Belpoltikai helyzetünk durvulását mutatja, hogy ma este megkéselték a Zöld Párt egyik aktivistáját, aki a közelgő időközi választások miatt plakátozott a Boráros téri aluljáróban. A dologban az a borzasztó, hogy a mainstream media számára ez nem hír. Pedig törvényeink alapján MINDEN ember élete, egészsége egyformán fontos. Politikai nézettől függetlenül. Pedig jelzi, milyen gyűlölet és indulatok feszülnek egymáshoz a magyar belpoltikában.

Belpoltikai helyzetünk durvulását mutatja, hogy ma este megkéselték a Zöld Párt egyik aktivistáját, aki a közelgő időközi választások miatt plakátozott a Boráros téri aluljáróban. A dologban az a borzasztó, hogy a mainstream media számára ez nem hír. Pedig törvényeink alapján MINDEN ember élete, egészsége egyformán fontos. Politikai nézettől függetlenül. Pedig jelzi, milyen gyűlölet és indulatok feszülnek egymáshoz a magyar belpoltikában.

A Bombagyár beszámolója alapján a részletek:

Néhány perccel ezelőtt a Boráros téri aluljáróban megtámadták egyik gyárlakónkat, aki a Zöld Párt plakátjait ragasztotta. A késsel támadó férfi elmenekült a helyszínről, az aktivistát kórházba szállították.
18.45: A Zöld Párt aktivistái közül egy háromfős csoport a Boráros téri aluljáróban helyezett el plakátokat. Egy huszonéves, fekete kapucnis pulóvert viselő férfi jelent meg mellettük, aki érdeklődött arról, hogy melyik szervezetnek dolgoznak. Amikor a férfi fölismerte a képeken Tomcatet, kést rántott és az aktivista combjába szúrt egy legalább hat centiméteres nyílt sebet okozva, mindössze néhány milliméterrel elkerülve a fiatal artériáját.

A férfi korábban még kérdéseket is tett föl a srácoknak és csak akkor támadt, amikor fölismerte Tomcatet, ezért a támadás egyértelműen politikai jellegű.

19.00: Tomcat megérkezett a helyszínre. A mentők később érkeztek meg, pedig ők szirénázhatnak is.

20.05: Két helyszínelő két másik rendőrrel most érkezett meg a helyszínre. Az áldozatot a mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították. Fényképes beszámolóval később jelentkezünk.

20.10: A média nem hajlandó tudomást venni az esetről. A HírTV arról tájékoztatta a Bombagyár szerkesztőségét, hogy nem küldenek forgatócsoportot a helyszínre. Emlékezetes, hogy a napokban a sajtó hangos volt, miután az LMP nevű szervezet egyik aktivistáját megütötték. 2006-ban az Országgyűlésben is foglalkoztak azzal az esettel, amikor egy férfi gázpisztolyt fogott egy kopogtatócédula-gyűjtőre.

A Zöld Párt aktivistájának politikai célú életveszélyes megkéselése valamiért nem hírértékű a médiamunkások számára.

 

20.30: A helyszínelés során a Bombagyár jelenlévő tudósítója próbálja megakadályozni, hogy a gyalogosok átsétáljanak a vérnyomokon, mivel a rendőrség most nem olyan hatékony a területlezárásban, mint szokott. A Tomcatet ábrázoló fölragasztott plakátot a bizonyítékok jelzésére használt nyíllal jelölték meg.

Másik tudósítónk úton van a kórház felé.

20.50: A rendőrök befejezték a helyszínelést és elmentek. A megjelölt plakátot a falon hagyták.

21.00: Tomcat a fiú mellett van a Merényi Gusztáv Kórházban. A helyszínen készült fényképeket várhatóan még az este folyamán publikáljuk. Az aktivista támadásnál jelenlévő társaival is megpróbáljuk fölvenni a kapcsolatot.

21.20: Elértük az esetnél jelenlévő másik aktivistát, egy Jobbik-tag gyárlakónkat. Elmondása szerint egy telefonfülke melletti puszta falfelületre készültek fölragasztani a plakátot. A környéken több másik hirdetmény is volt, így nem értették, miért lép hozzájuk a későbbi támadó, és követeli, hogy éppen oda ne ragasszanak. Az aktivisták jelezték, hogy szerintük semmi sem tiltja, hogy a közterület azon részére, kárt nem okozva ragasszanak, mire a férfi a megszúrt fiatal felé ütött. Ő hátrált az ütések elől, majd a földre kerültek. Ekkorra ért oda a nekünk nyilatkozó szemtanú. Miután mondta, hogy rendőrt hív, a támadó fölugrott, majd elfutott. A fiú a földön maradt és jelezte, hogy megszúrták.

„Ugyanolyan hirtelenséggel, ahogy támadt, felkelt és elfutott a közeli lépcső felé. Tamás ekkor már kelt fel és azt mondta, megszúrta. Láttam, ahogy a vér csurog a combjából, és már tiszta vér volt a nadrágja is!”

(A szemtanú teljes beszámolója a JSZP-n olvasható.)

21.30: A nyomozók megjelentek a kórházban is. Bár a sértett egyértelműen politikai támadásnak nevezte az esetet, és a helyszínelők jelzéseiből is erre lehetett következtetni, a nyomozók az előzetes kihallgatás után néhány perccel váratlanul visszatértek, majd jelentették, hogy az ügyet nem politikai indíttatásúként kezelik.

21.40: Az orvosok befejezték a fiatal ellátását. A sérülés súlyosabb, mint gondoltuk: az lábában lévő izomszövet sérült, és a vágás olyan mély, hogy a szúrás akár halálos is lehetett volna. A kórház traumatológiai osztályán maradt, várhatóan napokig bent kell tartani.

21.50: A hatósági rekonstrukció szerint a férfi hasba próbálta szúrni az aktivistát, tehát gyakorlatilag megpróbálta kibelezni. A combtalálat így véletlennek tekinthető. A súlyos testi sértés bűntette biztosan fennáll, de nem kizárt a gyilkossági kísérlet vádja sem.

22.00: A megkéselt fiú üzent mindazoknak, akiket fölháborított a támadás: kölcsön szeretne kérni egy laptopot arra a néhány napra, amelyet a kórházban kénytelen tölteni. Ha bárki ezt vagy bármi mást (ételt-italt, olvasnivalót stb.) szeretne neki vinni, meglátogathatja őt a Merényi Gusztáv Kórház I. emeletének 158-as szobájában. A Bombagyár szerkesztősége és közössége jobbulást kíván neki.

Kérjük a pártokat, hogy határolódjanak el a támadástól. A média képviselőit pedig arra kérjük, tájékoztassák a nyilvánosságot a támadásról, ahogyan ez nemcsak elvárható a sajtótól, de kötelessége is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük