2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

4G+ technológia Zalaegerszegen a Magyar Telekom hálózatában

2 perc olvasás

aaa_21.jpgA zalaegerszegi önvezető autó tesztpálya mobilhálózat fejlesztésének előfutáraként, elsőként a belvárosban adott át ma három 4G+ technológiára épülő mobil bázisállomást a Magyar Telekom. Ezek a bázisállomások az elméleti 800Mbps adatátviteli sebességükkel a korábbinál lényegesen gyorsabb internetes adatátvitelt tesznek lehetővé, olyan kapacitás mellett, amely a nagy tömegrendezvények idején is zökkenőmentes és gyors adathasználatot biztosít. 

Az állomások a város frekventált helyein, a Kovács Károly téren, a Zrínyi Miklós úton és a Kossuth Lajos utcában találhatóak.  A most telepített rádiós egységek egyes elemei már képesek lesznek az 5G technológiára is, így ezek esetében elegendő lesz a jövőben egy szoftver frissítés. Ezek a konfigurációk már támogatják a jövőben elérhető technológiákat és szolgáltatásokat, mint például az IoT (Internet of Things) és az ezekhez kapcsolódó rendszerek hálózati igényeit. A közeljövőben ilyen technológiára is képes bázisállomások lesznek telepítve a járműipari tesztpályán.

 

A legújabb adatátviteli technológiák, és az erre épülő értéknövelt szolgáltatások a technológiai alapját képezik az okos város fejlesztéseknek is. A T-Systems Magyarország kompetenciáinak révén pedig a mindenkori legfejlettebb digitális infrastruktúrán működő alkalmazások is eljuthatnak a városba és a vállalat együttműködik az önvezető autók, valamint a „smart” közlekedési megoldások tesztelésében, kialakításában.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.