Az izgalmat kereső orvos és világhírű haditudósító Dr. Bob Arnot egyenesen a tűzvonalba indul, hogy felfedezze a föld legveszélyesebb helyeit és korábban ismeretlen történeteket közöljön humanitárius válságokról. Dr. Danger a sorozat kapcsán mesélt veszélyhez való vonzódásáról, és az ennek köszönhetően szerzett élményeiről.

 

Az izgalmat kereső orvos és világhírű haditudósító Dr. Bob Arnot egyenesen a tűzvonalba indul, hogy felfedezze a föld legveszélyesebb helyeit és korábban ismeretlen történeteket közöljön humanitárius válságokról. Dr. Danger a sorozat kapcsán mesélt veszélyhez való vonzódásáról, és az ennek köszönhetően szerzett élményeiről.

 

– Kicsoda elsősorban Dr. Bob Arnot – újságíró, orvos vagy világutazó?

– Gyakran megesik, mikor a csapatunk egy beteg vagy sérült emberrel találkozik, hogy félre tesszük a kamerákat és a kezelésére koncentrálunk.  Így orvosnak lenni az első számú dolog számomra. Miután az amerikai inváziós csapatokkal Irakba érkeztem, sok olyan gyermeket találtam, akiknek súlyos és rosszul kezelt betegsége volt. Segítettem megszervezni az áttelepítésüket Ammanba, Jordániába, ahol megfelelő kezelést kaphattak.

 

– Karriered a tizenharmadik Téli Olimpiai Játékok orvosaként, külföldi tudósítójaként indult. Honnan ered Dr. Danger, a bátor felfedező karaktere?

– Csecsemőkorom óta vonzódom a veszélyhez. Három évesen felmásztam egy hatalmas szekrényre, ami összedőlt alattam és megvágta a homlokom. Mire megkérdeztem a szüleimet, hogy megpróbálhatom-e újra. Bármily meglepő, ezt a jelenséget a tudomány is számon tartja, úgy hívják izgalmat kereső gén, amit a Washingtoni Nemzeti Egészségügyi Intézet azonosított.

 

– Kedveled az extrém sportokat? Ha igen, melyeket szereted leginkább?

– Abszolút. Szeretem a vadvízi evezést, a kite szörföt, az ejtőernyőzést (háborús övezetekben), szeretek vadászgépen repülni, 500 mérföldes kerékpár versenyeken részt venni, az extém helikoptersíelést, és gyakorlatilag bármi mást, ami kellő izgalmat és kihívást biztosít.

 

– Egy olyan produkció elkészítése, mint a Dr. Danger, bizonyára nehezen kivitelezhető feladat. Emlékszel olyan nem várt fordulatra, melyet nehéz volt kezelni? Esetleg orvosi képesítésedre is szükséged volt?

– Amikor kificamodott a vállam egy sziklamászó baleset során, mindent elkövettem, hogy instrukciókat kapjak a New Yorki Kórházból. Épp az utolsó pillanatban a telefon meghalt…

Szaúd-Arábiában felhasítottam a szemöldököm, de nem akartam emiatt kihagyni egy vacsorát a vendéglátónkkal, a szultánnal. Elővettem egy sebvarró készletet, és egy tükör segítségével összevarrtam a saját szemem. Az operatőröm rosszul lett.

A színfalak mögött mindenféle sérülést és betegséget ellátunk, ahogy Darfurban is tettük. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, hogy a pácienseket a lehető legmagasabb szintű ellátásban részesítsük.

 

– A műsorodban megpróbálsz politikai és humanitárius kérdésekre fókuszálni és segíteni azoknak, akik közönséges vírusoktól és megbetegedésektől szenvednek. Képes a hírnév valóban tenni értük valamit?

– Tagja vagyok egy új csoportnak, mely a „Művészek a békéért és szabadságért" névre hallgat és nemrég épp Haitin jártam Demi Moorral, Ben Stillerrel, Gerard Butlerrel, Paul Haggis-szel, és Olivia Wilddal. Ez a csapat rendkívül jól informált, és nagy összegeket adományozott a saját pénzéből, óriási változásokat elérve ezzel. Elmúltak azok az idők, amikor a hírességek csupán támaszként érkeztek a katasztrófákhoz. Angelina Jolie-tól Ben Stillerig mind intelligens, hozzáértő emberek, és tudják, hogyan érhetnek el változást.

 

– Rengeteg veszélyes helyet és embert láttál, illetve rengeteg veszélyes helyzetbe kerültél már. Mi az, ami még mindig tovább hajt?

– A legtöbb helyzetben életeket próbálunk menteni, vagy elszegényedett embereken próbálunk segíteni azzal, hogy elmondjuk a történetüket. Így változtathatsz a világon, ez mindig újabb és újabb motivációt nyújt. 

 

A sorozat Afganisztánban kezdődik, melyben Dr. Bob egy külföldi segélyprogramban asszisztál a leginstabilabb régiókban, s az itt történteket maga is élete legveszélyesebb esetei közé sorolja.  A következő célpont Djibuti. Sivatagos, forró és poros nemzet, a távoli Kelet-Afrika legtávolabbi sarkában, melyet bevándorlók és menekültek ezrei laknak. Ritka bepillantást nyerhetünk Szaúd-Arábia titokzatos olajbirodalmába is, ahol Dr. Danger rendületlenül követi Isten és Mózes Szentföldbe taposott útját. A szaúdi kaland alkalmával Dr. Arnot kiéli saját Indiana Jones filmeken nevelkedett fantáziáját is a Szent Grál templomának meglátogatása során. A sorozat Jemenben zárul, az országban, amit bennszülött fegyveres felkelői tartanak rettegésben, és ahol Bobnak a szokásos izgalmakban és hidegrázásban lesz része.

 

Vetítési időpontok:

Áprilisban hétfőtől szerdáig 9:55-től és 14:05-től dupla részekkel az Extreme Sports Channel csatornán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük