2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A UPS MAGYARORSZÁGON IS MEGKEZDTE ELEKTROMOS TEHERAUTÓ-FLOTTÁJA KIÉPÍTÉSÉT

2 perc olvasás

full_34690.jpgA UPS (NYSE: UPS) forgalomba állítja első elektromos kiszállító autóját Magyarországon, mely egyben a cég első alternatív üzemelésű járműve a kelet-közép-európai régióban. Az új futárautó rövid tesztidőszakot követően, 2017. novembertől teljes körűen üzemel Budapest utcáin.

 

„Mivel a UPS operációja nagyban a különböző kiszállító járműveinken alapszik, komoly figyelmet fordítunk arra, hogy flottánk minél hatékonyabban és környezetbarátabb módon működjön. Ezt vezetéstechnikai módszerek mellett az alternatív üzemelésű járművek teszik lehetővé.” – nyilatkozta Jim Kearney a UPS magyarországi vezetője.

 

A UPS már régóta használ alternatív üzemanyagokkal működő járműveket világszerte. A cég folyamatosan figyeli és felülvizsgálja, hogy adott piacon milyen módszer, vagy technológia nyújtja a legfenntarthatóbb megoldást a csomagok célba juttatására, az üzleti megvalósíthatóságot és változó fogyasztói igényeket is figyelembe véve.

 

A UPS, a szállítmányozási iparág egyik legnagyobb alternatív üzemelésű flottájával rendelkezik, világszerte több mint 8300 ilyen járművet működtet. Európában több mint 100 elektromos autót üzemeltet a cég, ehhez a flottához csatlakozott most a hazai leányvállalat első elektromos furgonja.

 

A futárautó, egy töltéssel 150 kilométert tesz meg, amivel képes akár az egész napot végigdolgozni a budapesti városi forgalomban. Az átlagosan nyolcvan csomagot befogadni képes, 4,2 m³-es rakodótérrel és 770 kg maximális terhelhetőséggel rendelkező teherfurgon a jól ismert UPS dizájnnal lett kialakítva.

 

A vállalat tervei között szerepel további elektromos furgonok forgalomba állítása Magyarországon, a UPS 2018-ban további két ilyen járművet indít útjára, a későbbiek során pedig saját töltőállomást kialakítását tervezi a cég telephelyén.

 

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.