2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Katica Tanya eddigi legnagyobb fejlesztése készült el

4 perc olvasás

maszofalak.jpgMár fogadja látogatóit a Katica Tanya legújabb játszóháza, a Kalandbarlang, ahol tucatnyi, 8 méter magas mászófal, 2 pályás minibowling, egy modern trambulinpark és 20 féle kreatív játék várja a látogatókat. A fejlesztésekhez a megújuló–energia rendszerek bővítése is kapcsolódott, az Élményközpont továbbra is 100%-ban megújuló forrásból tudja fedezni energiaigényét.

 

 

Évről-évre újabb játékelemekkel és bővülő szolgáltatási kínálattal várja vendégeit a Somogy megyei Patcán található Katica Tanya. A tavaly ősszel induló építkezés eredményeként már elérhető az új játszóház, a Kalandbarlang. A beruházás teljes költsége nagyságrendileg 190 millió forint volt, mely összeget fele-fele arányban használták fel az épületre, és a benne található eszközökre, játékokra. Legnagyobb attrakcióit egyértelműen a mászófalak jelentik: az 14, egyenként 8 méteres mászófalak különböző nehézségi fokokkal, és természetesen megfelelő biztonsági felszereléssel rendelkeznek, így kicsik és nagyok is meghódíthatják a csúcsot. A Kalandbarlang a mászófalak mellett helyet ad még az új mini bowling pályának, az ugrószőnyegeknek, és megannyi kreativitást fejlesztő játéknak.

 

A Kalandbarlang megnyitásához kapcsolódóan a megújuló-energia rendszerek bővítése is szükségessé vált. Hiszen a Katica Tanya továbbra is szem előtt tartja, hogy teljes energiaellátását 100%-ban megújuló energiaforrásokból tudja fedezni. A beruházással a Tanya napelem farmja 20%-kal bővült, a 16,5 kW-nyi teljesítménybővítésnek köszönhetően idén nyáron már összesen 99 kW-nyi napelem termeli az energiát az Élményközpontnak.

 

A napelem farm mellett az esővíz gyűjtésével, a gyökérmezős szennyvízkezeléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és szélkerekekkel nap, mint nap aktívan tesznek a környezet megóvásáért. Így érhető el, hogy ha ellátogatunk a Katica Tanyára, kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk, mintha máshova mentünk volna, vagy akár otthon maradunk. 

 

A tulajdonosok amellett, hogy 100%-ban fenntartható módon üzemeltetik az élményközpontot, a környezettudatosság eszméit a fiatal generációnak is át szeretnék adni. Ezen tevékenységük egyik sarokköve a „Fizess hulladékkal” program, melynek keretében a látogatók hulladékkal tudják fizetni a belépőjük egy részét! Azaz a hulladék és a szemét között immár pénzügyi különbség is van a Katica Tanyán. Hisznek az iskolapadon kívüli oktatásban, azaz abban, hogy a gyerekeket játszva tanítva, a gyakorlatban kell tanítani. Évente több ezer gyermek vesz részt a környezettudatosságot népszerűsítő programokon. A rengeteg pozitív visszajelzés pedig újabb ösztönzést ad a tulajdonosoknak a további fejlődéshez.

 

A Tanya attrakcióinak száma immáron meghaladta a 100-at, mely játékok nagy része a belépőjeggyel használható. A nyár pedig még tartogat két meglepetést a vendégek számára. Az egyik újdonság a Big Air Bag lesz, melyben 10 méter magasból élhetjük át, milyen is a szabadesés. A Big Air Bag mellett a másik meglepetés játék is elérhető lesz a nyár közepétől a Katica Tanyán.

 

A széles játékkínálat mellett, a tavalyi évben modernizált étterem várja a megéhező vendégeket, ha pedig valaki több napot szeretne eltölteni a Katica Tanyán, arra is van lehetőség, hiszen több, mint 200 főnek tudnak szállást biztosítani több kategóriában.

 

„Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre megújuljunk, és minden évben valami újdonsággal várjuk a vendégeinket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a hozzánk érkező vendégek 75-80 %-a visszatérő vendég lesz a jövőben. Ez jelenti az igazi elismerést a munkánkért!” – mondta Handó János, a Katica Tanya alapítója és tulajdonosa.

 Katica Tanya, 7477 Patca, Faluvég Tel: +36 30 411 6002  Email: info@katicatanya.hu, Honlap: www.katicatanya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.