2015. január 6-án a Hagyományok Háza hagyományteremtő szándékkal „Adjon Isten minden jót!" című, kétfelvonásos gálaműsorral Újév-köszöntőt tart a Művészetek Palotájában. A rendezvény közös sikere érdekében közöljük Kelemen László főigazgató levelét.

 

2015. január 6-án a Hagyományok Háza hagyományteremtő szándékkal „Adjon Isten minden jót!" című, kétfelvonásos gálaműsorral Újév-köszöntőt tart a Művészetek Palotájában. A rendezvény közös sikere érdekében közöljük Kelemen László főigazgató levelét.

 

„Kedves barátaim, kollégáim, népművészetet kedvelők és művelők!

Mostanában, úgy tűnik, egy kicsit gyakran írok, de hát az életünk hozza ezeket az alkalmakat, ráteszem a levelet a tovafutó patakra, hadd vigye…

Szóval, úgy gondoltam, vagyunk már elég erősek – mondanivalónk meg mindig volt, néha sok is -, hogy mi magunk teremtsünk hagyományt, ahogy pl. az osztrákok az újévi Strauss-koncertekkel. Belevágtunk és kibéreltük a Művészetek Palotája nagytermét, megkértünk sok jó előadót, kollégát (fel sem tudom őket mind sorolni hirtelenjében – a primissima Jászság Népi Együttes és Magyar Állami Népi Együttes, Szalonnáék, Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Berecz András, Agócs Gergely, akikhez hozzávettük a fiatalabbakat – Kacsó Hangát, Vaszi Leventét, Zsikó Zoltánt, a Csercsel négyest, a Tokos zenekart. Ezt kiegészítettük olyan mesterekkel szerte a Kárpát-medencéből, mint Eke Péterné Simon Mária Buzából, Jámbor István "Dumnezeu" Szászcsávásról, Kodoba Florin Magyarpalatkáról, a técsői Cherniavec testvérek vagy a királyhelmeci Dobcsák testvérek Felvidékről), s szerkesztettünk egy, a hagyományainkat parádés előadókkal felmutató újévi műsort.

Az impozáns névsor végére csak a nevek leírásában elfáradtam… és ők mind itt lesznek január 6-án, ebben a közös műsorban, ahol remélhetőleg zeng majd a szív és szárnyal a lélek. És akik most a kiváló előadók közül kimaradtak, szándékunk szerint a következő új évben folytatják, hiszen nekünk sokkal több jó előadónk van, mint az osztrákoknak, nem szorulunk "importra".

Amiért mégis levelemet írom, az természetesen a segítség kérése.

Kérlek Benneteket, segítsetek! Rövid az idő, és fontos lenne megmutatnunk magunkat, nemcsak a színpadon, de a nézőtéren is. Segítsetek, kérlek, hogy a híre az előadásnak mindenkihez eljusson, akit ez a kultúra és ez a kezdeményezés érdekelhet. Osszátok meg a hírt Facebookon, e-mailen, twitteren. Hívjátok el barátaitokat, ismerőseiteket. A jegyárakat nem tettük a parádés névsorhoz képest magasra (1000?-5000 Ft), akár karácsonyra ajándékozhatók, hiszen már elérhetők az interneten is http://hagyomanyokhaza.jegy.hu/auditwiev.php?eid=280250&aid=6420&vid=203, illetve az Interticket hálózatában szerte az országban.

Vízkereszt (Kiskarácsony) napja legyen a mi ünnepünk is, a kárpát-medencei egységes, hagyományos, magyar kultúráé.

Mindenkinek hagyományokban gazdag új évet kívánok!"

Kelemen László

 

2015. január 6. 19:30

Újév-köszöntő

„Adjon Isten minden jót!"

Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem,

 

http://hagyomanyokhaza.hu/page/11811

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük