2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A UPS kutatása szerint az európai e-vásárlók a rugalmasságot keresik

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/88891"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_836.jpg" border="0" width="259" height="194" /></a></span>Az <a href="http://www.ups.com/">UPS</a> logisztikai szolgáltató megbízásából a <a href="http://www.comscore.com/">comScore</a>, Inc. digitális kutatóintézet készítette el a kutatást, mely az online vásárlók vásárlói döntéseit befolyásoló  tényezőket vizsgálta. A UPS <em>Pulse of the Online Shopper </em>elnevezésű európai szintű kutatásában több mint 6,200 e-vásárlót kérdeztek meg. A felmérés eredményei egy rugalmas vásárló képét festik le, aki a termékek összehasonlítása, megvásárlása során könnyűszerrel vált csatornák és eszközök között is akár.

Az UPS logisztikai szolgáltató megbízásából a comScore, Inc. digitális kutatóintézet készítette el a kutatást, mely az online vásárlók vásárlói döntéseit befolyásoló  tényezőket vizsgálta. A UPS Pulse of the Online Shopper elnevezésű európai szintű kutatásában több mint 6,200 e-vásárlót kérdeztek meg. A felmérés eredményei egy rugalmas vásárló képét festik le, aki a termékek összehasonlítása, megvásárlása során könnyűszerrel vált csatornák és eszközök között is akár.

Az UPS logisztikai szolgáltató megbízásából a comScore, Inc. digitális kutatóintézet készítette el a kutatást, mely az online vásárlók vásárlói döntéseit befolyásoló  tényezőket vizsgálta. A UPS Pulse of the Online Shopper elnevezésű európai szintű kutatásában több mint 6,200 e-vásárlót kérdeztek meg. A felmérés eredményei egy rugalmas vásárló képét festik le, aki a termékek összehasonlítása, megvásárlása során könnyűszerrel vált csatornák és eszközök között is akár.

A legfőbb tanulságok:

  • Az online vásárlók alternatív kiszállítási helyszíneket és több fizetési lehetőséget keresnek.
  • A mobilkészülékek a többcsatornás vásárlás legfőbb katalizátorai, a kereskedőknek foglalkozniuk kell a technológiai korlátokkal.
  • Az ingyenes kiszállítás továbbra is fontos ösztönző, de egyre hangsúlyosabb a termékvisszavétel kérdése is.

 

A kényelem a legfőbb szempont

 

Az európai fogyasztók elvárják a tökéletes vásárlói élményt online és bolti vásárlásaik során is, illetve azt, hogy rugalmasan választhassák meg, hogyan és mikor veszik át a termékeiket. Az online vásárlók minden piacon keresik az alternatív kiszállítási lehetőségeket, a megkérdezettek 32%-a nyilatkozta, hogy szeretné, ha a kiszállított termékét nem csak otthonában vehetné át.

 

Az átfogó információ létfontosságú

 

A részletes termékinformáció és az online tartalom ugyan nem helyettesíthet egy képzett, minden terméket ismerő eladót, de segítheti a fogyasztók vásárlást megelőző kutakodását. Mindössze a vásárlók 59%-a elégedett a rendelkezésre álló termékadattal. A kézbesítéssel kapcsolatos információk terén a válaszadók több mint fele (52%-a) látná szívesebben a csomag várható érkezésének dátumát, mint a szállításhoz szükséges munkanapok számát.

 

A technológia váratlan módokon változtatja meg a vásárlás menetét

 

Ugyan az online vásárlóknak több mint 60%-a még mindig csak asztali számítógépen vagy laptopon intézi vásárlásait, az új online és mobiltechnológiáknak köszönhetően az online vásárlók 35%-a hasonlítja össze a termékek árait, miközben boltban vásárol. Érdekes adat az is, hogy a táblagéppel rendelkezők 43%-a, míg az okos telefonnal rendelkezők 26%-a használta már készülékét online vásárlásra.

 

A közösségi média az online vásárlások harmadát befolyásolja, és a válaszok tanúsága szerint mind elégedetlen, mind elégedett vásárlók hangoztatják is véleményüket ezeken a csatornákon. Az elégedett vásárlók mintegy 25%-a hajlandó elégedettségét kinyilvánítani a közösségi médiában. Az online vásárlásokkal jelentősen több megkérdezett elégedett (80%), mint a fizikai vásárlásokkal (67%).

 

A logisztika kulcsszerephez jut

 

A választható kiszállítási mód és a rugalmas áruvisszavétel szintén nagyon fontos. A vásárlók 90% nézi meg a visszavételi feltételeket a vásárlás során, 67%-uk pedig már a tényleges vásárlási döntést megelőzően. Ugyanakkor a vásárlók mindössze 53%-a elégedett az online visszaváltás és termékcsere lehetőségeivel. A kézbesítés időtartama szintén szerepelt a szempontok között; a nyilatkozók 58%-a hagyott már félbe vásárlást a túl hosszú kiszállítási idő, vagy a kiszállítási dátum hiánya miatt. Az ingyenes kiszállítás továbbra is befolyásolja a vásárlási döntést, a válaszadók 87%-a hajlandó tenni az ingyenes kézbesítés érdekében, 43%-uk például további termékeket vesz, 33%-uk pedig hajlandó többet várni a kiszállításra.

 

"Ahogy a technológia fejlődik, változnak a fogyasztói elvárások is, a rugalmas vásárlók pedig a kényelemet és a lehető legteljesebb információt keresik online vásárlásaik során – mondta Scott Aubuchon, a UPS Europe marketingért felelős alelnöke. – Ezekre az elvárásokra a UPS-nek van válasza, olyan logisztikai megoldásokkal tud szolgálni a kiskereskedőknek, melyekkel azok sikeresek lehetnek online vásárlóiknál, mint első sorban a UPS My Choice® vagy  Access PointTM hálózat – ez egy olyan kombináció, mellyel személyre szabott lehet a csomag kézbesítés élménye."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.