2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A szelence újra nyílik… (Reményre ítélve)

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97382"><img class="image image-preview" src="/files/images/szelence.preview.jpg" border="0" width="482" height="682" /></a></span>A Rock'n' Roll az égig sorozat kezdete 2015. december 17-én P.Box: Mindenekfelett - lemezbemutató koncerttel a BackStage Pubban. Vendégek: Kálmán György (B-52- Triász), Ézsiás Péter (Historica) és a BluesSteel zenekar.</p> <p> 

A Rock'n' Roll az égig sorozat kezdete 2015. december 17-én P.Box: Mindenekfelett – lemezbemutató koncerttel a BackStage Pubban. Vendégek: Kálmán György (B-52- Triász), Ézsiás Péter (Historica) és a BluesSteel zenekar.

 

A Rock'n' Roll az égig sorozat kezdete 2015. december 17-én P.Box: Mindenekfelett – lemezbemutató koncerttel a BackStage Pubban. Vendégek: Kálmán György (B-52- Triász), Ézsiás Péter (Historica) és a BluesSteel zenekar.

 

Cserháti, a magyar hardrock egyik ikonja 2001-ben úgy dönt, hogy tizenöt év szünet után újra beélesíti a legendás Hammond orgonát. Tehetséges debreceni fiatalokból álló csapatával Budapesten, az M4-es klubban, a P.Mobil előtt mutatkozik be az újkori P.Box, vagyis Koroknai Árpád énekes, Sándor „Günter" József gitáros, Ferenczi „Cézi" Tibor basszusgitáros, valamint Bodó Tamás dobos. Az életjelt adó Újra nyitva maxi CD-t, hamarosan követi a Reményre ítélve c. album, majd a Vágtass velünk koncert CD, ill. DVD változata. A nagyobb fesztiválok mellett, önálló koncerteken is megméretnek, útjukat országszerte megérdemelt siker kíséri. Fellépnek a Europe előtt a Petőfi Csarnokban, a Deep Purple előzenekaraként a debreceni Főnix Csarnokban, de évről-évre visszatérő szereplői a Szigetfesztiválnak is.

 

A legenda távozása és egy új korszak kezdete (Múlt és jelen)

Harmadik, Pangea című albumukat meglehetősen rendhagyó körülmények között rögzítik. A halálos kórral küzdő kitűnő billentyűs a Hammond szólamokat a kórházból kiszökve játssza fel a stúdióban. A lemez indító nótája, a Veled múljon el szívszorító sorai, előre vetítik a küszöbön álló tragédiát; a Pangea album megjelenése után nem sokkal Cserháti István már nincs az élők sorában. A feszes, kemény alapokon nyugvó, markáns Hammond- és billentyűfutamokkal, gitárszólókkal gazdagon tarkított, dallamos P.Box korong, mind az énekes kvalitásait figyelembe véve, mind a dalszövegeket tekintve, méltán sorolható az újkori rock produkciók élvonalába.

 

2005-ben, Szabó Krisztián billentyűs csatlakozásával a zenekar folytatja a megkezdett munkát. Kisebb-nagyobb megszakításokkal koncerteznek országszerte és a fővárosban is, 2009-ben a Hammer Records kiadó segítségével elkészítik az új felállás első felvételét Tűzben égni címmel (amely újra rögzítve a Mindenekfelett album záró száma lett), amelynek klippjét az MTV 2. csatornája is műsorára tűzte. 2010-ben Bodó Tamást, aki külföldi tartózkodása okán nem tudta vállalni zenekari tagságát, Kiss Konrád váltja a doboknál.

 

Fordul az életük

2015 májusában a Hammer Records kiadónál megjelenik a debreceni Pandora's Box harmadik stúdió, illetve őszességében (a bemutatkozó maxi CD-t nem számítva) negyedik albuma a Mindenekfelett.

 

Rock'n' Roll az égig – Lemezbemutató koncert sorozat 2015. decemberben

 

1./ BackStage Pub (Budapest,1068 Városligeti Fasor 44.)

December 17. csütörtök 19.00 óra

 

2./ Roncsbár (Debrecen, 4029 Csapó u. 27.)

December 19. szombat 19.00 óra

Vendég: Szupersztráda, és Playmachine

 

3./ Hardfest 18 (Csemadok Ház, Ipolyság)

December 28. hétfő 21.00 óra

 

https://www.youtube.com/watch?v=uuXu3zrMtKI

https://www.youtube.com/watch?v=jPd-AaugC-M

www.pbox.hu

https://www.facebook.com/pboxdebrecen/?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/165763393487724/?fref=ts

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.