2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átalakulóban a játékipar, digitalizálódik a terjesztés — A trendek egy magyar játékkiadó mellett szólnak

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/44692"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Pinball_FX_2-Final_merge-logo-2048x1024_web.thumbnail.png" border="0" width="100" height="50" /></a></span> <p><em>A játékipar átalakulása és a szórakozási szokások változása is egy magyar játékfejlesztő és -kiadó cégnek kedvez. A Zen Stúdió legújabb munkája, az Xbox 360 konzolra kiadott Pinball FX2 mától, kizárólag digitális terjesztésben érhető el. Az előző verzió közel 2 milliós rajongótáborával a világ egyik legnépszerűbb alkalmi játéka volt a Microsoft online játékértékesítő hálózatában.</em></p><p>

  pinball fx 2 final merge logo

A játékipar átalakulása és a szórakozási szokások változása is egy magyar játékfejlesztő és -kiadó cégnek kedvez. A Zen Stúdió legújabb munkája, az Xbox 360 konzolra kiadott Pinball FX2 mától, kizárólag digitális terjesztésben érhető el. Az előző verzió közel 2 milliós rajongótáborával a világ egyik legnépszerűbb alkalmi játéka volt a Microsoft online játékértékesítő hálózatában.

  pinball fx 2 final merge logo

A játékipar átalakulása és a szórakozási szokások változása is egy magyar játékfejlesztő és -kiadó cégnek kedvez. A Zen Stúdió legújabb munkája, az Xbox 360 konzolra kiadott Pinball FX2 mától, kizárólag digitális terjesztésben érhető el. Az előző verzió közel 2 milliós rajongótáborával a világ egyik legnépszerűbb alkalmi játéka volt a Microsoft online játékértékesítő hálózatában.

Az utóbbi évek a játékipar jelentős átalakulását hozták. „Az emberek életritmusa megváltozott, ma már jellemzően egyetlen játékra sem szentelünk hónapokat a szabadidőnkből. A szórakozási szokások átalakulását az interneten terjesztett, szellemes, Flash-alapú és Facebook alkalmazások népszerűségének növekedése is elősegítette, így a hosszú játékok helyét részben átvették az akár félórára is kikapcsolódást nyújtó, később bármikor újra elővehető programok – magyarázza Kigyóssy Zsolt, a magyar játékkiadó, a Zen Stúdió vezetője. – A másik jellemző trend a disztribúciós csatorna változása. Egyre inkább előtérbe kerül a közvetlen digitális értékesítés, amely a hagyományos bolti vásárlással szemben kényelmesebb, gyorsabb és egyszerűbb alternatívát kínál."

Magyar játék Microsoft támogatással

A trendek az olyan játékok sikerét vetítik előre, mint a Pinball FX2, mely ma kerül ki a Microsoft Xbox Live virtuális polcaira. A magyar Zen Stúdió fejlesztése ugyanis akár rövid időre is kikapcsolódást biztosít, ugyanakkor a játékos bármikor visszatérhet a korábbi állást is megőrző asztalhoz. Az értékesítési csatornák átalakulásának megfelelően a program csak digitálisan, a Microsoft Xbox Live Arcade rendszerén lesz elérhető, az alapjáték ráadásul mindössze 7,99 euróba kerül. A bevezetést a Microsoft is támogatja: saját piacterén kiemelten promotálja azt. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a november 10-től magyar felülettel is elérhető Xbox Live kínálatában mindjárt egy magyar kiadó népszerű játékának legújabb generációja is megtalálható, kipróbálható" – mondta Moldova György, a Microsoft Magyarország Xbox 360 közösségi programjának menedzsere.

Innovatív licencpolitika

A most bemutatott Pinball FX2 2005-ben megjelent első generációja – közel kétmillió felhasználóval – az egyik legnépszerűbb Xbox Live Arcade játék volt világszerte. A másfél éves fejlesztői munkának köszönhetően a folytatás azonban még magasabb színvonalat és játékélményt ígér, emellett számos újdonságot – többek között továbbfejlesztett fizikai szimulációt és közösségépítő szolgáltatásokat – tartalmaz. A Zen Stúdió szakított az iparágban eddig megszokott árazási politikával is; a Pinball FX-et korábban megvásároló felhasználók díjmentesen frissíthetnek az új generációra, ugyanakkor a régi asztalokat is bármikor elérhetik. „Ez egy komoly gesztus a vásárlók felé, hasonlót nem igazán tapasztaltunk a játékkiadók körében" – mondta Kigyóssy Zsolt. Ezen kívül a játékosok bármelyik asztalt ingyenesen kipróbálhatják.

A Zen Stúdió honlapja: www.zenstudios.com   

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.