2011 után immár másodszor kapta meg "A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ legszínvonalasabb partnere" címet az M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró – Albapark étterem

 

2011 után immár másodszor kapta meg "A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ legszínvonalasabb partnere" címet az M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró – Albapark étterem

 

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Vagyongazdálkodási konferenciáján átadták az M0, M1, M3, M7 autópályák mellett található legjobb éttermeknek járó díjakat.

A legszínvonalasabb autópálya-étteremnek járó díjat 2011 után idén is a M7-es autópálya 60. kilométerénél lévő fehérvári M7 Bisztró – Albapark étterem nyerte el. Az elismerést Szabó Zoltán, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főigazgatója adta át Szakály Attilának, az M7 Bisztró – Albapark étterem vezetőjének.

 

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (a továbbiakban: KKK) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az országos közúthálózat vagyonkezelője, elsődleges feladata a közúthálózat finanszírozását szolgáló költségvetési előirányzatok kezelése és a közlekedési szakma koordinációja. A KKK minden évben több alkalommal felkeresi azokat az autópályák mellett található éttermeket, amelyek önállóan, vagy üzemanyag-töltőállomással egybeépítve nyújtanak étkezési és pihenési szolgáltatásokat az úton lévőknek. A látogatás során egy ellenőrzési lista alapján pontozzák az éttermek által nyújtott étel- és italkínálatot, az étterem és a mellékhelységek tisztaságát, a berendezések minőségét, a kiegészítő szolgáltatásokat, mint például a gyermekek számára biztosított játszósarkot.

 

Az M7-es fehérvári pihenőjében közel három évtizede nyílt meg – az országban elsők között – autópálya menti vendéglátóhely. Az autósok, kamionosok körében már akkor rendkívül népszerű Fehérvár bisztrót Szakály Antal üzemeltette 1984-től, a 2009-ben megnyílt M7 Bisztró – Albapark étterem vezetését pedig fia, Szakály Attila vette át. Az M7 Bisztró – Albapark étteremben a korábban megszokott, házias ízesítésű készételek mellett immár önkiszolgáló salátabár és grillpult is várja a vendégeket. A hűtővitrinből kiválasztott, pácolt hússzeleteket a szakácsok a látványkonyhában elhelyezett rostlapon sütik meg, a vendég kívánságának megfelelően. Az étteremben árusított péksütemények nem „gyári", fagyasztott alapanyagból, hanem az étterem házi pékműhelyében, minden nap frissen készülnek. A vendéglátóhely az úton lévőknek étkezési lehetőség mellett tusolót, pelenkázót, gyermekjátszót, illetve üzleti tárgyalót és ingyenes internet-hozzáférést is kínál. Ezekkel a szolgáltatásokkal a nyugat-európai mintát követve az étterem autópálya melletti üzleti találkozóhelyként is kíván funkcionálni.

 

A vállalkozás, amelynek éttermében naponta több száz vendég fordul meg, a tavalyi évben közel 300 millió forintos forgalmat ért el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük