2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Álláskeresőkre optimalizálva – Megújult a JobInfo

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12938"><img class="image thumbnail" src="/files/images/jobinfo.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.jobinfo.hu" title="www.jobinfo.hu" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.jobinfo.hu/">www.jobinfo.hu</a> </strong></span></span><p><em>Az internetes keresők felhasználóbarát jellemzőit alapul véve átalakították a JobInfo.hu keresési funkcióit. A látogatók így könnyebben találhatnak rá a számukra releváns ajánlatokra a további újdonságokkal előrukkoló, s egyúttal új köntösbe is öltöztetett oldalon.</em></p><p>

 www.jobinfo.huwww.jobinfo.hu

Az internetes keresők felhasználóbarát jellemzőit alapul véve átalakították a JobInfo.hu keresési funkcióit. A látogatók így könnyebben találhatnak rá a számukra releváns ajánlatokra a további újdonságokkal előrukkoló, s egyúttal új köntösbe is öltöztetett oldalon.

 www.jobinfo.huwww.jobinfo.hu

Az internetes keresők felhasználóbarát jellemzőit alapul véve átalakították a JobInfo.hu keresési funkcióit. A látogatók így könnyebben találhatnak rá a számukra releváns ajánlatokra a további újdonságokkal előrukkoló, s egyúttal új köntösbe is öltöztetett oldalon.

Külsőleg és technológiailag is megújult Magyarország legtöbb pozíciót egy helyen szemléző állásportálja, a JobInfo.hu. Az új design kialakításakor az oldal üzemeltetőinek célja egy olyan felhasználóbarát felület létrehozása volt, mely jelentősen megkönnyíti a látogatók álláskeresését. Ennek alapjául egy 2008 februárjában a KutatóCentrum által végzett felmérés szolgált, mely a JobInfo.hu tagjainak álláskeresési szokásait és kapcsolódó attitűdjeit vizsgálta. A kutatásban a több mint 170 ezer regisztrált felhasználóból 27 ezren vettek részt.

Fókuszban a relevancia

A kutás eredményei alapján végrehajtott változtatások elsősorban a JobInfo.hu ergonómiai átalakítását – ezen belül is a keresési funkció fejlesztését – célozták meg. „Az oldalon található részletes keresési funkciót és a találatok listázását az internetes keresők, így például a Google felhasználóbarát tulajdonságait alapul véve dolgoztuk át" – jegyezte meg Kristók Balázs, a JobInfo.hu-t üzemeltető Hírek Média KKV üzletágának igazgatója. „A fejlesztések kedvezően hatnak a JobInfo.hu-n hirdető munkaadók toborzási hatékonyságára is, hiszen a releváns hirdetésmegjelenítés eredményeként csökken a téves, illetve kevésbé átgondolt pályázatok száma" – tette hozzá a szakember.

A kulcsszavas keresés során logikai kapcsolatok is felállíthatók, míg az állásajánlatok listázásakor a meghirdetett pozíció és a munkaadó mellett 150 karakterben az állás rövid leírása is látható. Az álláskeresők eligazodását könnyíti a dinamikusan működő szűkített keresés is, mely az egyes területek, megyék, a szükséges idegennyelvtudás, valamint ezek kombinációjának függvényében listázza az ajánlatokat. További újdonság a munkavégzés helyének város alapján történő meghatározása, mely még pontosabb szűkítést tesz lehetővé.

A gyors keresés érdekében a felhasználók által a részletes keresésben beállított paraméterek elmenthetők, emellett a kiválasztott és a megpályázott ajánlatok már egy gombnyomással, a listanézetben is külön gyűjthetők.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.