2013. december 1-én az első adventi vasárnapon egész napos programmal – gyerekkoncerttel, adventi koszorúkészítéssel és Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivállal – várja és kényezteti vendégeit, kicsiket és nagyokat a Klebelsberg Kultúrkúria. 

2013. december 1-én az első adventi vasárnapon egész napos programmal – gyerekkoncerttel, adventi koszorúkészítéssel és Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivállal – várja és kényezteti vendégeit, kicsiket és nagyokat a Klebelsberg Kultúrkúria. 

2013. december 1. vasárnap 11.00

80 perc alatt a Föld körül – az Amadinda ütőegyüttes gyerekkoncertje

 

 „Családi koncertjeink műsorát nem kizárólag gyermekek részére állítjuk össze. Úgy gondoljuk, hogy egy felfedezőút az ütőhangszerek világába felnőttek számára épp olyan szórakoztató lehet, mint a legfiatalabbaknak, ezért – ahogy néhány éve a Zeneakadémián, az Örkény színházban, vagy nyaranta a Művészetek Völgyében – most is szeretettel várunk kicsit, nagyot és legnagyobbat a Klebelsberg Kultúrkúriába.

Elő hát a térképpel! Ám ezúttal csupán 80 perc alatt és Willie Fog nélkül kerüljük meg a Földet. A koncert valódi utazássá válik, miközben Afrika, Európa, Amerika, Ázsia és Óceánia zenéi követik egymást színes forgatagként. Az koncert igazi fesztiválhangulatot ígér: a kis mütyüröktől az óriás kivájt fadobokig minden hangszer szóhoz jut és elmondhatja saját történetét…"

Az Amadinda együttes 1984-ben alakult meg, tagjai a budapesti Zeneakadémián végezték tanulmányaikat. Az együttes a már klasszikussá vált ütőhangszeres kompozíciók bemutatása mellett a kezdetektől fogva megkülönböztetett fontosságot tulajdonított annak, hogy működése inspirációt nyújtson magyar és külföldi zeneszerzőknek egyaránt. A jövőre 30. születésnapját ünneplő Amadinda egyedülálló repertoárja az említettek mellett tradicionális zenéket, saját kompozíciókat és klasszikus zenei átiratokat is tartalmaz – koncertjeiket 4 kontinens 33 országában mutatták már be nagy sikerrel.

Jegyár: 1500 Ft

 

2013. december 1. vasárnap 15.00-19.00

Adventi koszorúkészítés

Kézműves játszóház kicsiknek és nagyoknak

A résztvevők egyedi, saját ízlésüknek megfelelő koszorúkat készíthetnek szakképzett virágkötő segítségével.

Vezeti: Roskó Gábor virágkötő

Az alapanyagok a helyszínen megvásárolhatók.

Adventi koszorú anyagköltsége: 2800 Ft

Ajtókopogtató anyagköltsége: 2000 Ft

 

2013. december 1. vasárnap – 2013. december 15. vasárnap

Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál

Green Bough International Eco Design Festival

 

A rendezvénysorozat fővédnökei:

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Dr. Láng Zsolt polgármester, a II. kerület országgyűlési képviselője.

Díszvendég: Hanne Tornoe, Dán Kulturális Intézet igazgatója

 

2013. december 1. vasárnap 17.00

Zöldág Nemzetközi Öko-design Kiállítás megnyitó

Kiállítók:

Az Észt Intézet – válogatás az Észt Művészeti Akadémia design anyagából, A Dán Kulturális – Monumental Motion – Koppenhága, a bringások paradicsoma, Mikael Colville-Andersen fotókiállítása, Terbe Design Kft., Medence Csoport, Recycle Mission Hungary, Eco-Design Team, Konkrét-Labor, DNS Group, 1Mind1, Retextil.

 

Zöldág Nemzetközi Öko-Divatbemutató

Észt és magyar kortárs designerek alkotásainak bemutatója

 

Bio bemutató és kóstoló

Fair trade, bio és termelői étel és ital finomságok

 

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

 

www.kulturkuria.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük