2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A DELL újdonságai a CES-en 2018-ban

11 perc olvasás

laptop-xps-15-pdp-polaris-01-row.jpgDELL XPS 15

Az XPS 13 most minden szempontból jobb, mint korábban – kisebb, vékonyabb és könnyebb, InfinityEdge 4K kijelzővel rendelkezik, ráadásul lenyűgöző Rose Gold és Alpine White színkombinációban is rendelhető. ● Az új XPS 15 kétfunkciós modell kategóriája legerősebb és legkisebb képviselőjeként komoly teljesítménnyel büszkélkedhet a 8. generációs Intel® Core™ processzornak és a Radeon™ RX Vega M grafikus kártyának köszönhetően. Az új Dell Mobile Connect szoftver vezeték nélkül integrálja az okostelefonokat és a Dell személyi számítógépeket. Az új Alienware Command Center a teljes játékkörnyezetet kezeli és maximális játékteljesítményt biztosít. Az Alienware és a Dell technológiái működtetik a Team Liquid első esport edzőtermeit. A megújult Latitude portfólió nagyobb hatékonyságot biztosít a sokat utazó szakemberek számára.

A Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell ebben az évben is számos új terméket és szoftvert mutat be, amelyek a felhasználók játék és munka közben jelentkező igényeit szolgálják ki a legkülönbözőbb módokon. Az új modellek a világ legszebbjei közé tartoznak, a Dell rejtett újításainak köszönhetően pedig teljesítményük, funkcionalitásuk és az átfogó felhasználói élmény egyaránt rendkívüli.

 

„A Dell nagy hangsúlyt fektet a termékek dizájnjára, a legfontosabbak mégis a modellek belsejében rejlő innovatív megoldások. Nagy teljesítmény és erő bújik meg a gyönyörű külső mögött, ami forradalmasítja és új alapokra helyezi a PC-k világát, és olyan élményt nyújt az embereknek, amilyenre vágynak” – mondta Sam Burd, a Dell ügyfélmegoldásokért felelős részlegének elnöke.

 

Mérnöki remekművek: XPS 13 és XPS 15 kétfunkciós modellek

A Dell XPS portfóliója több termékdíjat nyert, mint bármelyik márka a vállalat történetében. A legújabb XPS 13 minden szempontból jobb lett, és jelölték a CES 2018 Innovation Award díjára is. Az új generációs InfinityEdge 4K Ultra HD kijelzővel rendelkező XPS 13 a klasszikus ezüst és fekete kivitelen túl Rose Gold Alpine White szőtt üvegszál belsővel is elérhető. A modellt keskenyebb szélek, akár 80 százalékkal nagyobb termikus biztonsági zóna. A vékonyabb és könnyebb kialakítású XPS 13 belsejében a Dell Power Manager biztosítja a teljesítményt, a Mars Roverben használt GORE Thermal Insulation szilícium-dioxid aerogélek pedig eloszlatja és elvezeti a hőt, amelynek köszönhetően a laptop a legkeményebb munka közben sem melegszik fel.

 

A felhasználók egyre vékonyabb, könnyebb és erősebb mobil eszközöket igényelnek a szabadidős és a professzionális kreatív tevékenységekhez egyaránt. A Dell ezt az igényt szolgálja ki az első XPS 15 2-in-1 modellel, a világ legnagyobb teljesítményű 15 hüvelykes kétfunkciós eszközével. Ez a nagy teljesítményű, elegáns kialakítású gép a legkisebb és legvékonyabb 15,6 hüvelykes kétfunkciós modell a piacon1. Processzor- és grafikai teljesítménye alkalmas óriási fájlok feldolgozására, vagy akár tartalomkészítő alkalmazások és AAA kategóriás játékok futtatására. Érintőképernyő, toll és egy innovatív, mágnesesen lebegő billentyűzet tartozik hozzá, a képernyőméret pedig a kreatív szakemberek igényeinek is megfelel. Az új XPS 15 megalkotását az az új, 8. generációs Intel® Core™ processzor tette lehetővé, amely egy csomagban biztosít egy nagy teljesítményű Intel processzort és egy különálló Radeon™ RX Vega M grafikus kártyát. Az XPS 15 2-in-1 szemet gyönyörködtető, új generációs InfinityEdge 4K Ultra HD kijelzője a hihetetlenül vékony, 16 mm-es házban is élénk színeket és magával ragadó moziélményt biztosít. A modell a minőségi kivitel, valamint a prémium anyagok és felületkialakítások – hengerelt alumínium, szénszál és Corning® Gorilla® Glass 4 – révén nyeri el funkcionális és futurisztikus jellegét.

 

Dell PC-k és okostelefonok integrációja: Dell Mobile Connect

A felhasználók már nem csupán az egeret és a billentyűzetet, hanem okostelefonjukat is a kéznél tartják a számítógép használatakor. A kényelem és a hatékonyság növelése érdekében a Dell a személyi számítógépek piacán elsőként állt elő egy olyan szoftveres megoldással, amely lehetővé teszi a Dell számítógépek és az okostelefonok (iOS és Android) vezeték nélküli integrációját. A Dell új felhasználói a számítógépen előre telepített Dell Mobile Connect szoftver segítségével hívást kezdeményezhetnek, szöveges üzeneteket küldhetnek, értesítéseket kaphatnak, és akár teljesen le is másolhatják telefonjukat, hogy a gépről kezelhessék kedvenc mobilalkalmazásaikat2.

 

Magukkal ragadó élmények: Dell Cinema

Egyre gyakoribb, hogy a felhasználók számítógépen nézik a filmeket és a tévéműsorokat, és ilyenkor is teljes moziélményt várnak azzal a stúdióhangzással és vizuális minőséggel, amellyel az alkotók megálmodták műveiket. A Dell Cinemának köszönhetően ez az élmény mostantól elérhető az XPS és egyes Inspiron számítógépeken.

● CinemaColor: a Windows HD Color technológia dekódolja, és fokozott részletgazdagsággal, élénkebb árnyalatokkal, élesebb fényerővel és gazdagabb színtartománnyal jeleníti meg a nagy dinamikatartományú (HDR) streamelt tartalmakat. A Netflix HDR minőségű lejátszása szintén támogatott a Dell Cinema gépeken.

● CinemaSound: a Dell innovatív audiotechnológiája a Waves MaxxAudio Pro technológián alapul, amely tisztább hangminőségével, teltebb mélységével és nagyobb hangerejével valódi filmes hangzást biztosít.

● CinemaStream: Killer- és SmartByte-alapokon működő szolftveralapú megoldás a Dell és a Rivet Networks közös fejlesztése, amely optimalizálja az online streamelést és az interaktív videótartalmak lejátszását, csökkenti a pufferelést, növeli a sávszélességet és javítja a felbontást.

 

A Dell bemutatja az Alienware Software Command Centert és esport edzőközpontjait

A Dell bemutatja az alapoktól újratervezett Alienware Command Centert, amely a rendszerbeállításokat, a tartalmakat és az egyéb funkciókat egy egyszerű és elegáns kezelőfelületen egyesíti. Az Alienware Command Center segítségével az újonc és a tapasztalt játékosok egyaránt képesek egyedi igényeikhez hangolni és optimalizálni a számítógépet és a perifériákat. A játékosok mostantól bármely forrásból származó játékkönyvtáraikat elérhetik a számítógépen, egyszerűen hozhatnak létre egyéni profilokat minden egyes játékhoz, és nyerhetnek ki még nagyobb teljesítményt a gépből az energiagazdálkodási és túlhajtási eszközök segítségével.

 

Ezzel egyidőben lép piacra az AlienFX 2.0, az Alienware saját fejlesztésű játékon belüli világítási vezérlőjének második generációja, amely az Alienware számítógépeken, egereken és billentyűzeteken működik. Az Alienware Command Center pedig még nagyobb lehetőséget biztosít a testreszabáshoz: az egyes billentyűkön és billentyűcsoportokon, és minden egyes világítási zónában több mint 16,8 millió színt képes beállítani.

 

A Dell és az Alienware már régóta fektetnek be az esport területén: támogatták a 2007-es első Championship Gaming Series versenysorozatát, együttműködtek a Team Liquid, a Dignitas és az ELEAGUE csapatokkal, valamint a Tobiival, amelynek eredményeként sikerült szemmozgás-követő technológiákat bevezetni az esport-versenyeken, így forradalmasítva a közönségélményt. Az Alienware jelenleg a Team Liquid hardverszállítója, akik az edzéseken és a versenyeken egyaránt Alienware perifériákat – egereket, billentyűzeteket és monitorokat – használnak. A Dell továbbá bejelenti a Team Liquid új Alienware esport edzőtermének megnyitását, ami új szintet jelent az esport edzőtermek világában. Az új, közel 750 négyzetméteres Los Angeles-i létesítmény a Team Liquid főhadiszállása lesz, amely több versenycsapatot is képes egyszerre kiszolgálni házon belüli szakáccsal, sportpszichológusokkal, táplálkozási szakemberekkel, edzővel és elemzővel, valamint edzőterekkel – és mindezt a Dell és az Alienware legújabb, legnagyobb teljesítményű technológiái működtetik. A sportolók itt edzenek majd a legrangosabb tornákra, miközben a dizájncsapatok, a videóstábok és az edzői személyzet a monitorok, érintőképernyős kijelzők és egyéb technológiák segítségével elemzik és feldolgozzák az eseményeket a rajongóknak.

 

A Dell valósággá teszi a virtuális valóságot

Az Alienware az NVIDIA-val és az Oculusszal együttműködve a versenyszerű VR-alapú esportok új kategóriáját alkotja meg, amely egyesíti a fizikai és szellemi játékokat, és a nagyközönség számára is elérhetővé teszi azokat. Az utóbbi két hónapban 14 városból több mint 200 versenyző szállt ringbe, hogy az Alienware rendszereivel megpróbálja a leggyorsabb időt futni a Survios legújabb VR-játékában, a „Sprint Vectorban”. A döntőre Las Vegasban kerül sor majd a CES kiállítás ideje alatt, ahol a nyolc legjobb játékos küzd az Alienware VR kupa nemzeti bajnoki címéért és összesen 10 000 dollárért.

 

Továbbá a Dell bemutatta az új VR-kompatibilis Dell Inspiron asztali játékgépet, amely 799 dolláros árával jelentősen csökkenti a VR-játékok induló költségét. A játékosok számára kifejlesztett új asztali játékgép akár 6 magos 8. generációs Intel Core processzorokkal, illetve grafikus kártyákkal rendelkezik. A modell választható SSD-meghajtókkal, emellett gyorsabb indítási idő és intelligens hőtani kialakítás jellemzi a hosszabb ideig tartó játékhoz.

 

A könnyebb beszerzés érdekében a Dell lett az első olyan PC-szolgáltató, amely árusítja a HTC Vive VR fejhallgatók fogyasztói verzióját. A HTC Vive Business Edition mellett a Dell a magával ragadó AR fejhallgatót is adja, köszönhetően a Meta-val való együttműködének. Ezzel a vállalat kedvezni szeretne azoknak, akik új megoldásokat fejlesztenek ki a legújabb VR és AR technológiákkal. Tekintse meg a blogot további információkért.

Új monitorok és jelentős teljesítménynövekedés a Dell Latitude portfóliójában

A Dell továbbra is nemzetközi piacvezető a kijelzők területén a kategóriájukban legnagyobb fényerejű ultravékony monitoraival3. a Dell 27 ultravékony monitor (S2719DM) és a Dell 24 ultravékony monitor (S2419HM) bevezetésével. Mindkét monitor fényes, élénk színekkel kelti életre a képeket, támogatja a HDR-tartalmak CinemaColor élményt biztosító lejátszását, és megdöbbentően valósághű képeket jelenít meg gyönyörű színmélységben, tisztasággal és kontraszttal a lényegében szegély nélküli InfinityEdge kijelzőn. A legvékonyabb helyen mindössze 5,5 mm vastag karcsú profilú monitorok 600 nites csúcsfényerőt biztosítanak.

 

A Dell biztonságos és menedzselhető vállalati notebookokat és kétfunkciós eszközöket felvonultató Latitude portfóliója mostantól a legújabb 15 W-os két- és négymagos 8. generációs Intel® Core™ vPro™ processzorokat tartalmazza, ami jelentős teljesítménynövekedést eredményez. A hatékonyságtesztek drasztikus teljesítménynövekedést mutattak az előző generációs processzorokat alkalmazó modellekhez képest. A további magok és szálak jól érzékelhető különbséget jelenthetnek azokban a vállalati hálózati környezetekben, ahol az IT részleg által futtatott titkosító, kártevőfigyelő és egyéb háttéralkalmazások komoly terhelést okoznak. A Latitude termékcsalád tagjai emellett számos egyéb izgalmas és innovatív megoldást rejtenek. Például a Latitude 7490 notebookok exkluzív aktív irányított antennával rendelkeznek, ami jobb hatótávot, sebességet és csatlakozási megbízhatóságot biztosít WiFi használata közben. Továbbá az új, szuper alacsony energiafelvételű Full HD kijelző akár 50 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást, és ezáltal több órával növeli az akkumulátor-üzemidőt. Ezen a blogon részletesebb információkat olvashat az újításokról és az új Latitude üzleti megoldásokról.

 

A folyton utazó szakemberek és médiarajongók hatékonyságának növelése érdekében a Dell bemutatja a világ legkompaktabb Thunderbolt™ 3 tárolóeszközét4, valamint a leggyorsabb hordozható meghajtók közé tartozó Dell Portable Thunderbolt SSD 1000 (1 TB) és SSD 500 (500 GB) meghajtókat.

 

A Dell szintén a közelmúltban vezette be csúcskategóriás támogatási megoldását, a Premium Support Plus szolgáltatást. A Dell kizárólagos SupportAssist5 technológiáján üzemelő szolgáltatás az első és egyetlen olyan kiskereskedelmi szolgáltatás, amely proaktívan keresi a hibákat, fellépése előtt előre jelzi a problémát, automatikusan eltávolítja a vírusokat, és optimalizálja a személyi számítógépek teljesítményét. A Premium Support Plus minden Dell XPS, Inspiron és Alienware rendszeren elérhető.

 

 

1 A Principled Technologies a Dell által megrendelt 2017. decemberi jelentése alapján. A teljes jelentést itt találja.

2 Az okostelefon teljes tükrözése (másolása), valamint a mobilalkalmazások és azok értesítéseinek elérése csak Android rendszeren érhető el.

3 2017. augusztusi belső elemzés alapján, amely a versenytársak 27 és 24 hüvelykes monitorainak fényerejét (cd/m²) hasonlítja össze.

4 A Dell 2017 decemberi belső elemzése alapján.

5 A SupportAssist Linux, Windows 10S, Windows RT, Android, Ubuntu és Chrome alapú termékeken nem érhető el. A SupportAssist automatikusan észleli és proaktív módon jelzi a Dell számára a következőket: az operációs rendszer hibáit, a szoftverfrissítéseket, az illesztőprogram-frissítéseket és -javításokat, a kártevőket, a vírusfertőzött fájlokat, valamint a merevlemez, az akkumulátorok, a memória, a belső kábelek, a hőérzékelők, a hűtőbordák, ventilátorok, az SSD-meghajtók és a videokártyák hibáit. A prediktív elemzés hibaészlelése kiterjed a merevlemezekre, SSD-meghajtókra és az akkumulátorokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.