Bizonyára látták már az utakon a MEWA teherautóit, azonban sokan nem tudják pontosan, vajon mivel is foglalkozik tulajdonképpen a német nagyvállalat.

 

Bizonyára látták már az utakon a MEWA teherautóit, azonban sokan nem tudják pontosan, vajon mivel is foglalkozik tulajdonképpen a német nagyvállalat.

 

A teherautókon jól látható a logó alatti Textil-Management szöveg, ami egyértelművé teszi, hogy egy textilszolgáltatásról van szó. Ez nem mást takar, mint a MEWA újrahasználható textil törlőkendőkre épülő szolgáltatási rendszerét. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el.

 

A MEWA saját gépjárműflottájával előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően a textíliák a MEWA üzemében végzett környezetkímélő mosás, szárítás, szükség esetén pótlás valamint többlépcsős minőségellenőrzés után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben jutnak vissza rendeltetési helyükre.

 

A teljes körű szolgáltatásnak köszönhetően egy MEWA törlőkendő több mint egy egyszerű törlőrongy. Jól átlátható vizuális jelzésrendszer gondoskodik arról, hogy az ötféle, textúrájukban és minőségükben különböző törlőkendők jól elkülöníthetők és megkülönböztethetők legyenek: így például a szövetbe szőtt piros sáv mutatja, hogy a törlőkendő az autóipari műhelyekben, a kék jelzésű a fémfeldolgozó iparban, a zöld szövetcsíkkal ellátott pedig a nyomdaiparban használatos. A színkód része a SaCon konténer is – amelynek piros, kék illetve zöld fedele szintén jelzi az ugyanilyen színű szövetcsíkokkal jelölt törlőkendők rendeltetési helyét.

 

Tavaly a MEWA palettája kiegészült a BIO-CIRCLE alkatrésztisztító berendezések szolgáltatásával is. (lásd: http://euroastra.hu/node/90727) A MEWA biztosítja a berendezés üzembe helyezését, karbantartását, a speciális tisztítófolyadék rendszeres utántöltését és a szűrők és egyéb kopó alkatrészek díjmentes cseréjét, valamint a műszaki hibák 48 órán belüli elhárítását is.

 

„Mi azt a filozófiát követjük, hogy ügyfeleinknek minél kényelmesebb és rugalmasabb, és mindenekelőtt minőségi megoldást biztosíthassunk szolgáltatásainkkal" – mondja Horváth László, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft. cégvezetője.

 

Az üzemek mind a törlőkendőkre épülő, mind az alkatrésztisztító berendezéssel kapcsolatos szolgáltatás használatával gondoskodhatnak a berendezések biztonságos, környezet- és egészségkímélő tisztításáról és karbantartásáról.


 

www.mewa.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük