A Federal Mogul jelentősen átalakítja márkastruktúráját, termék információs rendszerét, marketingjét. Erről tartottak a közelmúltban Budapesten  sajtótájékoztatót a Magyarországon nem csak forgalmazással, hanem gyártóüzemmel is jelen lévő multinacionális cég képviselői.

A Federal Mogul jelentősen átalakítja márkastruktúráját, termék információs rendszerét, marketingjét. Erről tartottak a közelmúltban Budapesten  sajtótájékoztatót a Magyarországon nem csak forgalmazással, hanem gyártóüzemmel is jelen lévő multinacionális cég képviselői.

 Ennek során ismertették, hogy a márkák közötti párhuzamosságokat felszámolják. Ennek oka, hogy sokszor teljesen ugyanaz a termék tönbbféle márkájukban és többféle cikkszámon és csomagolásban is szerepelt. Ezeket a párhuzamosságokat szüntetik meg. Ennek kapcsán megváltoztatták szakmai információs és tájákoztató-marketingpoltikájukat is, amely különösen a fékbetét gyártás és forgalmazás területén feltűnő. hiszen ott egy nagyon beidegzetten működö tradícionális piacról van szó.

(Ráadásul márkájuk a Ferodo, ugynúgy a fékbetéteket jelető közszóvá vált sok országban, mint a xeroxozás fénymásolás jelentéssel….)

A Federal-Mogul (NASDAQ: FDML) Ferodo® csapata az autószervizek és szakemberek kezébe adja az irányítást minden fékjavítási munkában. Ennek bizonyítására új jelmondatot vezettek be: „Ön irányít" (You're in ControlTM).

A Federal-Mogul alapos piaci felmérésében megvizsgálta az autószervizek és szakemberek változó igényeit, és felismerte, hogy, bár az ügyfelek előnyben részesítik a Ferodo márka minőségét és az eredeti alkatrészek technológiáit, sok igény megválaszolatlanul maradt.

„Amint a fékrendszerek egyre bonyolultabbá válnak, a szervizekben dolgozó szakemberek egyre nagyobb kihívásokkal szembesülnek a hibafelderítés és javítás során. A féktechnológiák globális vezetőjeként felismertük, hogy a mi felelősségünk támogatni ügyfeleinket abban, hogy minden autóban megvalósítsák a tökéletes fékezési teljesítményt. Most arra törekszünk, hogy kielégítsük ezt a piaci igényt" – nyilatkozta Silvano Veglia, a Federal-Mogul féktermékei EMEA részlegének igazgatója.

Hogy szilárd alapot teremtsen ehhez a támogatási kezdeményezéshez, a Federal-Mogul csapata független tesztekben vizsgálta meg a Ferodo fékbetétek, illetve a versenytársak termékeinek teljesítmény jellemzőit. (Ők nem titkolják a másutt is jelenlévő konkurrencia figyelés eredményeit, sőt büszként felhasználjék marketingjükben…) Most közzétették ezeknek a teszteknek az eredményeit, amelyek olyan jellemzőket hasonlítanak össze, mint a féktávolság, pedálérzet és fékzaj, így a szakemberek megismerhetik, hogy milyen előnyöket nyújtanak a Ferodo termékek az egyes alkalmazásokban a konkurencia termékeivel szemben.

A Federal-Mogul csapata a fékteljesítményen kívül azokat a hibafelderítési és javítási kihívásokat is tanulmányozta, amelyek a szervizekben merülnek fel. Olyan műszaki segédanyagokat és más erőforrásokat hozott létre, amelyek segítenek kiküszöbölni a fékhiba miatt a szervizbe visszahozott autókat.

„Ez az az irányítási szint, amelyekre ma a szakembereknek szükségük van: olyan naprakész és pontos információkra, amelyek segítenek azonosítani és megjavítani a hibát az éppen előttük lévő fékrendszerben. Műszaki és ügyféltámogatási csapataink idejét és energiáját arra összpontosítottuk, hogy hibakeresési, javítási segédleteket és más anyagokat fejlesszünk ki, amelyek nap mint nap segíthetnek a szakembereknek magas szinten végezni a fékjavítási munkákat."

A Ferodo márkával kapcsolatos új anyagok között találhatjuk a részletes műszaki adatlapokat is, amelyek a fékteljesítményt érintő gyakori problémákkal, a fékzajjal és a fékhatás csökkenésével foglalkoznak. A hibafelderítési táblázatok segítenek azonosítani számos fékbetét- és tárcsatípus problémáit, és megoldásokat javasolnak. A részletes, képes fékszerelési útmutatók pedig, többféle autótípus szervizelésében bizonyulhatnak hasznos segédeszköznek.

Ezenkívül a Federal-Mogul egy új, szakembereknek szánt weboldalt – www.myferodo.com  – is elindít, amely kényelmes internetes erőforrásként használható a fékszerelési munkákhoz. Ez az új oldal a műszaki információk gazdag tárháza – a szervizek olyan hasznos anyagokat találhatnak itt, mint a szerelési útmutatók, tanácsok és egyéb letölthető állományok.

A vállalat ezeket a kezdeményezéseket az üzletvitelt támogató Ferodo „ControlKit"-ekkel együtt vezeti be, amelyek vonzó, az üzlethelyiségekben és szervizekben elhelyezhető marketinges anyagokat, műszaki segédanyagokat és ügyfeleknek szánt tájékoztató anyagokat tartalmaznak, amelyeket arra terveztek, hogy segítsenek a járművezetőknek megérteni a csúcsminőségű fékbetétek és kapcsolódó termékek főbb jellemzőit és előnyeit. Magyarországon mindezt természetesen magyar nyelven. Az látható, hogy a cég törődik a kisebb piacokkal is, nyelvileg mindeképpenalkalmazkodik ezekhez.

A termékekről közreadta a Neten elérhető http://www.fmecat.eu/ oldalon  elektronikus katalógusokat is.

A Federal-Mogul Corporation nemzetközi piacvezető vállalat a hajtáslánccal, alvázzal és járműbiztonsággal kapcsolatos technológiák területén. A vállalat a világ legnagyobb autógyártóinak szállít eredeti alkatrészeket a személyautók, könnyű tehergépjárművek, illetve a mezőgazdasági, tengeri, vasúti, terepjáró és ipari járművek ágazatában, valamint jelen van a pótalkatrészek nemzetközi piacán is. A Federal-Mogul vezető technológiái és innovációja, hatalmas gyártási tapasztalata, illetve marketingje és forgalmazói rendszere világelső termékeket, márkákat és szolgáltatásokat biztosít, amelyekben a kiváló minőség versenyképes árral párosul. A Federal-Mogul célja egyfelől fenntartható és jövedelmező növekedési stratégiájának megvalósítása, másfelől pedig az, hogy értékeket nyújtson ügyfeleinek, részvényeseinek és alkalmazottainak.

A Federal-Mogul vállalatot 1899-ben alapították Detroitban. A vállalat székhelye a Michigan államban lévő Southfieldben található, és 34 országban közel 43 000 embert foglalkoztat.  www.federalmogul.com

A Federal-Mogul pótalkatrészeit különböző márkanevek alatt értékesítik, többek között olyan termékek szerepelnek portfóliónkban, mint az AE® csúcsminőségű motoralkatrészek, ANCO® ablaktörlők, Champion® gyújtógyertyák és ablaktörlők, Fel-Pro® tömítések, Ferodo® fékbetétek, Glyco® csapágyak, Goetze® dugattyúgyűrűk, Moog® futóműalkatrészek, National® kerékagyalkatrészek, Nüral® dugattyúk, Payen® tömítések, Sealed Power® motoralkatrészek, valamint Wagner® fékalkatrészek és világítási termékek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük