Felhőtlen nyár a hegyekben – élménydús vakáció gyalogosan, bringával, zenével, regionális finomságokkal! Alsó-Ausztria hegységeiben – a Bécsi Alpok és Mostviertel mentén – mintha egy csúcsmozi jelenetei elevenednének meg: főszerepben a hütték, ahonnan fantasztikus panoráma-képkockák nyújtanak felejthetetlen látványt. Már csak a belépőt kell kiváltani, és személyesen is meg lehet győződni, hogy a nyár a hegyekben a legszebb.

 

Felhőtlen nyár a hegyekben – élménydús vakáció gyalogosan, bringával, zenével, regionális finomságokkal! Alsó-Ausztria hegységeiben – a Bécsi Alpok és Mostviertel mentén – mintha egy csúcsmozi jelenetei elevenednének meg: főszerepben a hütték, ahonnan fantasztikus panoráma-képkockák nyújtanak felejthetetlen látványt. Már csak a belépőt kell kiváltani, és személyesen is meg lehet győződni, hogy a nyár a hegyekben a legszebb.

 

Budapesttől alig 300km-re mutatja meg először igazi arcát az Alpok.

Példaértékűen karbantartott és kitáblázott túraútvonalak, kényelmes felvonók, változatos kirándulási helyszínek, bob-pályák és bike-parkok, továbbá számos minőségi szálláshely – egy felhőtlen hegyi nyaralás nélkülözhetetlen kellékei. Petra Bohuslav turisztikai tanácsos szerint „Alsó-Ausztria hegyvidékei a kirándulók és a nyaralók körében nagyon népszerűek, egy rövid utazás után friss hegyi levegőt és tökéletes kikapcsolódást biztosítanak. A különböző nehézségű túraútvonalak változatos panorámával, és a hütték regionális finomságokkal szolgálnak".

 

Panoráma utak: túra- és kerékpártippek

A Wiener Alpenbogen túraútvonal (lásd: http://www.also-ausztria.info/wieneralpenbogen) 19 szakasza csaknem 300km hosszan öleli körbe a Bécsi Alpok jelentősebb hegységeit. A túraútvonal infrastruktúrája kifogástalan: minden szakasz elején modern kiinduló állomásokat találhatók, ahol részletes térkép mutatja be az adott túraútvonalat és környezetét. A kilátópontokon tájékoztató tábla és egy különleges távcső található. Útközben túrafalvak és túrahotelek gondoskodnak a kényelemről, ahol naprakész információk is beszerezhetők programokkal, túraútvonalakkal kapcsolatban.

 

A Natúrpark Ötscher-Tomäuerben (lásd: http://www.also-ausztria.info/np-oetscher) egy magyar nyelvű, speciális természeti-túravezető segítségével megtett kirándulások személyesebb és tartalmasabb kalandot nyújtanak. Az Ötscher szurdokai Ausztria legszebb alpesi látnivalói közé tartoznak. A kerékpárosok számára egy új, alpesi panorámával rendelkező bringaút jelent újdonságot. Az Ybbstal-kerékpárút (lásd: http://www.also-ausztria.info/vegig-az-ybbs-menten-a-dunatol-az-alpesi-toig) Waidhofen/Ybbs és a Lunzer See (alpesi tó) közötti új szakasza szinte emelkedőktől mentes és a kerékpáros-barát vendéglátó egységeivel, a gyerekbarát szakaszokkal egy tökéletes családi kerékpártúra helyszíne lehet.

 

Kaland és szórakozás az egész családnak

A Familienarena St. Corona (lásd: http://www.also-ausztria.info/wechsel-utiajanlatok) egy családi kalandparkká alakult: egy 4 évszakos bob-pálya, a „Corona Coaster", a „Motorik Park", egy motorikus képességeket fejlesztő elemekkel ellátott park, továbbá egy mini bike-park és egy 2,5km hosszú tematikus túraútvonal, az „Ameisenpfad", azaz a 15 információs ponttal ellátott hangyaösvény gondoskodik a szórakozásról. A Königsbergnél Hollensteinban 2016 októbere óta egy változatos bike-park (lásd: http://www.mostviertel.at/bikepark-koenigsberg) gazdagítja a szolgáltatások körét. A nevetős, jó hangulatú szabadidős családi élményeket garantálják a Gemeindelapén (lásd: http://www.gemeindealpe.at) és Mönichkirchenben (lásd: http://www.schischaukel.net) található hegyi roller, illetve mountcarts pályák. Egyedi panorámát olyan helyeken lehet megcsodálni, mint a 360° Skytour Hochkar (lásd: http://www.also-ausztria.info/ket-labbal-a-felhokoen) kilátóplatform a függőhídjával, vagy a Hohe-Wand kilátója. Aki úgy dönt, hogy a Mostviertelben tölti szabadságát, a Wilde-Wunder-Card (lásd: http://www.also-ausztria.info/wilde-wunder-card-hu) segítségével igencsak sokat spórolhat, pl. a mendlingtali élményvilágra ingyen és a Mariazeller Bahnra (lásd: http://www.noevog.at/en/default.asp?tt=NOEVOG_E_R8) is kedvezményesen válthat jegyet.

 

Top 10 nyári rendezvény a hegyekben júniustól szeptemberig

 

június 17.: az Ybbstal-kerékpárút hivatalos megnyitója Oppinitzban

június 17.-18.: Wanderbare Gipfelklaenge, zenés túramegnyitó Annaberg/Mitterbach

június 24.: Familienarena St. Corona am Wechselen családi napok

június 25.: 120 éves a hegyi vasút Puchberg am Schneebergen

június 26.-július 29.: Lunz am See wellenklänge fesztivál

augusztus 13.: 55. Almfest Siebenhütten – zenés hütte-ünnep

augusztus 14.: nyári ünnep a Natúrpark Ötscher-Tormäuerben

augusztus 26.: GMOA OIM Family a Gemeindealpén Mitterbachban családi hegyi nap

szeptember 2.: 1. Hohe Wand Genussmarsch – közös túrázás, színes programokkal

szeptember 16 – 17.: bike run fest – 2 napos kerékpározás Sopron-Puchberg-Sopron között

 

http://www.also-ausztria.info/nyar-az-also-ausztriai-hegyekben

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük