A menetrend 1.oldala - klikk a képreA menetrend 1.oldala – klikk a képre

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a MÁV-START Zrt. által aláírt szerzõdés alapján 2007. július 15-tõl új szolgáltatással bõvült a BTH Kht. FERIHEGY1 terminálon mûködõ Tourinform irodájának kínálata.

  A menetrend 1.oldala - klikk a képreA menetrend 1.oldala – klikk a képre

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a MÁV-START Zrt. által aláírt szerzõdés alapján 2007. július 15-tõl új szolgáltatással bõvült a BTH Kht. FERIHEGY1 terminálon mûködõ Tourinform irodájának kínálata.

A hónap közepétõl ugyanis a Tourinform iroda a magyar vasúttársaság hivatalos jegyértékesítõ pontja, ennek értelmében a Ferihegy1-re érkezõ turisták itt tudják megváltani jegyüket a MÁV-START újonnan beindított reptéri transzferszolgáltatására, valamint az egyéb belföldi személyszállítási szolgáltatásaira.

A repülõtér 1-es termináljával szemben új vasúti megállóhelyet alakítottak ki, így a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedõ személyvonatok többsége megáll és a Budapest Nyugati Pályaudvar végállomásig szállítja a repülõvel érkezõ utasokat.

A menetrend 2. oldalaA menetrend 2. oldalaA repteret és a belvárost összekötõ vasúti közlekedés nagyban megkönnyíti a turisták bejutását a központba, hiszen a MÁV-START ezen szolgáltatásával egy gyors (menetidõ kb. 22-25 perc) és igen költségkímélõ megoldás született, melyben a BTH Kht. örömmel vállalta a partnerséget. 

A két cég közötti együttmûködés elsõsorban a turisták kényelmét szolgálja, hiszen ennek köszönhetõen a Budapestre érkezõk a Tourinformban egy helyen juthatnak hozzá az általános budapesti turisztikai információkhoz, a különbözõ térképekhez, kiadványokhoz, valamint ugyanitt vásárolhatják meg a Budapestre vagy más vidéki helyszínekre szóló vasúti menetjegyüket, illetve a belvárosi tömegközlekedést megkönnyítõ Budapest Kártyát is.

A mai naptól a Nyugati pályaudvar és Ferihegy 1-es terminálja között – a Ferihegy vasúti megálló átadásával – megindult a vonatközlekedés. A közvetlen vasúti összeköttetés mindkét irányból elérhetõ a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon közlekedõ személyvonat többségével.

Ferihegy megállóhelyen két utasperon és az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében személyfelvonóval kiegészített gyalogos felüljáró kialakítására került sor.

A vonatok menetideje – vonattípustól függõen – mindössze 22-25 perc. A jelenleg érvényes díjtáblázat alapján egy teljesárú menetjegy egy útra, Budapest-Nyugati pályaudvar – Ferihegy viszonylatra 300 forintért váltható, valamint a szociálpolitikai utazási kedvezménnyel megváltott menetjegyek is érvényesek.

Az új megállóhely üzembe helyezésével a Budapesti Közlekedési Szövetség közigazgatási határa Szemeretelep megállóból kitolódott Ferihegy megállóig, így az új viszonylat a Budapesti Egyesített Bérlettel is igénybe vehetõ.

A Nyugati pályaudvarról munkanapokon 51, hétvégén pedig 38 vonat közlekedik. (Ez alól kivétel a munkanapokon délután Albertirsáig közlekedõ valamennyi gyorsított személyvonat.)

Ferihegy megállóból 7 óra 20 percig valamennyi itt közlekedõ gyors- és személyvonattal, ez idõ után valamennyi személyvonattal elérhetõ Budapest-Nyugati pályaudvar, amely munkanapokon 59, szombaton 45, vasárnap 44 járatot jelent. (A részletes menetrendet lásd a sajtóanyag mellékletében.)

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. a vasúti menetjegy megvásárlásának könnyebbé tétele érdekében jegyértékesítési pontot nyitott Ferihegy 1 központi csarnokában.

A jegyértékesítést a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. végzi irodájában, ahol belföldi vasúti menetjegyek, hely- és pótjegyek is megvásárolhatók, valamint a menetrenddel kapcsolatos információk is hozzáférhetõk. A pénztár naponta 9 órától 22 óráig tart nyitva. A nyitvatartási idõn kívüli utazáshoz menetjegy a vonaton a jegyvizsgálónál pótdíj felszámítása nélkül vásárolható meg. Ferihegy 1 terminálon tájékoztató táblák irányítják az utasokat a jegyértékesítési ponthoz, illetve Ferihegy megállóhoz.

A pályaépítési munkálatok miatti vágányzár feloldása után – várhatóan õsztõl – az ezen a vonalon közlekedõ InterCity vonatok is megállnak Ferihegy megállóban. E vonatok a menetjegy mellett a pót-, illetve a helyjegy megváltása esetén vehetõk majd igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük