2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A diákigazolvány-rendszer folyamatosan fogadja és kezeli a beérkező igényléseket

1 perc olvasás

images_7.pngAz Oktatási igazolványok intézményi rendszerének augusztusi bevezetése óta 200 719 diákigazolvány készült el. Azok a diákok, akik még nem kapták kézhez igazolványukat, az iskolák által kiállított igazolással vehetik igénybe az utazási és az egyéb államilag garantált kedvezményeket.

 

Az Oktatási Hivatal (OH) 2017 augusztusában vezette be az Oktatási igazolványok intézményi adminisztrációs rendszerét: az OKTIG-rendszer egy integrált alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a köznevelési és felsőoktatási intézmények az igénylési, valamint a kibocsátási folyamathoz tartozó összes tevékenységet és nyilvántartási feladatot hatékonyan, nyomon követhetően valósítsák meg. Az új rendszerrel az igazolások hitelessége offline, az igazolványok érvényessége pedig online ellenőrizhető.

 

Az OKTIG-rendszerben folyamatosan igényelhetők az új diákigazolványok, a nyomda a gyártással naprakészen követi a megrendeléseket, így az indulás óta összesen 200 719 igazolvány készült el.

 

Azok a diákok, akiknek még nem készült el az igazolványa, kérelemre kiállított ideiglenes igazolással valamennyi államilag biztosított kedvezményt, így az utazási kedvezményeket is, igénybe veheti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.