www.pannon.huwww.pannon.hu A Veszprém megyei Noszlop túrógombóccal fűszerezett történetét választotta a Pannon Legendák zsűrije, így az ő történetüket filmesíthetik meg a szakemberek. A közönségszavazás nyertese a Fejér megyei Vereb, a település általános iskolája mobilinternettel felszerelt értékes laptopot kap ajándékba.

www.pannon.huwww.pannon.hu A Veszprém megyei Noszlop túrógombóccal fűszerezett történetét választotta a Pannon Legendák zsűrije, így az ő történetüket filmesíthetik meg a szakemberek. A közönségszavazás nyertese a Fejér megyei Vereb, a település általános iskolája mobilinternettel felszerelt értékes laptopot kap ajándékba.

A Pannon Legendák pályázaton kistelepülések általános iskolái vehettek részt településük érdekes történetéből, legendájából készített fényképes forgatókönyvvel. A pályázatra 55 kistelepülés 69 csapata jelentkezett az ország egész területéről. A pályázatok között kedves és megható történetek mellett régen elfelejtett legendákat is feldolgoztak az iskolások. A szavazók és a zsűri ? Godaa Krisztina, Kamarás Iván és Majorosi Emese ? olvashatott a tihanyi visszhang legendájáról, királyi vadászokról, apácákról és elsüllyedt várakról is. A zsűrinek végül Noszlop település legendája tetszett a legjobban, mely egy nemesasszony csodás feltámadásának történetét dolgozza fel. (http://legendak.pannon.hu/palyazat/id/35)

?Örömmel fogadtam a sok színvonalas pályaművet, amelyek közül igyekeztünk a legérdekesebb és legkedvesebb munkát kiválasztani. A noszlopi általános iskolások kerek, könnyen mesélhető történettel jelentkeztek, amely tanulságos befejezésével és néhány vicces jelenetével érdekesen adaptálható filmre" – értékelte a nyertes pályázatot Goda Krisztina filmrendező.

?A ggyőztes forgatókönyvnél különösen fontos volt számomra, hogy a gyerekek maguk játszották el a legendájukat, és ezt fényképezték le. Aranyos volt viszontlátni a gyerekeket ebben a történetben, remélem a film is tetszeni fog majd nekik"- egészítette ki a zsűri indoklását Kamarás Iván színművész.

?A pályázat cé?lja volt, hogy az iskolások felismerjék: a mobilinternet a szórakozás mellett egyben oktatási segédeszköz is lehet. Ezt a visszajelzések alapján a tanárok és iskolák is így gondolják, és a pályázat során ki is használták a mobilinternet nyújtotta lehetőségeket. Köszönjük a lelkes diákoknak és tanároknak a sok-sok befektetett munkát, illetve az összes szavazónak a támogatást"- mondta Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

A Pannon az ország lakosságának 99 százaléka számára biztosít szélessávú, e-mailezésre és böngészésre megfelelő sebességet biztosító mobil internetet. A Pannon célja a pályázattal az, hogy az alacsony internet-ellátottságú területekre, a vidéki kistelepüléseken élőkhöz is eljuthassanak a világháló nyújtotta előnyök. Az internetes kutatómunka és a feltöltés megkönnyítése érdekében a Pannon Legendák minden pályázója mobilinternet-eszközt és féléves előfizetést kapott ajándékba.

 A települések legendái képes forgatókönyv formájában megtalálhatóak a www.pannon.hu/legendak weboldalon.

Noszlop pályázata:
http://legendak.pannon.hu/palyazat/id/35

Vereb pályázata:
http://legendak.pannon.hu/palyazat/id/52

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük