A Symantec Corp. bejelentette, hogy védelmi kínálatát a vállalatok számára készült, új védelmi programcsomagokkal egészíti ki, valamint a Mi5 Networks felvásárlása révén webes védelemmel bővíti. A Symantec Protection Suite Small Business Edition és a Symantec Protection Suite Enterprise Edition két átfogó megoldás, amelyet a cégek biztonsági kockázatok és üzletmenet megszakadása elleni védelmére fejlesztettek ki, és amelyek a rendszerek és a létfontosságú információk mindenkori elérhetőségét biztosítják.

 

A Symantec Corp. bejelentette, hogy védelmi kínálatát a vállalatok számára készült, új védelmi programcsomagokkal egészíti ki, valamint a Mi5 Networks felvásárlása révén webes védelemmel bővíti. A Symantec Protection Suite Small Business Edition és a Symantec Protection Suite Enterprise Edition két átfogó megoldás, amelyet a cégek biztonsági kockázatok és üzletmenet megszakadása elleni védelmére fejlesztettek ki, és amelyek a rendszerek és a létfontosságú információk mindenkori elérhetőségét biztosítják.

A Symantec bejelentette az Mi5 Networks webbiztonsági magáncég felvásárlását is. A cég a vállalathoz beérkező és azt elhagyó adatforgalom áramlását vizsgálva az iparág legújítóbb webátjáróvédelmét kínálja. A Symantec piacvezető e-mailátjáró- és végpontvédelmi megoldásai az Mi5 webátjáró technikájával kombinálva a leggyakoribb belépési pontokat védve óvják a szervezeteket a feljövőben levő webes kártevők ellen.

„Világos, hogy a több védelmi réteget összekötő védelmi megoldások nyújtják a legalacsonyabb vezérlési költség mellett a legnagyobb megtérülést vevőink és partnereink számára" – hangsúlyozza Teasdale Harold, a Symantec magyarországi területi igazgatója. „A Symantec az Mi5 webvédelmi technikájának felvásárlásával a kártevők leggyorsabban növekvő, a hálózati környezetet megfertőző ágával száll szembe. Ezt a technikát beépítjük a védelmi kínálatunkba."

A Symantec Protection Suite Small Business Edition könnyen kezelhető programcsomag, amely a létfontosságú üzleti értékeket védi napjaink kártevői és a levélszemét ellen, valamint biztosítja a felhasználók számítógépeinek gyors helyreállítását. Ez a minden szükségeset tartalmazó programcsomag teljes védelmet nyújt és biztonságos környezetet hoz létre, ahol a számítógéprendszerek, a kártékony szoftverek és a spam jelentette veszélyt azonnal fel lehet ismerni, és tenni lehet ellene.

Az egyszerű használat, a gyorsaság és a páratlan védelem lehetővé teszi, hogy a kisvállalkozások értékes időt és pénzt takaríthassanak meg ezzel a programcsomaggal, amelynek a telepítéséhez és kezeléséhez minimális beavatkozás szükséges.

A Symantec Protection Suite Enterprise Edition tartalmazza a Symantec végpontvédelmi, üzenetvédelmi és rendszer-helyreállítási technikáját. Ezzel a vevők számára olcsóbbá válhat környezetük biztonságossá tétele, és hatékonyan kezelhetővé válnak a mai informatikai infrastruktúra öröklött kockázatai. A többrétegű védelem biztosítja, hogy a vevők a különböző platformokon egységes védelemmel, hibátlanul azonosíthassák a veszélyeket, és felléphessenek ellenük. Rendszerkiesés vagy -hiba esetén a felhasználók az egyes fájlokat és könyvtárakat másodpercek, a teljes Windows-rendszereket percek alatt helyreállítva csökkenthetik a kieső időt. A védelmet mentéssel és helyreállítással kombinálva a Symantec lehetővé teszi, hogy a vállalkozások teljes mértékben védjék, egyszerűen irányítsák, és önműködően felügyeljék értékes javaikat.

„Hálózatunk biztonságossá tétele alapvetően fontos ahhoz, hogy felhasználóinknak hatékonyan működő környezetet tudjunk biztosítani" – tette hozzá Teasdale Harold.  „A Symantec védelmi, levélszemétgátló és mentési megoldásainak használata lehetővé teszi, hogy megvédhessük vállalkozásunk létfontosságú információáramlását, és egyben csökkenthessük az informatikai infrastruktúránk irányításához szükséges időt és költséget.

„A Symantec védelmi csomagjaival többrétegű védelmet nyújthatunk felhasználóinknak" – folytatta a magyarországi területi igazgató. "A megoldásokat egyszerűen, könnyen lehet telepíteni, ráadásul egyaránt kiszolgálják a kisvállalkozások és a nagyvállalati ügyfelek védelmi igényeit is."

A Symantec internetes veszélyekről szóló beszámolójának XIV. száma szerint az összes észlelt kártékony kód több mint 60 százalékát 2008-ban fedezték fel. Az internet  használatának folyamatos terjedése miatt növekszik a célpontok száma is. Egyre többfajta lehetőség kínálkozik a támadóknak arra, hogy kárt tegyenek. A Symantec 2008-ban naponta átlagosan 75 158 aktív, bottal fertőzött számítógépet észlelt. Ez 31 százalékkal több, mint az előző időszakban. 2008-ban a bothálózatok voltak a felelősek a levélszemét körülbelül 90 százalékának a terjesztéséért. 2008-ban a Symantec 192 százalékos növekedést tapasztalt a levélszemét mennyiségében, számuk a 2007-ben észlelt 119,6 milliárd üzenetről 349,6 milliárdra nőtt.

A Symantec Protection Suite Enterprise Edition és a Symantec Protection Suite Small Business Edition hátterét a Symantec Security Response és a Global Intelligence Network biztosítja. A Symantec világméretű információgyűjtő hálózatával a világ egyik legátfogóbb, az internetes támadások adatait gyűjtő forrását hozta létre. Ez a hálózat világszerte gyűjti a védelmi információkat, amelyekből a Symantec elemzői a támadások felbukkanó irányzatainak, a kártevő kódok tevékenységének, az adathalászatnak és a levélszemetelésnek a felismeréséhez és elemzéséhez, az ellenük szóló védelem kialakításához és információban gazdag kommentárok kiadásához használható, páratlan adatforráshoz jutnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük