A TomTom és a Renault a 2011 június 23-án bejelentette, hogy a termék 2009. májusi bevezetése óta a mai napig több mint egy millió műszerfalba épített Carminat TomTom rendszert adott el, ami az iparágban mérföldkőnek számít és mutatja a megoldás iránt mutatkozó -szintén egyedülálló mértékű- fogyasztói igényt és elterjedési arányt.

A TomTom és a Renault a 2011 június 23-án bejelentette, hogy a termék 2009. májusi bevezetése óta a mai napig több mint egy millió műszerfalba épített Carminat TomTom rendszert adott el, ami az iparágban mérföldkőnek számít és mutatja a megoldás iránt mutatkozó -szintén egyedülálló mértékű- fogyasztói igényt és elterjedési arányt.

A Renault által 2009 májusában bevezetett Carminat TomTom megoldás az első olyan stratégiai autóipari lépés számított, mely célul tűzte ki, hogy a csúcsminőségű autóba szerelt navigáció elérhetővé váljon a közép- és alsókategóriás autómodellekben is. 2009-es bevezetése óta a Carminat TomTom megoldás soha nem látott mértékű (48%-os) elterjedési arányt mutatott, ami a háromszorosa a piaci átlagnak.

„A tény, hogy a TomTom a mai napig egy millió Carminat TomTom megoldást szállított le bizonyítja a termék és a Renault-val működő partneri kapcsolat sikerességét. A felhasználói igények folyamatos kielégítésével és a legjobb navigációs élmény biztosításával hosszútávon folytatni kívánjuk ezt a működő partneri kapcsolatot." mondta el Giles Shrimpton, a TomTom Automotive részlegének ügyvezető igazgatója. 

„2009 óta egymillió Renault autótulajdonos szavazott bizalmat a Carminat TomTom műszerfalba épített navigációs megoldásnak. A mindössze 145 000 forintos áron elérhető integrált navigációs megoldás számos hasznos extra szolgáltatást nyújt, amit ha egyszer kipróbált a felhasználó többet biztosan nem akar majd lemondani róla." tette hozzá Stephen Norman, A Renault globális marketing és kommunikációs igazgatója.

A TomTom a jövőben is tovább kívánja fejleszteni a navigációs megoldás nyújtotta felhasználói élményt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a termék bevezetése óta a megoldásba elérhetővé tett megannyi újítás. A beépített navigációs megoldás bemutatását követő hatodik hónapban a Carminat TomTom kiegészült a TomTom egyedülálló IQ RoutesTM útvonal-kalkulációs technológiájával, ami a tavalyi év végén kiegészült a szintén egyedülálló -valós idejű- HD Traffic megoldásával*.

 

Főbb mérföldkövek:

2009

Február – november: A franciaországi Flins gyárban gyártásra kerül az első Carminat TomTom navigációval szerelt Renault Clio modell, ami később a Megane, Scenic, Laguna és Fluence modellekben is elérhetővé válik.

November: Megjelenik az első, ingyenesen elérhető szoftverfrissítés, a Carminat TomTom 1.1-es verziója, ami tartalmazza továbbfejlesztett Sávnavigációt és a legjobb útvonalkalkulációt biztosító IQ Routes® technológiát

December: A Carminat TomTom elérhetővé válik a Kangoo modellekben is.

2010

Október: A Párizsi Autószalonon (Paris Motor Show) bemutatásra kerül a Carminat TomTom LIVE a Latitude, Espace IV Phase 2, a Laguna III Phase 2, valamint a Master & Trafic haszongépjárművekben is


2011

Január: A Carminat TomTom-ot leváltja a Carminat TomTom LIVE

Március: 150 000 kapcsolt Carminat TomTom LIVE készülék kerül gyártásra

Június: Összesen 1 000 000 autót (20 különböző Renault modellnél) szerelnek fel Carminat TomTom és Carminat TomTom LIVE megoldással

*a TomTom HD Traffic jelenleg: Anglia, Franciaország, Belgium, Németország, Svájc, Portugália, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Luxemburg, Svédország, Finnország, Dánia és Norvégia területén működik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük