A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) megállapodást kötött az AXA Biztosító Zrt. üzletrészei 100 százalékának megvásárlásáról. A felvásárlást még engedélyezniük kell az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságoknak. A vételárat illetően titoktartásban egyeztek meg a felek.

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) megállapodást kötött az AXA Biztosító Zrt. üzletrészei 100 százalékának megvásárlásáról. A felvásárlást még engedélyezniük kell az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságoknak. A vételárat illetően titoktartásban egyeztek meg a felek.

Magyarország azon kulcspiacaink egyike, ahol már hosszú idő óta növelni kívántuk jelenlétünket. Annál örvendetesebb számunkra, hogy ez még az új év kezdete előtt sikerült. A Vienna Insurance Group közel két évtizede van jelen Magyarországon, és a jelentős kihívásokat támasztó gazdasági helyzet ellenére magyarországi leányvállalataink pozitív fejlődést mutatnak. Az AXA Biztosító kiegészíti portfoliónkat az életbiztosítási ágazatban, amely főként a unit-linked termékek területén rejt kiváló lehetőségeket " mondta Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

Az AXA Biztosító1 2013 első három negyedévében mintegy 31 millió eurós díjbevételt könyvelhetett el. Az üzleti volumen túlnyomó része az életbiztosítási ágazatból származik (mintegy 92 százalék), a fő hangsúly a unit-linked életbiztosítási termékeken van. A társaság a magyarországi életbiztosítási piacon a 13. helyet foglalja el. Az AXA Biztosító az ország egész területén kínálja termékeit, és jelenleg körülbelül 120 munkatársat foglalkoztat. A vállalat szolgáltatásait saját értékesítési társaságán, valamint pénzügyi közvetítőkön, mint például alkuszokon és bankokon keresztül értékesíti.

 

A Vienna Insurance Group 1996 óta aktív a magyar biztosítási piacon, és az országot fő piacai közé sorolja. A vállalatcsoport az Union Biztosítóval (kompozit biztosító) és az Erste Biztosítóval (életbiztosító) együtt közel 6 százalékos piaci részesedést birtokol 2013 harmadik negyedévének végén, ezáltal a teljes piacon a 8. helyen áll. A VIG a nem életbiztosítási ágazatban a 6. a piaci rangsorban, a vállalati üzletágban pedig az előkelő 3. helyet foglalja el Magyarországon. Az Erste Group magyarországi bankja meghatározó partner az Erste Biztosító számára az életbiztosítások értékesítésének területén. A Vienna Insurance Group 2013 első három negyedévében mintegy 115 millió eurós díjbevételt ért el Magyarországon (ez 3,1 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest).

A Vienna Insurance Group Ausztria, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítótársasága. A konszernt, melyet a hosszú idő óta fennálló tradíciók, erős márkanevek és szoros ügyfélkapcsolat jellemez, 24 országban mintegy 50 vállalat alkotja. A biztosítási üzletágban közel 190 éves tapasztalat áll a VIG mögött. A Vienna Insurance Group közel 23 ezer munkatárssal egyértelműen piacvezető a kulcsfontosságú piacokon, és ezzel kiváló pozíciót foglal el ahhoz, hogy egy 180 millió főt számláló régió hosszú távú növekedési lehetőségeit kihasználja. A tőzsdén is jelen lévő VIG a bécsi tőzsde vezető indexének, az ATX-nek a legjobb minősítéssel rendelkező vállalatcsoportja, részvényeit ezen kívül a Prágai Tőzsde is jegyzi.