2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adóparadicsom az interneten avagy vannak kérdések, amire a Kiadó még nem válaszol?

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/507"><img class="image thumbnail" src="/files/images/adózás2007.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nagy Adózási Kézikönyv 2007" title="Nagy Adózási Kézikönyv 2007" width="63" height="100" /></a></span> <p>Új, minden korábbinál szélesebb körûvé fejlesztette adózáshoz kapcsolódó internetes szolgáltatását a CompLex Kiadó. A régebben több címen található szolgáltatásokat közös honlapra szervezte és jelentõsen bõvítette az ingyenesen elérhetõ információk körét is. Professzionális internetes tartalom jött létre, amely már nélkülözni tudja a papír alapú elemeket.</p><p>

  nagy adózási kézikönyv 2007

Új, minden korábbinál szélesebb körûvé fejlesztette adózáshoz kapcsolódó internetes szolgáltatását a CompLex Kiadó. A régebben több címen található szolgáltatásokat közös honlapra szervezte és jelentõsen bõvítette az ingyenesen elérhetõ információk körét is. Professzionális internetes tartalom jött létre, amely már nélkülözni tudja a papír alapú elemeket.

  nagy adózási kézikönyv 2007

Új, minden korábbinál szélesebb körûvé fejlesztette adózáshoz kapcsolódó internetes szolgáltatását a CompLex Kiadó. A régebben több címen található szolgáltatásokat közös honlapra szervezte és jelentõsen bõvítette az ingyenesen elérhetõ információk körét is. Professzionális internetes tartalom jött létre, amely már nélkülözni tudja a papír alapú elemeket.

A kiadónál végrehajtott fejlesztés lényege, hogy a CompLex eddig különbözõ helyeken és nevek alatt futó online szolgáltatásait egy portálra (http://www.ado.hu/ ) rendezte, miközben tízszeresére nõt az ingyenesen hozzáférhetõ szakmai információk mennyisége. A fejlesztéseknek köszönhetõen Magyarország minden bizonnyal legnagyobb, leggazdagabb tartalommal rendelkezõ adózási portálja jött létre, mely a kapcsolódó szolgáltatásokkal képes kiszolgálni a Magyarországon adózással foglalkozók bármely szakmai szintjét és akár teljes létszámát.

Az ingyenes részen válogatást találhatunk az Adó lapcsalád legfontosabb cikkeibõl, ízelítõt az Adó-kérdések és válaszok konzultációs szolgáltatás legérdekesebb kérdéseibõl és válaszaiból, információt a friss jogszabályváltozásokról (nemcsak a jogszabályok szövegét, hanem a hozzájuk fûzött magyarázatokat is). A mindig friss ?hónap témája" rovatban pedig már most, a ?nyitás" után néhány nappal komoly szakmai viták zajlanak. De található az oldalon több tucatnyi ?mini adatbázis" is, mint például az adónaptár, minimálbér tábla, APEH számlaszámok és sok más hasznos tartalom.

Az ado.hu ingyenes része ?mögött" elõfizetéses szolgáltatásként elérhetõ a Kiadó tavaly indított professzionális felhasználói oldala, az Adóparadicsom. Ez az adatbázis ?idõgépesen" tartalmaz több tízezer, szakembereknek szóló információs egységet, dokumentumot. Ez nemcsak a már szokványosnak mondható jogszabályokat, vagy az APEH anyagait, illetve az adózáshoz kapcsolódó bírósági ítéleteket jelenti. Szinte minden közteher-típusra vonatkozóan találunk magyarázó anyagokat (kommentárokat), az elmúlt években a kiadónál felvetõdött és megválaszolt több ezer kérdést, valamint az adó lapok több évre visszamenõen kereshetõ archívumát. A kutakodást intelligens keresõrendszer segíti.

Mindezeket az online adatbázisokat és szolgáltatásokat a Kiadó most elõször teszi úgy hozzáférhetõvé ?ADÓháló" fantázianéven, hogy az online szolgáltatás mellé a szakembereknek nem kell semmilyen nyomtatott terméket megrendelniük.

Egy másik, immár hagyományosnak számító sikertermék is a napokban jelent meg. Az évrõl-évre kiadott Adózás Nagy Kézikönyvérõl van szó, amely a jogszabályi változások következtében erre az évre jelentõsen át kellett dolgozni, ki kellett bõvíteni. A mû úgy is több mint 1700 oldalas (amely a tavalyi kiadványnál 200 oldallal vaskosabb), hogy továbbra sem közöl jogszabályszövegeket, csakis magyarázatot. Szerzõje, Dr. Szakács Imre valamennyi adó és járuléknemre vonatkozóan részletes útmutatóval szolgál. Az egyes elvonásokat bemutató fejezetek az adott témát komplexen kezelik és egységes, rendkívül áttekinthetõ szerkezetet követnek. Mivel az adójogszabályok jelentõs hányada kicserélõdött vagy változott, új adónemek jelentek meg, az 1700 oldal legnagyobb része teljesen újraíródott.

A kézikönyvön és az online tartalmakon kívül a kiadó továbbra is hangsúlyt fektet a (jogelõdjeivel együtt) csaknem húsz éves Adó lapcsaládra. Az Adó lap, az Adó-kódex, az Adó-tb kalauz, az Adó-kérdések és válaszok szintén tartalmazzák a szakemberek számára szükséges ismereteket. A fentiekbõl látható, hogy az adózással foglalkozó szakembereket a CompLexnél egy minden korábbinál teljesebb információs ?világ" várja, mely a cég szolgáltatását messze kiemeli a sokszereplõs piacon.

Ami egyre inkább hiányzik: a jelenlegi kiadványok az államot képviselik.Ezt megörökölték akkor, amikor megszerezték a kvázi hivatalos kiadási jogokat.  A kiadótól egyre inkább a könyvelõk és az olvasók e mellett azt várják, hogy segítse õket, az egyre inkább bevaduló adóhivatallal szembeni küzdelemben. (Mint Veres pénzügyminiszter úr mondotta: vadállatot csinál az Adóhivatalból…) Ezt a feldatot, amely a jogszabályok ellentmondásaira hivná fel a figyelmet, sajnos a kiadványok képtelenek ellátni. Ennek oka a sajtokonferencia megnyilatkozásaiból is egyértelmûen Dr Vámosi Nagy Szabolcs, aki miután eltávozott az APEH-tõl, a kiadónál még mindig meghatározó szerepet játszik és képviseli a merev állami irányvonalat. Ha a kiadó ezen nem lép túl, akkor várhatóan agyon rövid idõn belül megjelennek azok a kiadók illetve külföldi, de itt megfelelõ hattérrel rendelkezõ vállalkozások, anmelyek ezt,a nyugati piacon természetes piaci ûrt betöltik. Hiszen a könyvelõknek és állampõolgároknak egyre inkább megfelelõ védelemre és tanácsokra van szükséges az egyre inkább önkényeskedõ állammal szemben. A sikerre példa egy vidéki adótanácsadó cég, akinek a Hogyan éljük túl a vagyonvizsgálatot címû kiadványa nem várt siker lett…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.