2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Amit csak kedvesen tudnak: Egy gyermekotthon, amely adni is tud, nem csak kapni

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98217"><img class="image image-preview" src="/files/images/cseppkő.jpg" border="0" width="486" height="371" /></a></span>A Cseppkő Gyermekotthon neve sokak számára ismerősen csenghet - ha máshonnan nem is, a különböző televíziós csatornák híreiből biztosan. Hiszen hírességek sora támogatja az intézményt, többen közülük sok tonna adomány összegyűjtésében működtek közre. <p> 

A Cseppkő Gyermekotthon neve sokak számára ismerősen csenghet – ha máshonnan nem is, a különböző televíziós csatornák híreiből biztosan. Hiszen hírességek sora támogatja az intézményt, többen közülük sok tonna adomány összegyűjtésében működtek közre.

 

A Cseppkő Gyermekotthon neve sokak számára ismerősen csenghet – ha máshonnan nem is, a különböző televíziós csatornák híreiből biztosan. Hiszen hírességek sora támogatja az intézményt, többen közülük sok tonna adomány összegyűjtésében működtek közre.

 

A legkülönfélébb karitatív szervezetek, cégek, ügyvédi irodák választják jótékonyságuk célpontjául Budapest egyik legnagyobb gyermekotthonát, a II. kerületi dombvidéken kanyargó Cseppkő utcában. Kétségkívül minden segítség elkél, hiszen esténként 120 kicsi és nagy gyerek hajtja itt álomra a fejét.

 

Nem is gondolnánk, hány mindennapi hős járkál közöttünk az utcán!

A tárgyi adományok mellett sokan – szabadidejüket nem sajnálva – önkéntesként próbálják segíteni a nevelők munkáját. Ám azt kevesen tudják, hogy az itt élő gyermekek többsége – fiatal kora ellenére – mennyire tisztában van a világban uralkodó helyzetekkel; nevelőik ügyelnek arra, hogy a gyermekek átérezzék, milyen az, amikor valaki a sajátjából ad.

 

A garzonházban nevelkedő tehetséges, felsőoktatásban tanuló fiatalokra joggal lehet büszke a Cseppkő, közösségért végzett munkájuk miatt is. A közelmúltban kétszer is segédkeztek a gyermekotthon épületeinek kifestésében. Az összefogás napján a fiatalok saját pénzüket és energiájukat nem sajnálva egy lakást tettek beköltözhetővé egy sorstársuk számára.

 

Karácsony előtt egy családdal súlyos tragédia történt: egy hibás biztosíték miatt kigyulladt és porrá égett a házuk! A Cseppkő Gyermekotthon nekik is segített: a szülőknek és négyéves kislányuknak otthont adott, ruhákat, játékokat gyűjtött össze a számukra. Mikuláskor természetesen a kislány ablakában is ott sorakoztak az ajándékok: az otthon kis lakói kedves plüss játékaikkal lepték meg fedél nélkül maradt pajtásukat.

Ám ha ez mind nem lenne elég, a garzonos fiatalok dobozokat csomagoltak össze és vittek el a gyűjtőpontra a Cipősdoboz-akció keretében.

 

És a csoda csak most jön! Tudják milyen egy lakásotthon? A cseppkős gyerekek még ezzel is tisztában vannak! Somogy megye egyik legeldugottabb településén, Szennán hét éhes szájú gyermek várta üres hassal a karácsonyt, s szinte biztosra vették, hogy semmit nem találnak majd a karácsonyfájuk alatt. Amikor a Cseppkőben meghallották ezt a történetet, egy 7 éves kislányka csak ennyit mondott: „… hát én szívesen odaadom nekik a szőke Barbimat…"

A szennai lakásotthonnal azóta is folyamatosan kapcsolatban áll a Cseppkő, most éppen több bútor leszállításán munkálkodnak.

 

Adakozni nemes dolog, főleg úgy, ha körültekintően teszik.

A Cseppkő Gyermekotthon az az intézmény, ahonnan biztosan nem kerülnek rossz helyre a legók vagy a már kinőtt farmernadrágok. Ennek az otthonnak lelke és szíve van!

 

http://www.cseppgyermek.hu

 

Lantai József   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.