2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyeztettek a Visegrádi Országok turisztikai vezetõi Pozsonyban

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/472"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pzsony.thumbnail.jpg" border="0" alt="Pozsony Bratislava" title="Pozsony Bratislava" width="100" height="75" /></a></span></p><p>2007. március 27-28-án Pozsonyban találkoztak a Visegrádi Országok turisztikai vezetõi. A tárgyaláson jelen voltak a négy ország turisztikai állami vezetõ képviselõi és a nemzeti marketingszervezetek vezetõi. Magyarországot dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Pap Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakmai fõtanácsadója képviselte a szlovákiai találkozón.</p><p>

pozsony bratislava

2007. március 27-28-án Pozsonyban találkoztak a Visegrádi Országok turisztikai vezetõi. A tárgyaláson jelen voltak a négy ország turisztikai állami vezetõ képviselõi és a nemzeti marketingszervezetek vezetõi. Magyarországot dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Pap Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakmai fõtanácsadója képviselte a szlovákiai találkozón.

pozsony bratislava

2007. március 27-28-án Pozsonyban találkoztak a Visegrádi Országok turisztikai vezetõi. A tárgyaláson jelen voltak a négy ország turisztikai állami vezetõ képviselõi és a nemzeti marketingszervezetek vezetõi. Magyarországot dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Pap Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakmai fõtanácsadója képviselte a szlovákiai találkozón.

A tárgyalások során a felek értékelték a négyéves turizmusdiplomáciai együttmûködés és a közös turisztikai promóció eredményeit, és egyetértettek abban, hogy a visegrádi együttmûködés kiemelten sikeres területe a turizmus, melynek keretében az elmúlt négy évben számos közös lépés valósult meg (közös részvétel a célpiacok legfontosabb turisztikai kiállításain, közös kiadvány, térkép megjelentetése, V4 logo és közös honlap létrehozása, közös statisztikai kiadvány elkészítése, reklámfilm készítése, piackutatás, illetve közös study-tourok lebonyolítása). A Visegrádi Országok együttmûködése keretében megvalósuló turisztikai programokhoz a négy ország együttesen több mint 1,2 millió euróval járult hozzá a 2003-2007-es idõszakot tekintve.

A pozsonyi találkozón meghatározásra kerültek az elkövetkezõ idõszak együttmûködési lehetõségei is, amelyrõl a négy fél jegyzõkönyvet írt alá.

A négy ország turisztikai vezetõi egyhangúlag támogatták az együttmûködés folytatását és továbbfejlesztését, ennek érdekében megállapodtak abban, hogy továbbra is rendszeresen találkoznak turisztikai vezetõik a soros elnökséget betöltõ országban.

Megerõsítették szándékukat a tengerentúli piacokon történõ közös promócióra vonatkozóan, és – magyar javaslatra – megállapodtak abban, hogy a japán, kínai és amerikai piacokon megvalósított sikeres marketingegyüttmûködést kiterjesztik az orosz piacra is. Ennek megfelelõen a felek vállalják, hogy Oroszország ázsiai területein (Jekatyerinburgban és Nyizsnij Novgorodban) két workshop kerül megszervezésre a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviseletének szervezésében, továbbá elkészítik a közös V4 honlap, két turisztikai kiadvány, valamint a régiót bemutató térkép orosz nyelvû változatát. A tengerentúli piacokon folytatott promóció erõsítése érdekében a meglévõ kiadványok angol, kínai és japán verziói utánnyomásra kerülnek, a european-quartet.com weboldal pedig továbbfejlesztésre kerül a turistáktól és szakmai partnerektõl kapott visszajelzések alapján.

A 2007. évi marketingterv innovatív elemeként a tagországok internetalapú oktatóprogramot készítenek, mely lehetõvé teszi az egyesült államokbeli utazásszervezõk számára a V4 régió megismerését célzó online képzésben való részvételt. E program népszerûsítésére két amerikai városban workshop megszervezésére kerül sor.

A kínai piacon való marketingegyüttmûködés részeként 2007-ben a V4 régió (lengyel szervezésben) részt vesz a kunmingi CITM kiállításon, valamint tanulmányutat szervez kínai újságírók részére. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a Visegrádi Országok idén is részt vesznek a tokiói JATA turisztikai szakkiállításon, melynek lebonyolítását a magyar fél vállalta.

A négy ország turisztikai vezetõinek a visegrádi együttmûködés iránti együttmûködését jól jelzi, hogy a megelõzõ évek tagi hozzájárulását a felek 2007-ben megemelték és idén összességében 353 ezer eurót fordítanak a négy ország közös turisztikai promóciójára. A finanszírozási lehetõségek bõvítésének megismerése érdekében a pozsonyi találkozóra meghívást kapott a Visegrádi Alap szakértõje is, aki tájékoztatta a résztvevõket a turisztikai projektek Visegrádi Alapon keresztül történõ részfinanszírozásának módjáról, lehetõségérõl.

Felszólalásában a magyar delegáció pozitívan értékelte a visegrádi együttmûködés turisztikai szegmensét, és statisztikai adatokon keresztül is bemutatta a Visegrádi Országokon belüli, valamint a tengerentúli célpiacokról Magyarországra irányuló turisztikai forgalom pozitív tendenciáit. Megállapította, hogy a V4 együttmûködés intenzívvé válását követõ három év alatt a Visegrádi Országokból érkezõ turisták által eltöltött vendégéjszakák száma összesen 19%-kal nõtt, míg az együttmûködésben szereplõ tengerentúli piacokról 15%-kal emelkedett a vendégéjszakák száma. Külön üdvözölte Csehország díszvendégi megjelenését az Utazás 2007 turisztikai szakkiállításon, melyet Mirek Topolánek cseh kormányfõ is megtisztel jelenlétével.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.