Ritka az olyan pillanat, amikor úgy érezzük, hogy többet kaptunk, mint amire számítottunk. UPDATED: 2016-04-12 01:51:48

 

Ritka az olyan pillanat, amikor úgy érezzük, hogy többet kaptunk, mint amire számítottunk. UPDATED: 2016-04-12 01:51:48

Ezt mondhatták azok a meghívott látogatók  a nyarat idéző bolondos április 7.-i csütörtök estén, amikor a fővárosi állatkert nyitó fényvarázsán részt vettek és elismeréssel adóztak a kiválóan sikerült látványtervezésnek.

A Sárkányok Éjszakái szabadtéri kiállításnak selyemre emlékeztető anyagból készült állatai akcióban és "fotópózban", növényei természet-közeli  élőhelyükön vonják magukra kicsik és nagyok figyelmét. Ezek mellett kínai sárkány és mitikus alakok is szerepelnek a közel ötszáz ötletgazdag figura között, amik  tizenkét kínai szakértő bő egy  hónapi munkája eredményeként születtek meg. A hatásos, műgonddal megkomponált jelenetek maximális élvezéséhez az állatkert elektromos hálózatának jelentős részét át kellett alakítaniuk a villanyszerelőknek.

Az exotikus kultúra annyira belopja magát a szívünkbe, hogy a negyvenöt napon át, egészen május 22-ig 19 órától 22 óráig, záróráig rendelkezésre álló három óra szinte elröpül. Így könnyen "veszélyes" is lehet, mert az embernek esze ágában sincs elszakadni a finom virágillatoktól, amik ekkor érvényesülnek a legjobban, nem beszélve a hangulatos a félhomálytól pláne nem hazamenni. Persze  a megfelelő társaságról, akik körében a legjobban élvezhetjük mindezt, magunknak kell gondoskodnunk.

Bodrog Beáta/
fotót Nigicser Jenő készítette

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük