2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adósvédelem – Közérdekű per

3 perc olvasás
  <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/27191"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/birkologia.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>  A <em>Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal</em> társadalmi kezdeményezőként teljes egyetértéséről biztosítja azt a közérdekű pert, amelyet <em>Czirmes Görgy</em> ügyvéd nyújtott be a bíróságon a magyarországi pénzintézetek egyoldalú, tisztességtelen szerződési kikötéseinek felülvizsgálásáért, a csődhelyzetbe került hitelesek terheinek enyhítéséért.</p><p> 

 

 birkologia.thumbnail  A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal társadalmi kezdeményezőként teljes egyetértéséről biztosítja azt a közérdekű pert, amelyet Czirmes Görgy ügyvéd nyújtott be a bíróságon a magyarországi pénzintézetek egyoldalú, tisztességtelen szerződési kikötéseinek felülvizsgálásáért, a csődhelyzetbe került hitelesek terheinek enyhítéséért.

 

 

 birkologia.thumbnail  A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal társadalmi kezdeményezőként teljes egyetértéséről biztosítja azt a közérdekű pert, amelyet Czirmes Görgy ügyvéd nyújtott be a bíróságon a magyarországi pénzintézetek egyoldalú, tisztességtelen szerződési kikötéseinek felülvizsgálásáért, a csődhelyzetbe került hitelesek terheinek enyhítéséért.

 

 A „próbaper" célja nem csak az otthonok, hanem mindazoknak a hitelhez folyamodóknak a védelme, akiknek a pénzintézetek egyoldalú hátrányt okoztak és okoznak a szerződő felek egyenlő jogainak és kötelezettségeinek a megsértésével – tartalmazza az MSZF-SZK szervezőinek vasárnap kiadott közleménye, melyet Jánosi Gábor, Simó Endre és Sipos József írt alá.

     Ha a bíró tisztességtelenné nyilvánítja a keresetben szereplő banki feltételeket, óriási terhektől mentesítheti a csődbe jutott, vagy csőd közeli helyzetbe került adósokat, sok millió embert, hiszen döntése országos hatású lehet. A per reményt ébreszt mindazokban, akik a bankok etikátlan magatartása és embertelen eljárása miatt teljesen kiszolgáltatottá váltak a hitelezőknek, ráadásul állásukat is elvesztették a válság miatt.

      A Magyar Szociális Fórum óva int a közérdekű per önös politikai célokra történő kihasználásától. „Helytelennek, a per társadalmi rendeltetésével ellentétesnek tartjuk azt a kirekesztő hajlamot, amelyet egyes felperesek, illetve ügyvédek körében tapasztaltunk a kereset benyújtását megelőzően olyanokkal szemben, akik a pert kizárólag társadalmi rendeltetésűnek tekintik, és nem hajlandók alárendelni semmiféle világnézeti, pártpolitikai és csoport érdeknek. A Magyar Szociális Fórum nyáron, a kilakoltatások csúcspontján pontosan azért lépett kapcsolatba Czirmes György ügyvéddel, és kezdeményezte ezt a próbapert, hogy társadalmi összefogással és jogi szekértelemmel a bajba jutott emberek segítségére siessen" – áll az MSZF-SZK szervezőinek nyilatkozatában.

     Fontosnak tartjuk, hogy a készülő per hallatán egyes bankok máris meghátráltak, és diktátum helyett kompromisszumos megoldást részesítenek előnyben ügyfeleikkel. Ez arra utal, hogy elismerik a keresetben megjelölt szerződési feltételek tarthatatlanságát. Más pénzintézetek ezzel szemben kötik az ebet a karóhoz, és kitartanak tisztességtelen magatartásuk mellett, nem törődve annak társadalmi és emberi következményeivel. „A közérdekű per beindítását elsősorban azokkal a pénzintézetekkel szemben tartjuk indokoltnak, amelyek harácsolásukkal milliók megélhetését és életkilátásait sodorják veszélybe" – áll az MSZF-SZK szervezőinek aranyvasárnapi állásfoglalásában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.