2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az ACER ékkövei

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10938"><img class="image thumbnail" src="/files/images/b%20%20%20AS%206920_5.thumbnail.jpg" border="0" alt="ACER AS 6920" title="ACER AS 6920" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>ACER AS 6920</strong></span></span> <p>2008. március 19-én az  Acer Magyarország  vezetése ismertette a szaksajtóval  Gemstone elnevezésű notebook sorozatának második generációját,  az Aspire Gemstone Blue készülék-családot.  Az ismertetett készülékek között világújdonság a 18"-os, 16:9-es  "full HD" felbontású kijelzővel készült modell.</p><p><strong> 

 acer  as 6920ACER AS 6920

2008. március 19-én az  Acer Magyarország  vezetése ismertette a szaksajtóval  Gemstone elnevezésű notebook sorozatának második generációját,  az Aspire Gemstone Blue készülék-családot.  Az ismertetett készülékek között világújdonság a 18"-os, 16:9-es  "full HD" felbontású kijelzővel készült modell.

 

 acer  as 6920ACER AS 6920

2008. március 19-én az  Acer Magyarország  vezetése ismertette a szaksajtóval  Gemstone elnevezésű notebook sorozatának második generációját,  az Aspire Gemstone Blue készülék-családot.  Az ismertetett készülékek között világújdonság a 18"-os, 16:9-es  "full HD" felbontású kijelzővel készült modell.

 

A sikeres Aspire Gemstone széria 2007 májusában indult, az Acer erre alapozta újabb notebook fejlesztéseit, ezekben összegzi az eredeti Gemstone széria elemeit.  Ezek a gépek az exkluzív formatervezés, az újszerű felületek és a válogatott anyagok használata mellett a világon elsőként kínálnak valódi HD élményt 18.4" vagy 16" méretű monitoron.  Az új Acer szeriát védjegyszerűen jellemzi a kék szín és a kék fények alkalmazása.

  

A két csúcskategóriás készülék az Acer felsőkategóriás cégmegjelenését erősíti.  Egri Csaba, az Acer magyarországi képviseletének vezetője szerint; a portfólió ilyetén bővülése kihangsúlyozza azt az Acernél elért technológiai szintet és innovatív megközelítést, mely alkalmassá teszi a konkurrencia meghaladására.     

A készülékek célközönsége az igényes otthoni felhasználók, akik komoly biztonságra, könnyű használhatóságra és kommunikációs lehetőségekre, hálózathasználatra tartanak igényt.  Értékesítésük elsősorban retail módon történik, áruk 300 ezer és 560 ezer Ft között változhat, kiépítéstől függően.

A budapesti sajtótájékoztatón a vállalat részéről Móritz Krisztina termékmenedzser részletesen ismertette az új notebookcsalád két tagját:  az Aspire 8920-t és 6920-t,  mindkét készülék Magyarországon is kapható már.

Az előző sorozatot, a Gemstone elnevezésű készülékformátumot 2007 májusában mutatta be az Acer. 

acer as 6920ACER AS 6920

A közönségsikert a mutatós  dizájn mögött elhelyezkedő komplex technológia és szerkezeti felépítés, az áramvonalas külső hozta meg.

Kilenc hónap után következett most a továbblépés; az egyedi, exkluzív alkalmazásokkal megtöltött, a legmagasabb igényeknek is megfelelő HD notebook kialakítása,  a 16:9 felbontású, Full High Definition LCD, Blu-ray Disc meghajtójú szerkezetek piacra hozatala,  Aspire Gemstone blue  néven.

acer as 8920ACER AS 8920

Az eleganciát már a lezárt készülék borítója sugározza, a borítón megjelenő, kékalapú holografikus 3D logóval. jdonság a különlegesen kialakított, érintőfelületű média-vezérlő, a CineDash médiakonzol a készülék balszélén. 

Az új notebookok második generációs Dolby Home Theater audio technológiája tartalmazza a CineSurround, és a True 5.1  megoldásokat,  az Acer Tuba CineBass mélysugárzó világújdonságként először alkalmaz henger típusú basszus erősítőt, amivel a basszus rezonáns hatások javíthatók.A kéz kényelmét szolgálja az ergonomikusan kialakított  NeoWave tenyértartó.

A két készülék néhány részlete:

A 4,1kg súlyú Aspire 8920G  a HD (High Definition) élményét kívánja nyújtani,  Intel Centrino Core 2 Duo processzorral, mobil Intel PM965 Express Chipset-el és integrált vezeték nélküli csatlakozással, támogatva az Acer SignalUp, InviLink Nplify vezeték nélküli technológiát.

Kép:  az elsőként alkalmazott 18.4"-os, teljes HD CineCrystal LCD panellel  1.920×1.080-as felbontás produkálható, 8ms reakcióidővel, 16:9 képarány mellett.  HDMI csatlakozón át érhető el HDCP támogatás egyetlen kábellel.

A Wide Color Gamut Plus  kijelzőn a gyártó kétszeres szín-intenzitást ígér az átlagos notebookokhoz képest.

Nyolcas osztott kép, ill. PIP  lehetősége.

Hang:  Dolby Home Theater technológia,  világelsőként beépített True 5.1 surround hang öt integrált hangfallal 10 Watt  hangteljesítményt nyújt.

Tároló:  640 Gb-ig növelhető HDD,  kétféle, választható optikai meghajtó lehetőséggel;  Blu-ray Disc  vagy  DVD-Super Multi double-layer. 

Kártya:   a beépített 6-az-egyben kártyaolvasó a legtöbb kártyaformátumot kezelni képes.

TV tuner:  opcionálisan alkalmazható digitális és analóg adások vételéhez.

Opcionális videokonferencia:   kihangosítható, beépített VoIP Bluetooth telefon, integrált CrystalEye kamerával.

Biztonság:   Acer Bio-protection ujjlenyomat-olvasó.

A 3,5kg-os  Aspire 6920G  16"-os széria  1.920×1-080  vagy  1.366×768 felbontással választható  HDTV-hez vagy Blu-ray Disc tartalomhoz.   A tárolója 320 Gb-ig növelhető, választható meghajtóval, a tv tuner itt is Arcade Deluxe szoftverrel működik.

Minden Acer notebook 1 év szerviz-garanciával rendelkezik, amely 3 évre hosszabbítható. 

Az Acer, saját megfogalmazása szerint, 1976-os alapítása óta az emberek és a technológiák közötti gát leépítésén dolgozik, azonos márkájú termékeinek világszintű értékesítésére fókuszál, a világ harmadik legnagyobb PC gyártójaként.  A notebook szektorban a második helyezést és a vezető öt gyártó közül a leggyorsabb növekedést mutató gyártó, profitábilis és fenntartható Channel Business Model alapú működéssel.

A Gateway Inc. felvásárlása kiegészíti a vállalat világszintű jelenlétét, megerősítve helyezését az Egyesült Államokban és kihangsúlyozva erős pozícióját Európában. 

Az Acer Inc. 5,300 embert foglalkoztat,  a becsült 2007-es bevétel 14.06 milliárd USD volt.

http://www.acer.com/ 

Harmat Lajos

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.