2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Április 10. a logisztika napja lesz

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p align="left"><span class="inline inline-left"><a href="/node/79230"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image15_39.jpg" border="0" width="486" height="118" /></a></span>A Logisztika Napja idén április 10-re esik. Országszerte 19 ingyenes program várja az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Kikötő, repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tart nyílt napot, és számos kerekasztal-beszélgetés, konferencia is lesz a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által koordinált programsorozaton.</p>  <p align="left"><strong>

image15 39A Logisztika Napja idén április 10-re esik. Országszerte 19 ingyenes program várja az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Kikötő, repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tart nyílt napot, és számos kerekasztal-beszélgetés, konferencia is lesz a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által koordinált programsorozaton.

 

image15 39A Logisztika Napja idén április 10-re esik. Országszerte 19 ingyenes program várja az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Kikötő, repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tart nyílt napot, és számos kerekasztal-beszélgetés, konferencia is lesz a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által koordinált programsorozaton.

 

A közreműködő cégek, szervezetek Budapesten és az agglomerációban, valamint Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Miskolcon, Szolnokon és Záhonyban is szerveznek programokat. Előadást tart többek között Paul Lacourbe a Budapesti Gazdasági Főiskolán, Mérő László a Szolnoki Gazdasági Fórumon. Nyílt nap lesz Dunaújvárosban, a legnagyobb forgalmú hazai kikötőben, a debreceni repülőtéren és a záhonyi Eperjeske átrakónál. A Logisztika Napja zárásaként a fővárosi Kocka Bárban találkozhatnak egymással a szakemberek a GS1 Magyarország jóvoltából.

 

Magyarország 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát.

 

A rendezvények ingyenesek, tájékozódni és regisztrálni a www.logisztikanapja.hu oldalon lehet.

 

Gyakran kérdezik

 

Jók vagyunk logisztikában?

Nemrég jelent meg a Világbank 2014-es logisztikai teljesítmény indexe. Jó hír, hogy Magyarország hét pozíciót előrelépett az elmúlt két évben, most 160 országból a 33. helyen végeztünk. Számottevően jobb a helyezésünk, mint az ország általános versenyképességi helyezése – ebben idén a Világgazdasági Fórum indexén csak a 63. helyet csíptük el. Nálunk a logisztika részesedése a GDP-n belül csak 6 százalék körüli, miközben a fejlett országokban ez az arány jócskán 10 százalék felett van. Tehát nagy még a kihasználatlan potenciálunk a logisztikában.

 

Mennyit keres egy logisztikus?

A logisztikai és beszerzési területen dolgozók a magyar átlagnál magasabb fizetést vittek haza tavaly évvégén a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság felmérése szerint. A KSH adatai szerint 2013-ban Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 230 700 forint volt, az MLBKT nem reprezentatív felmérése alapján a logisztikai és beszerzési területen dolgozók 65 százaléka ennél magasabb fizetést kap.

 

A logisztika az utakon száguldó kamionokat jelenti?

A logisztika nem csak teherautókat és raktárakat jelent. A logisztika szolgálja ki a gyártást, támogatja a kereskedést a cégek és ágazatok között világszerte. A logisztikusok juttatják el az árukat a boltok polcaira, szervezik a tömegközlekedési rendszereket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.