2022.augusztus.16. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A MACI – Magyar Civilszervezetek 2018-as kampánya az 1%-ért

3 perc olvasás

maci_1_kampany_2018_sajto_angela.jpgA MACI – Magyar Civilszervezetek egy kommunikációs kampány, nem szervezet, nem is jogosult a felajánlható 1%-ra. Önérdek nélkül tudja támogatni üzeneteivel azt a folyamatot, hogy minél többen éljenek jogukkal úgy, hogy ez külön anyagi ráfordításba sem kerül az adózó állampolgároknak. A MACI-nak nincsen kedvenc szervezete, tevékenységének egyik célja, hogy minél több állampolgár ajánlja fel egy számára szimpatikus szervezetnek saját személyi jövedelemadója egy százalékát. Idén, ehhez a kampányhoz „Az én történetem” című videó sorozat egy új részével, Badzsó Angéla személyes történetével járul hozzá.

 

2018-ban a MACI törekvését egy újabb videó, „Az én történetem” című sorozat egyik legutóbbi szereplőjének személyes története is támogatja. Badzsó Angéla kitartó küzdelme a méltó életért, négy gyermek életkörülményének biztosításáért példaként szolgálhat bárki számára. Az ő története azt is megmutatja, nagyon sokat számít, ha jövedelemadónk 1%-áról rendelkezünk egy civilszervezet javára. Angéla már egy ideje a Közélet Iskolájánál, az egyik olyan közösségben és szervezetnél dolgozik, akik annak idején, amikor szüksége volt rá, segített neki.

https://www.facebook.com/sziamaci/videos/1862147920516157/

www.sziamaci.hu

 

22 éve létezik az „SZJA 1%”. Magyar találmány, a saját személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról való rendelkezési jog. (1996. évi CXXVI. törvény a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról.) A mai Magyarországon egyre fontosabb ez a civilizációs vívmány, hiszen sok esetben szervezetek fennmaradását teszi lehetővé.

 

Az 1%-ról való rendelkezés gyakorlati megvalósítását tekintve segítséget ad a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) honlapján található gyűjtemény, ahol mindenki egyértelműen követni tudja, számára mely úton a legegyszerűbb nyilatkozni az adományozható 1%-ról: https://adjukossze.hu/1-szazalek

 

Kérjük, tájékozódjon a környezetében is, kik jogosultak erre! Tavaly a tíz legnagyobb adományt kapott szervezet mindegyike gyermekek egészségéért, vagy kutyák ellátásáért dolgozó szerveződés volt. Természetesen ezek is rendkívül fontos célok! Létezik azonban rajtuk kívül több ezer olyan civilszervezet is, amelyek más, kevésbé közkedvelt célokért tevékenykedve a figyelmet és a támogatást ugyanannyira megérdemlik. A kisebb civilszervezetek számára az SZJA 1%-ból származó összeg az egyik legfontosabb bevételi forrás.

 

Ne felejts el rendelkezni róla!

 

sziamaci.hu

facebook.com/sziamaci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.