2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A tét biztonságunk és emberi méltóságunk

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/36007"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Security-Control-580.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Hankiss Ágnes, fideszes európai parlamenti képviselő a nemzetközi repülőtereken alkalmazott biztonsági intézkedések alkalmazása kapcsán szólalt fel a hétfői strasbourgi plenáris ülésen.<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" />

security control 580.thumbnailHankiss Ágnes, fideszes európai parlamenti képviselő a nemzetközi repülőtereken alkalmazott biztonsági intézkedések alkalmazása kapcsán szólalt fel a hétfői strasbourgi plenáris ülésen.

 

  spacer

security control 580.thumbnailHankiss Ágnes, fideszes európai parlamenti képviselő a nemzetközi repülőtereken alkalmazott biztonsági intézkedések alkalmazása kapcsán szólalt fel a hétfői strasbourgi plenáris ülésen.

 

  spacer
    Az európai parlamenti eszmecserék egyik visszatérő kérdése, hogy a nemzetközi repülőtereken alkalmazott biztonsági intézkedések alkalmazása sérti-e személyiségi jogainkat. A számtalan személyiségjogi kérdés mellett a néhány hete meghiúsult detroit-i merénylet azonban azzal is szembesített bennünket, hogy biztonsági rendszerünk szintje nemhogy nem magas, de még nem is elégséges.

Egy másik esetben, a szlovák titkosszolgálat robbanószert helyezett el egy repülőgéppel Írországba tartó szlovák állampolgár csomagjában, amely végül gond nélkül felkerült a fedélzetre és Írországban landolt. Ez a rosszízű kísérlet egyszerre ingatta meg az európai polgárok biztonságba vetett hitét és emberi méltóságát.

Az európai nemzetközi reptereken alkalmazott biztonsági intézkedésekről egymásnak ellentmondó információk zúdulnak az emberekre a sajtóból, így például a test-szkenner használatával kapcsolatban, amelyről az Európai Uniónak máig nincs egységes álláspontja. A tagországok pedig más-más gyakorlatot követnek. Hiteles információk híján az emberek biztonsági intézkedésekbe vetett bizalma és biztonságérzete is megrendül, az eltérő biztonsági protokollok és rendezetlenség miatti kiskapuk pedig végső soron a terrorizmus malmára hajtják a vizet.

Arra kell sarkallnunk tehát a Tanácsot és a Bizottságot is, hogy sürgősen alakítsa ki átgondolt és következetes álláspontját a repülőtéri biztonság jelenéről és jövőjéről – fogalmazott felszólalásában a fideszes európai parlamenti képviselő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.