A kedd óta hazánkban tartózkodó Abu Dhabi tárgyalódelegáció  2014. június 19.-én meglátogatta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. gyártóüzemét. A Földművelésügyi Minisztérium meghívására érkezett arab küldöttség ittlétének célja a Magyarországban rejlő kereskedelmi és élelmiszeripari befektetési lehetőségek feltérképezése volt.

A kedd óta hazánkban tartózkodó Abu Dhabi tárgyalódelegáció  2014. június 19.-én meglátogatta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. gyártóüzemét. A Földművelésügyi Minisztérium meghívására érkezett arab küldöttség ittlétének célja a Magyarországban rejlő kereskedelmi és élelmiszeripari befektetési lehetőségek feltérképezése volt.

A Szentkirályi üzleti kapcsolatot ápol a szaúdi kormánnyal és több királyi családdal, Mekkában pedig stratégiai együttműködést kötött egy helyi disztribútor céggel, amely kizárólag Szentkirályi ásványvíz forgalmazására jött létre. Az évi 500 millió liter kapacitás ad lehetőséget a hazai és a külföldi – köztük a cég számára kiemelten fontos közel-keleti – fogyasztók kiszolgálására. A szentkirályi üzemben idén májusban már legyártották az 1 milliárdodik Szentkirályi palackot is. A cég az idei évre kétmilliárd forint árbevételt tervez csak az exportból, vagyis ez a bevétele legalább tíz százalékkal fog növekedni az előző évhez képest.

 

A Magyarországra érkező Abu Dhabi Élelmezésbiztonsági Központ vezetője és üzleti kísérete meglátogatta ma a Szentkirályi Ásványvíz Kft. gyártó üzemét. A Földművelésügyi Minisztérium meghívására érkezett hazánkba az Egyesült Arab Emirátusok üzleti delegációja, melynek elsődleges célja a Magyarországban rejlő kereskedelmi és élelmiszeripari befektetési lehetőségek feltérképezése. A Szentkirályi évek óta üzleti kapcsolatot ápol a szaúdi kormánnyal és több királyi családdal, akikhez heti rendszerességgel szállítják az ásványvizet. A társaság Mekkában stratégiai együttműködést kötött egy helyi disztribútor céggel, amely kizárólag Szentkirályi ásványvíz forgalmazására jött létre. A mekkai partner 90 üzletkötővel végzi a forgalmazást, 8 raktárral rendelkezik és 8 saját kamionnal intézi a kiszállítást. A szaúd-arábiai térségen belül ma már 600 kereskedelmi egységbe szállítják a Szentkirályi ásványvizet.

 

„Számunkra kiemelten fontos a magyar fogyasztók kiszolgálása mellett a Szentkirályi márka népszerűsítése a Közel-Keleten is. Ez utóbbinál a minőségi ásványvíz olyan kincs, mint az európaiaknak az olaj" – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

 

A magyar piacvezető ásványvíz márka évi 500 millió liter kapacitású üzeme lehetőséget ad a magyar mellett a külföldi fogyasztók kiszolgálására is. Szentkirályon idén májusban legyártották az 1 milliárdodik palackot is. Az export tekintetében idén kétmilliárd forintos árbevételt tervez a cég, vagyis várhatóan ez a bevételük legalább tíz százalékkal fog növekedni az előző évhez képest. A vállalat a folyamatos volumennövekedés miatt új beruházásban gondolkozik, új gépsort tervez vásárolni, amely akvizícióhoz hamarosan logisztikai fejlesztésekbe fog kezdeni.

 

„Nem én tettem Magyarországot ásványvíz-nagyhatalommá, hanem én mondtam el a világnak, hogy az" – tette hozzá a cégvezető.

 

www.szentkiralyi.hu:

A Szentkirályi ásványvizet 1993 óta forgalmazzák Magyarországon. Az eleinte veszteséges cég számára az igazi áttörést a 2004-ben elnyert párizsi Eauscar hozta meg. A Szentkirályi 2010-ben 1,5 milliárd forint beruházással létrehozta új logisztikai központját, és abban az évben nettó árbevétele 5,35 milliárd forint volt. A Szentkirályi 49 nemzetközi és hazai díj büszke tulajdonosa. A fogyasztói hűség bizonyítékaként számos más elismerés mellett (Foodapest, Arany Tallér, Szent Miklós Emlékérem) 2006-tól 2011-ig minden évben kiérdemelte a Reader's Digest Legmegbízhatóbb Márka díját, tavaly pedig nyolcadik alkalommal lett övé a Superbrands díj, ezen belül 2009-ben megkapta a Business Superbrands díjat is. A MagyarBrands díjat 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is elnyerte.

A Monde Selection aranymedálját négy évben is elnyerte, legutóbb 2012-ben. Az évszázadokig garantált ásványvízhozamnak köszönhetően, illetve a növekvő fogyasztói igények kielégítése érdekében a cég folyamatosan modernizál, fejleszt. Magyarország piacvezető ásványvízmárkáját a társadalomról felelősséggel gondolkodó vállalatként széleskörű támogató, segélyező tevékenység jellemzi.

A Szentkirályi és Szentkirályi Emese elnevezésű ásványvizeken túl az Oxigénnel dúsított ásványvize, az ELIXIS üdítőitala, az ízesített ásványvizei és a limonádéi is népszerűek a piacon. 2011-ben elnyerte a Water Innovation Awards legjobb fogyasztói kampányának járó világdíjat „A víz arca" kampánnyal, illetve az 1 literes palackja döntős plakettet kapott „A legjobb új PET palackok" kategóriában. 2011-ben Balogh Leventének ítélte a VOSZ a „2011. Év Vállalkozója" díjat, 2012-ben pedig a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés „Bács-Kiskun Megyéért Díj"-jal jutalmazta kiemelkedő munkáját. A Szentkirályi a 2013/2014. év első magyarországi Best Buy Award felmérésben, a szénsavas és szénsavmentes ásványvíz kategóriákban „legjobb ár-minőség arányt nyújtó ásványvíz" helyezést érte el. 2013-ban a Millward Brown piackutató cég márkakutatása eredményeként bekerült a TOP 10-be, ezzel a legkedveltebb ásványvíz márka lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük