Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint korlátozni kellene a Parlament előtti gyülekezést. Erről Szabó Máté nyilatkozott mintegy két héttel ezelőtt azt követően, hogy az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy az ombudsman szerint meg kellene tiltani az Országház előtti tüntetést.

 

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint korlátozni kellene a Parlament előtti gyülekezést. Erről Szabó Máté nyilatkozott mintegy két héttel ezelőtt azt követően, hogy az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy az ombudsman szerint meg kellene tiltani az Országház előtti tüntetést.

"Nem azt mondom, hogy megtiltani kellene a Parlament előtti gyülekezést, hanem korlátozni kellene" – helyesbített az ombudsman.Hozzátette: Európában nagyon sok helyen korlátozzák az államhatalmi szervek előtt a gyülekezést, ennek – mint hozzátette – jó okai vannak. (Közlekedési. A Parlament előtt lévén közlekedéstől elzárt terület ilyen ok nem lehet. Hacsak nem a T. Urak félelme…)

Nos ez megdöbbentő nyiltkozat. Egy olyan ember szájából, akinek a feladata lenne védeni az állam polgárait. Legalábbis papíron. De itt a jogait korlátozni akarja. Azért mert az éppen aktuális politikusok számára van ami kényelmetlen.

Sajnos az utóbbi időszakban egyre több ilyen dolgot láttunk, mert valahogy megfordult az idő kereke. Fejreállt a világ, és vele együtt  azok a funkciók is, amelyek az államot jellemezni szükségeltetnek. Az állatpolgár ilyenkor vagy áll mint a gyalogbirka, esetleg béget is hozzá, vagy azt sem tesz, mert szája tátva marad a csodálkozástól.

Itt az egyik legalapvetőbb jogot – a bégetés jogát kivánják korlátozni. Természetesen nyugati példák alapján. Mert mi mindig nyugatra nézünk, ha valamit korlátozni akarunk. Sőt egészen a Nagy Amerikába. Ha ott nincs példa akkor meg jön a Nagy Szovjetunijó, Vagy éppen hivatkozunk valami EU-s szabályra.  Mert az emberi jogok biztosának intézménye Magyarországon a politikától függ. Erre a mostani ujjáválasztási cikrusz is rávilágít. Ezért nem az állam polgárainak, hanem a politikának a szolgáló leányai. Megválasztásuk, egzisztenciájuk az éppen regnáló politikusoktól függ.

Ebben a helyzetben természetes, hogy őket szolgálják. Akkor is, ha a logika és az állam polgárainak érdeke mást kivánna. Az adatvédelmi biztosok sorának végigtekintésekor szánalmas volt nézni, amikor – természetesen nemzetközi szabályok alapján, és természetesen kizárólag a terrorizmus elleni harc jegyében – fokozatosan olvadtak el az informatikai önrendelkezéshez, a magánélethez való jogok. Mert az államnak mindenre joga van. Előbb birói ügyészi kontrollal, majd anélkül. És a  biztosok asszitáltak.

A rendőrség két esztendeje Görgényi regálása alatt természetesen teljesen törvényesen (jó pár rokkantat, tönkrement sorsokat maga mögött hagyva) intézkedett. És a biztosok asszisztáltak.

A bíróságok futószalagon hozták a megtorló, később másodfokon jelentősen enyhitett, vagy felmentéssel záruló ítéleteket, hogy példát statuáljanak. És a biztosok asszisztáltak. Most a rendőrségnek a rigorózus Cserni bírótól papírja van róla, hogy emberei hazudnak a bíróság előtt. Soraikat összezárva, akadályozva az igazság kiderítését.

http://index.hu/politika/belfold/harmat38978/

Az egyik nyilvános illemhely oldalán megszólalt a vox populi, vox dei:

Birkaország

Birkaország birkanépe birkaólba jár haza

Birkanyirás kétnaponta mondja a gazdája szózatja.

Barika a  barikádban  meleg vízben üldögél

Mikor nem lesz egyszer végre az igazi hideg tél.

Fűtőanyag megáfázva  még ha éppen van mire,

Hideg télbe bizony-bizony kilátszik a feneke.

Birkanyírás kétnaponta! – szól a Gazda hevesen,

Kinek nincsen elég gyapja én levágom iziben.

Magyarországon egy népcsoport, a pirézek jelentősen visszaélve helyzetével sok esetben szinte elviselhetelen a többi Magyarországon élő nemzetiség és a magyarok számára. Az iskolákban züllesztenek. A Biztosok ehhez asszisztálnak, és gyakorlatilag azt is megakadályozzák, hogy ezekkel az emberekkel a valóban őket megértő, általuk tisztelt szokásukat, nyelvüket jól ismerő piréz pedagógusok foglalkozzanak. Ráadásul, amikor erről egy paródia oldal megjelenik, rögtön cenzúráért kiáltanak, a Taralomszolgáltatók Szövetségét vegzáják. Mert az a ugynevezett svábellenes oldal nyilváncvalóan NEM ERRŐL SZÓL. Egy paródia. Mint ahogy a biztosi rendszer, az OVB és sok más is kezd önnön ellentétébe fordulni.

A helyzetet súlyosbítja, hogy egyes magukat hatóságnak képzelő szervezetek hordásodva vegzálják, zaklatják az embereket. És természetesen folyamatosan sarcoljak őket. Az ellenőrök hordásodásának vagyunk elszenvedői. A BKV éjszakai járatain jobb nem utazni. Még bérlettel sem. Nemhogy a nappaliak egyes vonalain. A hordákban járó, sok esetben eredetileg őrző-védő legények, akik éppen ellenőri fregoli szerepüket alakítják, igen megfelelőek az utasszám és az utazási kultúra negativba fordítására. És akkor hivatkozhatunk. A magyar birka éjjel az akolba van, nem kell a BKV járat, meg lehet szüntetni. Hallani folyamatosan a magukat parkolásinak nevező sarc társaságok tisztességtelen módszereiről, meg a BKV bírságolási gyakorlatáról. Az előző BKV vezérigazgató idejében vett BKV ellenőri tánc- és illemtan órák leperegtek róluk. Most a Kontroll című film realitása dühöng. És a biztosok hallgatásukkal asszisztálnak mindehhez.

Az Adóhivatal a Vám és Pénzügyörségel való együttműködésével – nem törvénynek kéne ezeket szabályozni???, mert ezt jelenleg együttműködési szerződések szabályozzak – visszaszerezte azokat a jogosítványait, amit korábban  az Alkotmánybíróság mint összeférhetetlent elvett tőlük.Az APEH ügyeiben a VPOP nyomoz. Sőt egyre több adót hajt be, az APEH helyett, ami pedig egyre pedig nagyobb létszámmal működik. A rendszert pedig etetni kell. Állampolgárokkal. Adószámos őstermelőkkel. Nyugdijasokkal, akik vagy éhen halnak, vagy dolgoznak. Akár feketén is. És a biztosok ehhez is asszisztálnak.

Egyes állami hivatalok -természetesen teljesen törvényesen — megfordították az ártatlanság vélelmét, ami alapvető emberi jog. (APEH, VPOP) Természetesen teljesen törvényesen ezt érvényesítik is. A gépkocsi objektív felelősségéről mint egyedülálló magyar jog-kuriózumról ne is beszéljünk.

Azt a jogot, klasszikus jogelveket kérdőjelezik meg,  ami a bíróság előtt a legelvetemültebb piréznek is természetszerűleg kijár. De ezt teszik a magukat hatóságoknak képzelő szervezetek is. És a Biztosok ezt is szó nélkül tűrik.

A sort sorolhatnánk a végtelenségig. Az első kicsi rés Majtényi regálása alatt nyílt meg a Biztosok falán, amikor eltűrte, úgymond nemzetbiztonsági, adóhivatali, majd szerzői jogi okokból rés nyíljon az európialag is kiemelkedő és legtöbbször addig betartatott adatvédelmi törvényen. És ez a rés egyre tágul. Olyannyira, hogy ma csak rés van. A bástyák, a garanciák csendesen semmivé foszlottak.

Akkor hol van a garancia? Ki védi meg az állatpolgárt. Ha bégetni akar? Ha élni akar jogaival? Rögtön jon az akasszukfelagazembert. Rogton jobboldali, vagy ha nagyon dühösek a poltikus urak, a szélsőjobboldali jelző-cimke. Határolódjon el! – kiáltások hangzanak. Rögtön jön a Rendőrt! Ellenőrt! Bírót! kiáltás. Főleg a hatalom részéről. De az olyan állampolgárok részéről is, akik rájöttek arra, újra itt a három kismajom ideje.

(Nem néz, nem hall és nem beszél.) Esetleg ha tud megpróbál túlélni…. Mert ő nem beszél. De nem is akar mást hallani. Nézi a kifejezetten a bamba birkának gyártott zeró sugarú IQ ra méretezett sorozatokat, míg telik villanyszámlára. Majd ha jön a digitalizált kódolt TV akkor ezt sem teheti.

Visszatérve Szabó Máté nyiltakozatára az RTL klubban azonban néhány kirívóan jogsértő dolgot azért felemlített: szerinte – és mások szerint is  módosítani kellene azt, hogy a rendőrségnek ne kelljen mérlegelés nélkül, azonnal feloszlatnia minden jogellenes tüntetést, azaz lehessen spontán, be nem jelentett tüntetéseket tartani. Úgy fogalmazott, hogy bizonyos értelemben liberalizálni is kellene a gyülekezési jogszabály jelenlegi szerkezetét. (Ez ugyanis mindig okot ad arra, ha a gumimacik főnöke egy kicsit kordában akarja tartani a hatalom számára nem tetesző bégető állatpolgárokat….)

Szabó Máté azt is elmondta, hogy  a módosítással olyan technikai intézkedéseket is meg kell hozni, amelyek növelik a biztonságot.Ilyen lehetne, hogy  a rendőrségnek olyan gyülekezéseket nem kellene egy időben és egy helyen tudomásul vennie, amelyeken a résztvevők egymás nézetei ellen tiltakoznak. (Ez is korlátozás, de ez talán érthető és elfogadható lenne.A megoldás inkább a tüntető csoportok biztonságos elválasztása lenne. Hiszen akkor a vélemények ténylegsen ütköznének, tettlegesség nélkül.)

A Kossuth téri tilalom (álságos-)indoklása ahonnan elindultunk cikkünkben: Magyarországon rossz gyakorlat alakult ki az utóbbi másfél évben, súlyos konfliktusok színhelye volt a fővárosi Kossuth tér. Olyan hely lett, mely könnyen agresszióra sarkallja a radikális tüntetőket.

Szabó Máté már megint túllépi ezzel azt a feladatkörét, ami lenne. Miért alakultak ki a konfliktusok? Ő talán nem olvasta a M(arxizmus)L(eninizmus) Egyetem klasszikus tankönyvét, amelyben világosan írva vagyon: Forradalmi helyzet akkor alakul ki, ha az uralkodó réteg nem tud új módon vezetni, és az emberek nem óhajtanak régi módon élni….

Szabó Máté megerősítette az RTL Klub információját, miszerint vizsgálatot indít a gyülekezési törvénnyel kapcsolatban, és állásfoglalását elküldi az Országgyűlésnek is.

-jh-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük