2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec a Norton 360 segítségével teljes védelmet nyújt avagy egy jó megoldás kérdõjelekkel

13 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/464"><img class="image thumbnail" src="/files/images/n3601.thumbnail.jpg" border="0" alt="Norton 360 1." title="Norton 360 1." width="100" height="72" /></a></span> <p>Az abszolut hülyebiztos szoftverek kategóriájában indulhat a Symantec most bemutatott legújabb szoftvere a Norton termékcsalád legújabb tagja, a Norton 360. Az átfogó megoldás egyesíti a Symantec bevált, piacvezetõ antivírus, antispyware, tûzfal, betörésvédelmi, adathalászat elleni, archiválási és hangolási technológiáit, így szükségtelenné válik több termék egyidejû alkalmazása és kezelése. A mindent magába foglaló biztonsági szolgáltatás megvédi a számítógépet és az azon tárolt adatokat az internetes támadásoktól és fenyegetésektõl, valamint az adatvesztéstõl, így szabad és nyugodt mindennapos internet-használatot biztosít a felhasználóknak.</p><p>

  norton 360 1.

Az abszolut hülyebiztos szoftverek kategóriájában indulhat a Symantec most bemutatott legújabb szoftvere a Norton termékcsalád legújabb tagja, a Norton 360. Az átfogó megoldás egyesíti a Symantec bevált, piacvezetõ antivírus, antispyware, tûzfal, betörésvédelmi, adathalászat elleni, archiválási és hangolási technológiáit, így szükségtelenné válik több termék egyidejû alkalmazása és kezelése. A mindent magába foglaló biztonsági szolgáltatás megvédi a számítógépet és az azon tárolt adatokat az internetes támadásoktól és fenyegetésektõl, valamint az adatvesztéstõl, így szabad és nyugodt mindennapos internet-használatot biztosít a felhasználóknak.

  norton 360 1.

Az abszolut hülyebiztos szoftverek kategóriájában indulhat a Symantec most bemutatott legújabb szoftvere a Norton termékcsalád legújabb tagja, a Norton 360. Az átfogó megoldás egyesíti a Symantec bevált, piacvezetõ antivírus, antispyware, tûzfal, betörésvédelmi, adathalászat elleni, archiválási és hangolási technológiáit, így szükségtelenné válik több termék egyidejû alkalmazása és kezelése. A mindent magába foglaló biztonsági szolgáltatás megvédi a számítógépet és az azon tárolt adatokat az internetes támadásoktól és fenyegetésektõl, valamint az adatvesztéstõl, így szabad és nyugodt mindennapos internet-használatot biztosít a felhasználóknak.

A Norton 360 segít visszaállítani a felhasználók számítógépekbe vetett bizalmát az online világban: biztonsági funkciói védelmet nyújtanak az online csalásokkal szemben. A Norton 360 emellett felderíti és kijavítja a szokványos problémákat, optimalizálja a számítógép teljesítményét és sebességét.

norton 360 2. Ugyanakkor a hozzáértõ adatbiztonsági szakemberekben atermék ugyanazokat vagy még nagyobb kétségeket ébreszt, mint a Windows Vista. Ennek oka az, hogy a cég maga amerikai, és mint törvénytisztelõ amerikai vállalt kénytelen figyelembe venni olyan, az Európai Unió és Magyarország törvényeivel inkompatibilis rendelkezéseket, mint a Homeland Security programcsomag és kapcsolt részei, melyek meglehetõsen szabadosan kezelik a személyes adatokat ha az amerikai hatóság érdeklõdik. Vegyük sorra ezeket a megfontolásokat, mielõtt magát, a tényleg jó megoldáscsomagot szemrevételeznénk:

 1. A szoftvert amerikai szoftvercég készítette. Azé az Amerikáé, amely a napokban hirdette meg a terrorizmus ellen MINDEN eszközzel való internetes harcot. Ezzel együtt felélesztik más kódnéven a korábban nagy botrányt kiváltó Magic Lantern projectet, magán adatvédelmi és antivirus cégek részvételével. Ezzel egyidõben NSZK-ban a legfelsõbb bíróság megtiltotta a vírusok es a trójai prgramok használatát digitális házkutatásra vagy szabotázsra, tekintet nélkül annak céljától. Ez mindnesetre ha nem is ad okot gyanúra, – mert hívõ ember vagyok – de mindenképpen megfontolásra késztet.
 2. A termék ugyanugy aktiválós mint a Windows Vista. Ez egy biztonsági terméknél nem jó kezdés.
 3. A biztonsági mentére felkínált tárhely  – ahova személyes adatikat menthetjük valahol a Symantec hálózatán belül van. Az Európai Unió és Magyarország adatvédelmi törvényei különösen szigorúak a személyes adatok tárolásával és az ország illetve az Únió terülteérõl történõ kivitelével kapcsolatban. Ezzel kapcsolatosan a cég semmit garanciát sem ad es nem is nyilatkozik, milyen adatvédelmi törvényeknek megfelelõen végzi ezt a szolgáltatást és fõként: ki ellenõrzi ezt.
 4. A chat-ben rendelkezésre álló ügyfélszolgálat annak ellenére, hogy a termék lokalizált NEM magyar nyelvû.

Ha e kis informatikai horror képet felfestettük, akkor érdemes a másként valóban a nulla informatikai IQ -jú azaz a nulla sugarú felhasználó szemével is megnézni a programot.

norton 360 3.Az automatizálás, a számtalan funkció, a felhasználói élmény és a teljesítmény a Norton 360 fejlesztésének alapvetõ elemei. A terméket úgy tervezték, hogy a lehetõ legnagyobb mértékben automatikusan mûködjön. Úgy biztosít átfogó védelmet, hogy közben feladatait a háttérben végzi, a felhasználók számítógépes tevékenységeinek zavarása nélkül. A tervezés során arra törekedtek, hogy a Norton 360 megnyugtató használatot és szükség esetén segítséget biztosítson a felhasználók számára. Mindezt csendben teszi, mivel az alapul szolgáló technológiákat észrevétlenül integrálták a maximális teljesítmény és hatékonyság érdekében.

norton 360 4.?Manapság az emberek már nem csupán munkára vagy adatok tárolására használják a számítógépeket. Ha megkérdezzük a felhasználókat, miben segítik õket a számítógépek, azt válaszolják, leginkább szörfölnek a világhálón, banki ügyeket intéznek, vásárolnak, kommunikálnak barátaikkal és családtagjaikkal, zenét hallgatnak, illetve legkedvesebb fotóikat tárolják rajta" – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. ?A Norton 360-at ezeknek a tevékenységeknek a figyelembevételével terveztük, így nemcsak a szokványos online fenyegetettségek ellen nyújt védelmet, hanem óvja a felhasználók személyes adatait az online tranzakciók során, valamint védi az olyan értékes fájlokat, mint a zenék és a fotók."

norton 360 5.A Norton 360-at hétköznapi felhasználók számára tervezték, akik olyan átfogó biztonsági megoldást keresnek, amelyet könnyû használni, és minimális beavatkozást igényel mûködése során. A termék teljes védelmet biztosít öt kategóriában:

 • PC Biztonság – A Norton 360 magában foglalja a Symantec piacvezetõ védelmi megoldásait egy sor fenyegetés, kockázat ellen, beleértve a vírusokat, kémprogramokat és hackereket. A Symantec Network for Advanced Response (SONAR) szintén megtalálható a Norton 360-ban, amely viselkedés-alapú malware felderítést biztosít, és valós, az alkalmazás viselkedése alapján azonosítja az új fenyegetéseket. A Norton 360 képes arra, hogy heurisztikus technológiával eltávolítsa a kernel módú rootkiteket. A rootkitek úgy idéznek elõ fenyegetéseket, hogy jogosulatlan hozzáférést biztosítanak a támadók számára a felhasználók gépein tárolt bizalmas adatokhoz. Norton 360 intelligens tûzfalat, betörésvédelmet, sérülékenységi értékelést és hálózati felismerést biztosít, amely automatikusan optimalizálja a tûzfal védelmét, különbözõ biztonsági beállításokat használva, amikor eltérõ típusú hálózatokra csatlakozik.
 • Tranzakció biztonság – Az antiphishing védelemmel a felhasználók kellõ önbizalommal vásárolhatnak, banki vagy egyéb tranzakcióikat folytathatják az interneten, miközben személyes adataik biztonságban vannak. Feketelistákat és heurisztikus technikákat alkalmazva felderíti az ismert és ismeretlen adathalász oldalakat, a veszélyes weboldalakra pedig láthatóan felhívja a figyelmet a Norton Toolbar, amely diszkréten helyezkedik el az Internet Explorer 6, illetve az annál frissebb böngészõkben. A Norton 360-ban szintén megtalálható a Web Site Authentication, amely a gyakran adathalász támadást elszenvedõ márkák valódiságát igazolja.
 • Archiválás és visszaállítás – A Norton 360 új, helyi és online archiválási és visszaállítási lehetõségeket kínál. Az online archiválás a Norton Account-on keresztül biztosított, illetve titkosítással a tárolási szerverekre történõ áthelyezés során. A termék 2 GB online tárhelyet biztosít, de további tárhelyet lehet venni 5-25 GB méretben. A Norton 360 automatikusan felismeri az új vagy a megváltoztatott fájlokat, és haladéktalanul menti a változtatásokat az archiválási folyamatok, illetve a kihasználatlan gépidõ alatt. A felhasználók egy sor archiválási hely közül választhatnak, ez történhet CD/DVD meghajtókra, USB meghajtókra és külsõ merevlemezekre, valamint online archiválást is kínál a megoldás, amellyel biztonságos online tárolást tesz lehetõvé.
 • PC hangolás – Azonosítja és eltávolítja a nemkívánatos rendetlenséget a lemezen a Windows Temp és Internet Temp fájlok, az elõzmények és keresési elõzmények esetében. Elemzi és egységesíti a merevlemezt a hatékonyabb mûködés érdekében. A Norton 360 intelligens archiválás-ütemezõje figyeli a rendszerbe táplált információkat, a CPU-felhasználást és a lemeztevékenységet, hogy csökkentse a számítógép használata közben a Norton 360 mûködésébõl eredõ hatásokat. Amikor a paraméterek megfelelõnek tûnnek, az archiválás-ütemezõ elindítja a hátralévõ szkennelést, archiválást és hangolást.
 • Beépített támogatás – A Norton 360 beépített támogatást is biztosít, amely automatikusan felfedi és kezeli az olyan szokványos problémákat, mint az összekapcsolhatóság, engedélyezés és a termék aktivizálás a termék esetében. Könnyû hozzáférést biztosít az ingyenes Norton 360 levelezési és live chat technikai támogatáshoz.

Anorton 360 6. Norton 360 felhasználói hozzáférhetnek az AntiSpam és Parental Control funkciókhoz is egy választható, plusz csomagon keresztül, amelynek további költsége nincs.

A Norton 360-hoz támogatást biztosít a Symantec páratlan biztonsági tudása és eszköztára, beleértve a vállalat kiterjedt Global Intelligence Network hálózatát, amely magában foglalja a Symantec DeepSight Threat Management System és a Symantec Managed Security Services szolgáltatásait, amely 40.000 szenzorral figyeli a hálózati tevékenységet több mint 180 országban. A Norton 360 a Symantec Phish Report Network elõnyeit is élvezi, amely egy kiterjed csalás-ellenes közösség, tagjai csaló oldalak címeit osztják meg egymással, így figyelmeztetéseket küldenek, megszûrik az oldalakat, és védelmet biztosítanak a felhasználók számára a csaló oldalak ellen.

norton 360 7.A Norton biztonsági megoldásait a Windows Vista operációs rendszerrel való együttmûködésre tervezték, és vezetõ Vista-kompatibilis biztonsági megoldásokat kínálnak. A Norton 360 a Norton Internet Security, Norton AntiVirus és Norton Confidential megoldásokkal teljes körû integrációt biztosít a Vistával (34 bit és 64 bit) és a Windows XP-vel. A felhasználók most már a Norton 360-at is alkalmazhatják, amely magában foglalja a Norton szabadalmaztatott technológiáit, annak érdekében, hogy a legteljesebb, átfogó biztonsági megoldást kínálja a manapság és a jövõben fenyegetést jelentõ kockázatok kivédésére.

A termék egyszerre 3 gépen lehet aktív A vételár az elsõ telepítéstõl számított 1 év használati jogot biztosít, addig folyamatos az update és a vírus és támadásszignatúrák on line frissítése is. A hazai ára 18 ezer HUF kürül várható a végfelhasználók számára.

Norton 360

Elérhetõ:                               2007 márciusától

Termék áttekintés:             A Norton 360 a Symantec újgenerációs, mindenre kiterjedõ védelmi megoldása, amelynek segítségével a felhasználók biztonságban érezhetik magukat a számítógép-használat során. A Norton 360 a Symantec bevált, vezetõ biztonsági és PC-s technológiáit ötvözi az új adathalászat-elleni és automatizált archiválási technológiákkal, amelyek védelmet nyújtanak az online csalások ellen, és megóvják az értékes adatokat. Az új termék védelmet nyújt az olyan online fenyegetések ellen, mint a vírusok, férgek, kémprogramok és hacker-tevékenységek, illetve megvédi a pótolhatatlan fájlokat, fotókat és zenei tartalmakat. A Norton 360 könnyen használható, átfogó megoldást nyújt a felhasználók számára, és minimális felhasználói beavatkozást kíván meg.

                                                               

Jellemzõk:                            PC biztonság

 • Antivírus és antispyware védelem – Az operációs rendszeren belül beépített vírus és spyware szkennerek segítségével kiterjedt védelmet nyújt az ismert, és egyre nagyobb fenyegetést jelentõ ismeretlen támadások ellen.
 • Rootkit helyreállítás – Heurisztikus védelmet nyújt a kernel módú rootkitekkel szemben, amelyek meghajtót helyeznek el a rendszerben. Függõ szabadalmú rootkit védelem, magasszintû, Veritas VxMS technológia, amely a lehetõ legalaposabb vizsgálatot teszi lehetõvé a fenyegetettségek kiszûrésére.
 • Tûzfal – Automatikusan konfigurálja magát, a háttérben engedélyezi a hasznos alkalmazásokat, tiltja a kémprogramokat, férgeket, vírusokat, crimeware-eket és hacker-tevékenységeket annak érdekében, hogy megóvja a felhasználó gépén tárolt érzékeny adatokat. Biztonságot nyújt a kintrõl érkezõ, illetve kifelé irányuló veszélyek ellen.
 • Betörés védelem – Felderíti és blokkolja az olyan ismert és ismeretlen betörési fenyegetéseket, mint a letöltõdõ alkalmazások, amelyek a rendszer sérülékenységeit kihasználva megtelepednek a számítógépen. Egyetlen betörési szignatúra védelmet nyújthat ugyanannak a sérülékenységet kihasználó támadásnak több ezer variánsa ellen.
 • Hálózati észlelés – Automatikusan optimalizálja a tûzfal védelmet eltérõ védelmi beállítások használatával, amikor különbözõ típusú hálózatokhoz kapcsolódik. Automatikusan blokkolja az ismeretlen számítógépeket, amelyek a felhasználó gépéhez akarnak kapcsolódni vezetéknélküli nyilvános hálózatokon.
 • Sérülékenységek kiértékelése – Automatikus ellenõrzést végez különbözõ biztonsági sérülékenységek felderítésére, beleértve a böngészõ sérülékenységét, a gyenge jelszavakat, website-átirányításokat, ezáltal hatékony védelmet nyújt a szokványos sérülékenységek ellen.

                               

                                                                Tranzakció biztonság

 • Phishing védelem – Azonosítja és blokkolja a csaló oldalakat, amelyek megkísérlik eltulajdonítani a felhasználok személyes adatait. Feketelistákat és heurisztikus technikákat alkalmaz az ismert és ismeretlen adathalász oldalak azonosítására. A veszélyes oldalakat láthatóan jelzi a Norton Toolbar elhelyezésével az Internet Explorer 6 és annál újabb böngészõkben.
 • Website hitelesítés – Meghatározza a hitelességét a megbízható márkáknak, pénzügyi szolgáltatásoknak és elektronikus kereskedelemmel foglalkozó oldalaknak, amelyek gyakran esnek adathalász támadások áldozatául.

                                                                Archiválás és visszaállítás

 • Automatizált helyi és online archiválás – Tárolási lehetõségeket biztosít a helyi archiváláshoz CD/DVD meghajtókra, USB meghajtókra és külsõ merevlemezekre, valamint online archiválást, amellyel biztonságos online tárolást tesz lehetõvé. (Ez szélessávú internetkapcsolatot igényel.)
 • Automatikus felderítés és differenciált archiválás – Azonosítja az új fájlokat, és javaslatot tesz arra, mely tartalmakat kell védeni, és felsorakoztat további járulékos szolgáltatásokat az archiváláshoz.
 • Archiválás varázsló – Felhasználóbarát, egyszerû telepítést és könnyû megértést biztosít.

                                                                PC hangolás

 • Intelligens archiválás-ütemezõ – Figyeli a rendszerbe táplált információkat, a CPU-felhasználást és a lemeztevékenységet, hogy csökkentse a számítógép használat közben a Norton 360 mûködésébõl eredõ hatásokat. Amikor a paraméterek megfelelõnek tûnnek, az archiválás-ütemezõ elindítja a hátralévõ szkennelést, archiválást, hangolást.
 • PC tisztítás – Azonosítja és eltávolítja a nemkívánatos rendetlenséget a lemezen a Windows Temp és Internet Temp fájlok, az elõzmények és keresési elõzmények esetében.
 • Lemez optimalizálás – Elemzi és egységesíti a merevlemezt a hatékonyabb mûködés érdekében.

Beágyazott támogatás

 • Beágyazott támogatás – Felfedi és kezeli az olyan szokványos problémákat, mint az összekapcsolhatóság, engedélyezés és a termék aktivizálás a Norton 360 esetében. Könnyû hozzáférést biztosít az ingyenes Norton 360 levelezési és live chat technikai támogatáshoz. A felhasználók ingyenes, telefonos segítséget is kapnak a telepítéshez.
 • Könnyû problémamegoldás – Összegyûjti a felhasználó rendszerének jellemzõit, és feltölti azokat a támogatást nyújtó rendszerbe, hogy könnyebbé tegye a felmerülõ problémák megoldását..

További funkciók

 • Könnyen érthetõ felhasználói felület – Világosan kommunikál a számítógép állapotáról a fõ felhasználói felületen, illetve a tálcán lévõ ikon segítségével.
 • ?Állítsd be, és nincs több probléma" – Idõzíti a feladatokat, és értesíti a felhasználót a potenciális kockázatokról. Amennyiben lehetséges, a döntéseket automatikusan hozza meg, a felhasználó beavatkozása nélkül.
 • Piacvezetõ teljesítmény – A legmagasabb szintû biztonsági teljesítményt nyújtja, ami a sebességnek és a hatásfoknak köszönhetõ.

Rendszerkövetelmények:

 • Windows? XP Home Edition, Professional, Media 2005+
 • 300MHz vagy nagyobb processzor
 • minimum 256 MB RAM
 • 200 MB merevlemez terület
 • Standard böngészõ
 • Internet kapcsolat
 • A Norton Toolbar Microsoft? Internet Explorer version 6.0 vagy újabb verziót igényel
 • Email szkennelési támogatás a POP3 kompatibilis e-mail klienseknek

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.