A második félidőben ugyan nagyobb ellenállásba ütközött, de végül 9:4-es eredménnyel magabiztos győzelmet aratott az Ördögkatlan kispályás labdarúgó-válogatottja az Írószövetség ellen.

A második félidőben ugyan nagyobb ellenállásba ütközött, de végül 9:4-es eredménnyel magabiztos győzelmet aratott az Ördögkatlan kispályás labdarúgó-válogatottja az Írószövetség ellen.

2012 augusztus 3-án sporttörténeti esemény színhelye volt a nagyharsányi sportpálya: a nagyszínpad mellett játszotta első összecsapását az Íróválogatott és az Ördögkatlan csapata.  Az írók közül pályára lépett Kukorelly Endre, Ágoston Zoltán, Egressy Zoltán, Kőrösi Zoltán, Sajó László, Balázs Attila, Kiss Tibor Noé, Berka Attila és Burger Barna személyében egy fotós idegenlégiós is. Régi, rutinos csapat ez, míg az Ördögkatlan még csak most toborozta saját labdarúgóit. A kaput Kádár Attila, bárkás műszaki vezető őrizte, rajta kívül Pásztor Tibor, Tasnádi István, Szabó Misi nagyharsányi lakos, Szilágyi Gábor örökös Katlan-látogató. Két Szutyok előadás között Dr. Thuróczy is csatlakozott, ahogy Bérczes László, fesztiválparancsnok is helyet szorított a meccs kedvéért feszített munkamenetébe. Ne feledkezzünk meg Dinnyés Dániel zeneszerző-zongoraművészről sem, aki három Mozart koncert után is vállalta a játékot.

A meccs teljes ideje alatt érezhető volt az ördögkatlanosok fölénye, a második félidőben ugyan összetettebb írócsapat fogadta a szervezőket, ennek ellenére az eredmény (a két fél hivatalos megegyezése alapján) 9:4. Ezúttal alulmaradt az irodalom, de ne feledjük: a 21 szépirodalmi program mellett 111 koncerttel és több mint 80 színházi előadással várja az Ördögkatlan Fesztivál az érdeklődőket egészen 2012. augusztus 6-a hétfőig Nagyharsányban, Kisharsányban és Palkonyán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük