Ennek ellenére az osztrák 3e AG rendkívül jó eredményt ért el a magyar piacon. Dr. Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója sajtótájékoztatón ismertette, hogy a 3e szakkereskedői a hatékony üzletkoncepcióknak köszönhetően még a kedvezőtlen keretfeltételek ellenére is jelentős forgalomnövekedést értek el.

 

Ennek ellenére az osztrák 3e AG rendkívül jó eredményt ért el a magyar piacon. Dr. Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója sajtótájékoztatón ismertette, hogy a 3e szakkereskedői a hatékony üzletkoncepcióknak köszönhetően még a kedvezőtlen keretfeltételek ellenére is jelentős forgalomnövekedést értek el.

 

Az ausztriai 3e AG magyarországi forgalma 2014-ben is tovább bővült. A vállalat már 2013-ban is tíz százalék körüli bevétel növekedéssel hívta fel magára a figyelmet, és ez a pozitív trend 2014-ben sem szakadt meg. Az elmúlt évben a 3e szakkereskedői tizenhét százalékkal nagyobb árbevételt értek el. Ezzel az eredménnyel jelentősen túlszárnyalták a tervezett tizenöt százalékos növekedést.

 

„Ilyen mértékű bővülés az egyébként kedvezőtlen piaci környezetben figyelemre méltó" – mondta el Günther Pacher, a vállalat vezérigazgatója a budapesti sajtótájékoztatón.

„A már bevált LET'S DOIT üzletkoncepcióhoz következetesen tartottuk magunkat, hogy a szabaddá váló piaci potenciált ki tudjuk használni. Ezzel az üzletpolitikával szembe tudtunk menni a piacon uralkodó trenddel. Sok nemzetközi és hazai vállalkozás továbbra is bezárja üzleteit, vagy teljesen kivonul a piacról. A 3e tagvállalatai azonban a koncepció szigorú megvalósításával hasznot húzhatnak ebből a helyzetből, és további piaci részesedést nyerhetnek" – közölte Pacher a 3e-csoport számára nagyon pozitív fejlődésről. Ilyen egyértelmű piaci előnyökkel nem csoda, hogy 2014-ben további négy önálló szakkereskedő, köztük az orosházi Vasex is csatlakozott a 3e csoporthoz, így Magyarországon jelenleg összesen huszonnyolc tagvállalat működik.

 

Ezzel az eredménnyel a 3e AG számára továbbra is Magyarország marad a legfontosabb nemzetközi piac. Magyarország mellett a 3e AG számára Montenegróban, Bosznia Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban és Szlovákiában is remekül alakult az elmúlt év. Annak ellenére sikerült ezekben az országokban jelentős a forgalomnövekedést elérni, hogy mindenhol kiélezett gazdasági helyzettel kellett szembenézni.

 

Szerbiában sajnos nem volt ilyen dinamikus a fejlődés. „Itt egyértelműen nagyon hiányoznak a nemzetközi befektetések, amelyek életet lehelhetnének a stagnáló szerbiai piacba" – magyarázta Pacher. Romániában, Albániában és Koszovóban csak igen csekély aktivitással üzemel a 3e AG. Pacher szerint „ezekben az országokban a teljes országot lefedő tevékenységhez még nem adottak a keretfeltételek."

 

A 3e csoport a nemzetközi piacokon 2014-ben összesen 132 millió eurós forgalmat ért el.

Ez a megelőző évhez képest 9,1 százalékos növekedést jelent.

 

A csoport teljes forgalma (Ausztria és a nemzetközi piacok együtt) 530 millió euró volt, ami az előző évhez képest 1,3 százalékos bővülést jelent. Az ausztriai konjunktúra lanyhulása viszont gátolta a bevételek ennél nagyobb mérvű emelkedését.

 

Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a 3e AG illetékesei bizakodással tekintenek a jövőbe. „Továbbra is jelentős változásokat várunk a piacon, amelyekből a tagvállalataink nyertesként kerülhetnek ki" – húzta alá a vezérigazgató. Magyarországon az idei üzleti évben további tíz százalékos növekedés várható – ez az elmúlt két évben megszerzett piaci részesedést tekintve ambiciózus célnak mondható. „Bízunk benne, hogy 2015-ben is meg tudunk győzni három-négy új tagvállalatot a koncepcióink előnyeiről" – magyarázta Pacher.

 

A 3e vezetősége a nemzetközi piacokon ebben az évben is tíz százalék körüli konszolidált növekedéssel számol. A teljes 3e-csoportot illetően négy százalékos bővülés várható.

 

Ezeket az optimista terveket azonban a jelentősen változó keretfeltételek befolyásolhatják. A nemzetközi válsággócokban kialakuló kedvezőtlen tendenciák továbbgyűrűzése erősen hathat az egyes országok gazdasági fejlődésére. Pacher szerint „ezektől a hatásoktól nem tudjuk magunkat függetleníteni, ezek a mi előrejelzéseinket is módosíthatják."

 

3e Handels- und Dienstleistungs AG

Csoport forgalma 2014 (Euró)                                            530 millió (+ 1,3%)

  • ebből Ausztria 398 millió (- 1,0 %)
  • ebből nemzetközi piac 132 millió (+ 9,1 %)

 

Tagvállalatok összesen                                                        246

  • Tagvállalatok Ausztriában 149
  • Tagvállalatok nemzetközi piacokon összesen 97
  • Tagvállalatok Magyarországon 28

 

http://www.3e-ag.com/de

http://www.3e-ag.com/de/3e-international/hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük