2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec pc-szintû biztonság a Windows-alapú mobil eszközökhöz

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/509"><img class="image thumbnail" src="/files/images/1.thumbnail.jpg" border="0" alt="(c) by Symantec" title="(c) by Symantec" width="100" height="69" /></a></span>A Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhetõ a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetõségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében. </p><p>

(c) by symantecA Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhetõ a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetõségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében.

(c) by symantecA Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhetõ a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetõségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 tartalmaz majd tûzfalat, antivírus és SMS spam elleni programokat, valamint olyan adatvédelmi kódolási technológiákat, amelyeket könnyû telepíteni, kezelni és karbantartani. Ez a szintû védelem nem csupán a mobil eszközöket fenyegetõ kockázatok csökkentésében segít, de lehetõvé is teszi a szervezetek számára, hogy könnyebben és költséghatékonyabban megfeleljenek a belsõ biztonsági irányelveknek és a törvényi szabályozásoknak.

?Számtalan Symantec felhasználó – IT osztályok és felhasználók egyaránt – megértik, hogy a mobiltelefonok jelentik a számítástechnika új platformját" – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. ?A kettõs módú Windows Mobile eszközök lehetõvé teszik a felhasználóknak, hogy mobil, illetve vezetéknélküli helyi hálózatokon keresztül kommunikáljanak, egyre több és több felhasználó a mobiltelefonját használja személyes vagy üzleti tranzakciók végzésére. Ezek a felhasználók a Symantechez hasonló biztonsági cégekhez fordulnak, hogy segítsenek megvédeni információikat és tranzakcióikat, függetlenül attól, hogy éppen milyen eszközöket használnak: telefont, laptopot vagy személyi számítógépet."

?A globális munkaerõpiac egyre inkább mobillá válik – egyre több mobil eszközt alkalmaznak, amelyekkel személyes alkalmazásokhoz és vállalati adatokhoz férhetnek hozzá kevéssé biztonságos, nyilvános Wi-Fi és otthoni hálózati kapcsolatokon keresztül" – mondta Sandra Palumbo, a Yankee Group senior elemzõje. ?Az IT csoportok feladata, hogy kezeljék és elássák védelemmel ezeket az eszközöket, és nagy kihívást jelent számukra, hogy átlássák a számtalan egyéni védelmi megoldás halmazát, valamint meghatározzák, mire van szükség, és mire nincs. A forgalmazó, amely egységesíteni tudja ezeket a technológiákat valamint biztosítani azok együttmûködését, és ezáltal magasszintû támogatást és kezelhetõséget kínál, egészen biztosan jelentõs piacra talál a vállalati IT-beszerzõk között"

A Yankee Group felmérése szerint a vállalati mobil adathasználók száma 2010-re meghaladja a 269 milliót, amely mintegy 19,8 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemet jelent. A munkahelyi hálózatokhoz mobil eszközökkel kapcsolódó alkalmazottak növekvõ számával párhuzamosan, nem meglepõ módon, a malware-ek készítõi és a bûnözõk is ki akarják használni a kritikus adatok védtelenségét. A Symantec Global Intelligence Network felmérése is azt mutatja, hogy 2004 és 2006 között minden félévben csaknem megduplázódott a mobil vírusok száma.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 számos integrált technológiát kínál a mobil eszközök számára:

  • Antivírus – Azonnal felismeri a mobil fenyegetettségeket, és meggátolja, hogy a felhasználók megnyissák a fertõzött fájlokat. A rendszer adminisztrátorok a Symantec LiveUpdate szolgáltatáson keresztül végezhetik a vírusszkennelést és a frissítések letöltését.
  • Tûzfal – Ellenõrzi a kimenõ és bejövõ hálózati adatforgalmat is a mobil eszközön.
  • Anti-SMS spam – Automatikusan kiszûri és törli a spam üzeneteket, vagy egy külön spam mappába helyezi õket.
  • Adatvesztést csökkentõ technológiák – Kódolja az adatokat az eszközön és a memóriakártyán, arra az esetre, ha az eszközt ellopnák. Fájl aktivitási napló segítségével a rendszer adminisztrátorok meghatározhatják, ha egy bizalmas fájlhoz valaki hozzáfért, és többszöri sikertelen belépési kísérlet észlelésekor minden adatot törölhetnek az adattörlõ eszköz segítségével.
  • Telefon funkció kontrol – Lehetõvé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy kiiktassák az eszköz által kínált funkciók némelyikét, például a Bluetooth vagy WiFi kapcsolatot, illetve az eszköz szinkronizálását. Ez leszûkíti a sérülékenységek és veszélyforrások körét, és csak azokat a funkciókat teszi elérhetõvé, amelyek az üzletmenethez szükségesek.
  • Symantec Mobile VPN – Ez a választható funkció lehetõvé teszi a vállalati felhasználóknak, hogy a vállalati hálózathoz biztonságos IPSec VPN csatornákon keresztül csatlakozzanak, ezáltal védve a kritikus adatokat az adatforgalom során.
  • Hálózati belépés kontrol – A Symantec Mobile VPN-nel együtt alkalmazva a technolgia lehetõvé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy biztosíthassák, csak biztonságos, az elõírásoknak megfelelõ eszközök csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.
  • Hamisítási védelem – Ellenõrzi a hálózathoz való csatlakozás elõtt, hogy az eszköz biztonsági alkalmazásait nem módosították vagy hamisították meg.
  • Enterprise Management – Kezelési konzolt biztosít a rendszer adminisztrátorok számára, egyedi igényekre szabott biztonsági elõírásokkal és jelentéssel.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 egy olyan integrált megoldás, amely az egyre nagyobb számban elõforduló, ismert és ismeretlen fenyegetettségeket célozza meg. Emellett további védelmet is kínál az elvesztett telefonok okozta gyakori problémákra.

A Symantec a Mobile security Suite felhasználói verzióját, a Norton Mobile Security-t azonos idõszakban, 2007 májusában jelenteti meg. A Norton Mobile Security tûzfalat, antivírust, anti-SMS spam-et, jelszóvédelmet és adttitkosítási technológiákat kínál majd, amelyek a felhasználók okostelefonjain tárolt bizalmas, személyes vagy üzleti adatokat védik.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.