2013. április 20-án a Millenáris Teátrum előtti Szabadtéri Színpadon Bíró Eszter Állati Zenés ABC c. koncertjét hallgathatják gyerekek felnőttek egyaránt. Egy felhőtlen délutáni barangolás a betűk és a hangok világában.

 

2013. április 20-án a Millenáris Teátrum előtti Szabadtéri Színpadon Bíró Eszter Állati Zenés ABC c. koncertjét hallgathatják gyerekek felnőttek egyaránt. Egy felhőtlen délutáni barangolás a betűk és a hangok világában.

 

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. 

Két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak.

 

A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a könyv illusztrátora a MOME-n frissen végzett, 24 éves Vácz Péter, aki a napokban vehette át a Magyar Filmkritikusok díját a Legjobb animációs film kategóriában. (Az erős grafikai vonal miatt terveik között szerepel okostelefon applikáció és animációs filmsorozat készítése is.)

 

Eszter mellett a színpadon olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor "Fodo" és Hámori Máté. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól kezdve egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig.
 
A lemezen olyan vendégművészek szerepelnek, mint Bóbis László, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter, Nikola Parov, Szirtes Edina "Mókus", Lantos Zoltán hegedűművész és az MR Gyermekkórus.
 
Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával. Egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

A produkció ma egyedülálló a gyermekek oktatására hivatott előadások között, hiánypótló céllal is készül.

 

Bíró Eszter pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. A Gundel Művészeti – és a Cosmopolitan Nagydíjjal is elismert énekesnő nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve első és azóta is egyetlen magyar énekesnőként megnyerte a Rovinjban megrendezésre került Fiatalok Eurovíziós Fesztiválja 1. helyét. Idén nyáron 5 év kihagyás után újra látható színpadi szerepben, Melanie-t alakítja az Elfújta a szél című musicalben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Soproni Arénában, majd a Budapesti Operett Színházban.

 

Bíró Eszter Állati Zenés ABC
2013. április 20. 14:30

Millenáris Teátrum előtti Szabadtéri Színpad

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük