2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adventkor jubilált az Adient

3 perc olvasás

kepen_balrol_jobbra_gulyas_ervin_operacios_menedzser_sorin_moisescu_oper.jpg

A multinacionális Adient Hungary Kft.– a piacvezető autóüléseket gyártó vállalat – december közepén hivatalosan is megnyitotta harmadik móri telephelyét. A 47,5 millió eurós beruházással az Adient, a közép- és kelet-európai autógyártók által támasztott növekvő keresletet igyekszik kielégíteni komplett autóülések, szerkezetek és mechanikai tartozékok előállításával.

Az új, móri üzem a meglévő gyártás-kapacitásokat támogatva segíti a jelenlegi és jövőbeli megrendelések kiszolgálását. Móron mintegy kétezer alkalmazottat foglalkoztatnak, de amint az új üzem eléri teljes kapacitását, körülbelül kétszáz új dolgozó felvételére lesz lehetőség a jelenlegi 300 mellett.  Az új egységben prémium kategóriás gépjárművekhez készítenek magas minőségi elvárásoknak is megfelelő ülésállító mechanizmusokat, vezető európai autógyárak számára. Az új, móri üzem a meglévő gyártás-kapacitásokat támogatva segíti a jelenlegi és jövőbeli megrendelések kiszolgálását.

A mintegy 12 ezer m2-es csarnokban a legmodernebb technológiát használva gyártják majd a különböző ülésállító mechanizmusokat. Sorin Moisescu, az Adient operációs igazgatója elmondta: “A földrajzi elhelyezkedése és a gépjárműgyártó partnerek közelsége miatt Mór kiváló választás volt a vállalat bővítésére. Míg a már meglévő üzemben különböző ügyfeleknek – például a Daimler, a BMW és Rolls Royce, a Renault, a Nissan vagy a VW-csoport – számára mechanikákat és első ülés-szerkezeteket állítunk elő, az új gyárban kifejezetten a prémium kategóriás ügyfelek, a BMW és a Daimler számára gyártunk majd.”

Az Adient 2006 óta van jelen Magyarországon. A vállalat három telephelyén – Móron, Mezőlakon és Kecskeméten – több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat. A fő tényező, amely miatt az Adient úgy döntött, hogy Magyarországra jön, a jó infrastruktúrával és munkaerő-bázissal rendelkező környezet volt, amelyre lehet építeni. A vállalat eddigi magyarországi múltja megerősíti, hogy jó döntést hoztak a tulajdonosok. Mindemellett ez a beruházás a következő fontos mérföldkő az európai termelési hálózatuk bővítésében, amely hozzásegít őket ahhoz, hogy a kiváló minőségen, technológián és teljesítményen alapuló termékeik még szélesebb skáláját kínálják ügyfeleiknek.

Az Adient a Johnson Controls Automotive Seating vállalat szétválásával jött létre. Az autóipar egyik legmeghatározóbb, innovatív szereplőjeként az a célja, hogy vezető helyet töltsön be az autóülés gyártásban egyedülálló globális hálózatán és termék skáláján keresztül. A vállalat évente több mint 25 millió autóülést állít elő, így világszerte minden harmadik járműhöz az Adient gyárt üléseket. A most megnyíló gyáregységgel az Adient megerősíti pozícióját a globális piacon és még tovább növeli kapacitásait a közép- és kelet-európai régióban.

z Adient a világ egyik vezető autóülés gyártó vállalata. Globálisan 86 ezer alkalmazottat foglalkoztatva 237 üzemben, 33 országban gyárt és szállít a vállalat autóipari üléseket minden járműtípushoz. A vállalat szakértelme az ülésgyártás teljes folyamatára kiterjed, a teljes üléstől kezdve az egyes alkatrészek gyártásáig. Ez az integrált, cégen belüli szaktudás teszi lehetővé, hogy a vállalat termékeit a kutatástól és tervezéstől eljuttassák egészen a kivitelezésig és gyártásig, ezzel évente 25 millió járműnek gyártva alkatrészeket.

Sz.A. 

 

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.