2022.01.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A TakarékPont a fiatalok igényeire válaszolva alkotta meg új Koktél számlacsomagját

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65482"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image20_16.jpg" border="0" width="462" height="327" /></a></span>A TakarékPont megbízásából, a Xallis Consulting Kft. által végzett piacfeltáró kutatás szerint a 17-32 év közötti fiatalok életkörülményeik megváltozása miatt korábbi számlacsomagjaikat egy rugalmasabb, testre szabható konstrukcióra cserélnék le. Ennek a felmerülő igénynek megfelelve a TakarékPont, a legnagyobb hazai hitelintézeti hálózat bevezeti új, Koktél számlacsomagját. </p> <p> 

A TakarékPont megbízásából, a Xallis Consulting Kft. által végzett piacfeltáró kutatás szerint a 17-32 év közötti fiatalok életkörülményeik megváltozása miatt korábbi számlacsomagjaikat egy rugalmasabb, testre szabható konstrukcióra cserélnék le. Ennek a felmerülő igénynek megfelelve a TakarékPont, a legnagyobb hazai hitelintézeti hálózat bevezeti új, Koktél számlacsomagját.

 

A TakarékPont megbízásából, a Xallis Consulting Kft. által végzett piacfeltáró kutatás szerint a 17-32 év közötti fiatalok életkörülményeik megváltozása miatt korábbi számlacsomagjaikat egy rugalmasabb, testre szabható konstrukcióra cserélnék le. Ennek a felmerülő igénynek megfelelve a TakarékPont, a legnagyobb hazai hitelintézeti hálózat bevezeti új, Koktél számlacsomagját.

 

Megváltozott életkörülmények

 

A kutatás rávilágít arra, hogy a 17-32 éves korosztálynál tapasztalható a legnagyobb változás a jövedelem tekintetében: 17 és 25 éves koruk között 274%-ot, 26 és 32 éves koruk között pedig 83%-os növekedés tapasztalható. Ezzel egyidejűleg jelentkezik a pénzügyi tudatosság iránti fokozott igényük, érdeklődésük. Egyre fontosabbá válik, hogy ne mások döntsenek helyettük, hanem önállóan válasszák ki a számukra leginkább megfelelő számlacsomagot. Míg a 14-17 évesek esetében a kutatás szerint csak a megkérdezettek 8%-a hozza meg önállóan pénzügyi döntéseit, addig ez az arány a 26-32 éves korcsoportba tartozók között eléri az 52 százalékot. A másik fontos szempont, melyet az új termék fejlesztésénél figyelembe vettek a szakemberek, hogy a 17-32 évesek a felsorolt – az általános értékrendjükre vonatkozó – állítások közül leginkább a „szeretem a szabadságot" kifejezéssel tudtak azonosulni.

 

 

TakarékPont Koktél: a személyre szabható konstrukció

 

A kutatás során kapott eredményeket felhasználva a TakarékPont létrehozta a legújabb termékét a második számlájukat megnyitók számára Koktél számlacsomag néven.

 

„Fontosnak tartjuk, hogy azok a fiatalok, akik most kezdenek el önállóan foglalkozni pénzügyeikkel, megkapják a megfelelő ismereteket, és olyan lehetőségeket kínáljunk számukra, melyeket kifejezetten az ő igényeik alapján állítottunk össze. Ezzel az új termékkel szeretnénk biztosítani nekik azt a szabadságot a pénzügyeikben, amivel a legdinamikusabban tudják élni az életüket" – nyilatkozta Brezina Szabolcs, a TakarékBank ügyvezető igazgatója.

 

Ezt az irányvonalat követve született meg ez az egyénre szabható, az ügyfél igényeihez alakítható termék, melynek havi díja 330 Ft (amennyiben a tárgyhónapban minimum 90.000 Ft összegű jóváírás érkezik a fizetési számlára, maximum két összegben, amelybe a Hitelintézeten belüli saját számlák közötti átvezetés nem számít bele. Abban az esetben, ha ez a jóváírási feltétel nem teljesül, úgy a TakarékPont Koktél számlacsomag havi díja 990 Ft). Ez az összeg magában foglalja a számlavezetési díjat, a csoportos beszedési megbízások teljesítésének díját, egy MasterCard® PayPassTM  főkártyát, és minden hónapban egy darab ingyenes készpénzfelvételt a közel 1000 integrációs és saját ATM valamelyikéből.

 

Ezen felül az ügyfél még hat extra szolgáltatásból kettőt választ kedvezményesen. Ezek a szolgáltatások a következők: a számlához tartozó 1 db a főkártyával megegyező típusú társkártya vagy bármely típusú 2. főkártya (kivéve MasterCard Gold) éves díj nélkül, havi díjmentes internetbanki vagy sms szolgáltatás, díjmentes értékpapírszámla nyitás, 1 db PayPassTM TaPassz kibocsátási díj nélkül, vagy korlátlan számú ingyenes készpénzfelvétel országszerte közel 1000 integrációs és saját takarékszövetkezeti automatából.

 

 

Közösségi nyereményjáték

 

A Koktél számlacsomag népszerűsítésére a TakarékPont egy közösségi nyereményjátékot hirdet hivatalos Facebook oldalán 2012. október 19-től egészen 2012. november 16-ig. A közösségi nyereményjáték résztvevőinek 4 kérdésre kell válaszolniuk a Koktél számlacsomag kampányfilmjeivel kapcsolatban. A helyesen válaszolók között hetente kisorsolnak 1 db Barnes&Noble Nook Simple Touch e-book olvasót, valamint 3 db logózott TakarékPont koktél shakert. A játék további részleteiről az indulást követően az alábbi linken található bővebb felvilágosítás: http://www.facebook.com/TakarekPont

 

http://www.takarekpont.hu/takarekpont/hu.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük