A Budapest Bike Maffia a Cafe Art közreműködésével büszkén mutatja be a legújabb kezdeményezését, amelynek célja a szociális érzékenyítés. Ezúttal a művészet segítségével hívják fel a figyelmet a hajléktalanság problémájára. 

A Budapest Bike Maffia a Cafe Art közreműködésével büszkén mutatja be a legújabb kezdeményezését, amelynek célja a szociális érzékenyítés. Ezúttal a művészet segítségével hívják fel a figyelmet a hajléktalanság problémájára. 

Rengeteg szebbnél szebb fénykép készült már Budapestről. Az új kezdeményezés célja, hogy teret adjon a város utcáit otthonuknak tekintő tehetséges hajléktalanoknak, hogy megmutathassák, ők hogyan látják Budapestet, és megtanuljanak újra bízni önmagukban. A kezdeményezés továbbá fel kívánja hívni a figyelmet erre a szociális problémára, hogy ez által segítse a projektben résztvevő hajléktalanokat.

 

Hogyan valósul meg a projekt?

 

A feladat egyszerű: a FUJIFILM Magyarország Kft. támogatásával megvásárolt 100 darab egyszer használatos Quicksnap fényképezőgéppel  felkértek hajléktalan, illetve hajléktalanságot megtapasztalt embereket, hogy fotózzák le Budapestet úgy, ahogyan ők látják.

 

A résztvevők július elején egy hét leforgása alatt fényképeket készítenek Budapestről a saját szemszögükből.

Az elkészített fotók közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket augusztus 30-án a Budapest Pont kulturális és közösségi térben  mutatunk be a nagyközönség számára.  A kiállítás látogatóinak szavazatai alapján a legjobb 12+1 alkotás a My Budapest jövő évi naptárába kerül.

 

A nyertes fotók készítői pénzjutalomban részesülnek, valamint a naptárak eladásából származó bevételből is a résztvevő művészeket támogatják. A kezdeményezés hosszú távú célja a társadalom peremén élők bevonása és a társadalmi reintegrációjuk segítése.

 

„Amikor először olvastam erről a nemzetközi kezdeményezésről, rögtön tudtam, hogy ezt itthon is meg kell valósítani. A fényképezőgépeket július 7-én osztottuk ki a projektben résztvevőknek. Sokan kérdezték tőlem, hogy mi a garancia arra, hogy ezeket visszahozzák egy hét után nekünk. Garancia nincs erre, de bízom abban, hogy minél több résztvevőtől visszakapjuk őket. Nemzetközi szinten pozitív tapasztalatok vannak, Sao Paulóban például 91%-os, Londonban pedig 80%-os volt a fényképezőgépek leadási aránya. Bízom abban, hogy ez a nem mindennapi projekt minél több emberhez eljut és elindít egy társadalmi kommunikációt erről a szociális problémáról" – fejtette ki Fekete Bernadett a My Budapest Photo Projekt projektfelelőse. 

 

Csatlakozz a kezdeményezéshez

 

A kampány sikeres megvalósításához támogatókat keresünk az adjukössze.hu weboldalon keresztül. A közel egy hónapos adománygyűjtő kampány alatt, 600 000 Ft összegyűjtése a cél. A My Budapest Photo Projektről további információk az alábbi weboldalakon elérhetőek: facebook.com/mybudapestproject, bbm.hu/projektek/mybudapest

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük