2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Avis Europe budapesti szolgáltató központjának alap pénzügyi szoftvere a CODA lett

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3597"><img class="image thumbnail" src="/files/images/coda.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Coda" title="Coda" width="100" height="55" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Coda</strong></span></span>  <p>A CODA, a pénzügyi rendszerek specialistája, három éves licensz-szerzõdést írt alá az Avis Management Services Ltd-vel pénzügyi menedzsmentet támogató szoftvereire és szolgáltatásaira vonatkozóan.</p><p>

codaCoda 

A CODA, a pénzügyi rendszerek specialistája, három éves licensz-szerzõdést írt alá az Avis Management Services Ltd-vel pénzügyi menedzsmentet támogató szoftvereire és szolgáltatásaira vonatkozóan.

codaCoda 

A CODA, a pénzügyi rendszerek specialistája, három éves licensz-szerzõdést írt alá az Avis Management Services Ltd-vel pénzügyi menedzsmentet támogató szoftvereire és szolgáltatásaira vonatkozóan.

A CODA gazdasági döntéshozók és pénzügyi osztályok számára szükséges speciális szoftveres alkalmazások és igények teljes spektrumát felölelõ megoldásokat fejleszt, szállít és telepít. A CODA fejlesztései magukba foglalják a pénzügyi-számviteli menedzsmentszoftvereket, elemzõ alkalmazásokat; üzleti folyamatmenedzsment-szoftvereket és kontroll-szoftvereket, amelyek támogatják a törvényi elõírásoknak való megfelelést. A szolgáltatásorientált architektúráknak köszönhetõen a CODA által kínált szoftverek könnyen integrálhatók az ügyfelek és egyéb szállítók saját üzleti alkalmazásaihoz.

Az 1979-ben Nagy-Britanniában alapított CODA Csoport jelenleg világszerte 14 különbözõ régióban, 18 irodában, több mint 600 embert foglalkoztat. A CODA olyan pénznem-, anyanyelv-, ország-, szervezet- és honlap specifikus szoftvereket kínál, amelyeket több mint 100 országban, közel 2 600 közepes- és nagyvállalat használ mind a kereskedelmi, mind a közigazgatási szektorban.

Az Avis Europe Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia vezetõ autókölcsönzõ vállalata, amely világszerte több mint 3700 helyszínen kínálja széles körû szolgáltatásait az üzleti úton lévõ és a szabadidejüket töltõ ügyfelek számára. Az Avis Europe Budapesten mûködteti pénzügyi szolgáltató központját, amelynek feladata az Avis Europe irodáiban folyó pénzügyi tranzakciók feldolgozása.

"Azért választottuk a CODA-t, mert egy olyan céggel kívántunk együttmûködni, amelynek jelentõs tapasztalatai vannak a pán-európai szintû szoftveres projektekben, és amely tökéletesen tisztában van a vállalatunk által felállított pénzügyi követelményrendszerrel" – mondta Mark Kightley, az Avis programmenedzsere. "A kiválasztási folyamat során a CODA csapata nagy hatást gyakorolt ránk. Bemutatták nekünk, hogy legújabb termékük révén miként automatizálhatjuk a számlaegyeztetési folyamatokat és csökkenthetjük a manuális munkafolyamatokból eredõ hibák kockázatát, ezek a szempontok nagyon fontosak egy szolgáltató központ esetében. Az új rendszertõl azt is várjuk, hogy az egyes országok szabályozásainak figyelembe vételével segít a költségek jobb menedzselésében. Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy olyan rendszer mellett tegyük le voksunkat, amely megoldást jelent mindezekre a problémákra, és bízunk benne, hogy a CODA szoftvere segít optimalizálni budapesti szolgáltató központunk teljesítményét."

Az Avis megvásárolta a vezetõ pénzügyi szoftver, a CODA Financials legújabb verziója, a Neon licenszét, emellett megvette a CODA-Control Manager licenszét is, amelynek révén a szolgáltató központ helyi pénzügyes csapata automatizálhatja az idõszaki zárások folyamatait, továbbá a beszerzési folyamatokat menedzselõ, számlaegyeztetési, számlázási és jelentéskészítési Coda szoftvert is beszerezte. A vállalat egyelõre a beta-tesztelési folyamat részeként próbálja ki a Coda szoftvereit és várhatóan még az idén elkezdi a program végleges telepítését.

"Biztosak vagyunk abban, hogy a CODA szoftverei megfelelnek a jelenlegi és jövõbeli elvárásainknak is, mivel az általuk alkalmazott technológia egy modern platformra épül, és lehetõvé teszi a webes szolgáltatások használatát. Így vállalatunk növekedésével párhuzamosan egyszerûen tudunk majd újabb rendszereket integrálni a meglévõk mellé" – tette hozzá Mark Kightley. "A CODA megértette, mi egy multinacionális környezetben mûködõ szolgáltató központ funkciója, tisztában van a pénzügyi rendszerekkel szemben felállított elvárásokkal, és bebizonyította számunkra, hogy szoftvereit a legújabb technológiákra építve fejlesztette ki. Koncepciójuk illeszkedik a mi stratégiánkhoz, hiszen célunk ügyfeleink számára a legjobb szolgáltatásokat nyújtani a legmodernebb informatikai rendszerek segítségével."

Az Avis szolgáltató központjának informatikai infrastruktúrája a Microsoft SQL Server 2005 adatbázissal kiegészített Microsoft Windows operációs rendszer alatt mûködik.

A CODA 2006 januárjában érkezett Magyarországra. A CODA Hungary ügyvezetõje Koleszár Róbert, aki regionális vezetõként a prágai leányvállalat tevékenységéért is felelõs. A CODA szoftverei jelenleg 60 hazai ügyfél tevékenységét támogatják.

www.coda.hu

www.avis.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.