2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Alcatel-Lucent részesedése ötödik negyedéve töretlenül nő az IP-routerek piacán

5 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/34965"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/AL_logo_205px.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="25" /></a></span>Az Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) 2009 ndecember 4-én  bejelentette, hogy a Dell'Oro 2009 harmadik negyedévi adatai szerint immár ötödik negyedéve folyamatosan növeli piaci részesedését a szolgáltatói routerek szegmensében. A Dell'Oro számai alapján az Alcatel-Lucent négy százalékkal növelte részesedését 2009 harmadik negyedéve és 2008 harmadik negyedéve között. Ezen túlmenően a vállalat 4,8 százalékpontot erősödött ugyanezen időszakban az edge routerek rendkívül dinamikusan bővülő alszegmensében, így részesedését 20,5 százalékra növelve második helyezett a globális piacon.</em><br />

Az Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) 2009 ndecember 4-én  bejelentette, hogy a Dell'Oro 2009 harmadik negyedévi adatai szerint immár ötödik negyedéve folyamatosan növeli piaci részesedését a szolgáltatói routerek szegmensében. A Dell'Oro számai alapján az Alcatel-Lucent négy százalékkal növelte részesedését 2009 harmadik negyedéve és 2008 harmadik negyedéve között. Ezen túlmenően a vállalat 4,8 százalékpontot erősödött ugyanezen időszakban az edge routerek rendkívül dinamikusan bővülő alszegmensében, így részesedését 20,5 százalékra növelve második helyezett a globális piacon.

Az Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) 2009 ndecember 4-én  bejelentette, hogy a Dell'Oro 2009 harmadik negyedévi adatai szerint immár ötödik negyedéve folyamatosan növeli piaci részesedését a szolgáltatói routerek szegmensében. A Dell'Oro számai alapján az Alcatel-Lucent négy százalékkal növelte részesedését 2009 harmadik negyedéve és 2008 harmadik negyedéve között. Ezen túlmenően a vállalat 4,8 százalékpontot erősödött ugyanezen időszakban az edge routerek rendkívül dinamikusan bővülő alszegmensében, így részesedését 20,5 százalékra növelve második helyezett a globális piacon.

 

   A Dell'Oro Csoport 2009 harmadik negyedévi router-jelentése megállapította: „Az Alcatel-Lucent stabil teljesítményt ért el 2009 harmadik negyedévében. A szolgáltatói edge routerek szegmensében egyetlen szállítóként sikerült mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év hasonló időszakához képest növekedést produkálnia. Az Alcatel-Lucent a globális recesszió ellenére jól teljesített 2009 első három negyedévében. Időarányosan számított, 20 százalékos árbevétel szerinti részesedése jóval meghaladja a 2008 egészére vetített 15 százalékos értéket. Az Alcatel-Lucent sikerét a következő tényezőknek tulajdonítjuk: bővülő ügyfélkor, regionális egyensúly és széles termékválaszték."

Az Alcatel-Lucent szolgáltatói routerpiacon elért sikerét egy friss kutatási jelentés is kiemelte (Barclays Capital: Adathálózati működés és vezetékes eszközök a routerpiacon/Data Networking & Wireline Equipment – Inside the Routing Markets). Eszerint az Alcatel-Lucent csillaga egyértelműen felívelőben van a távközlési szolgáltatók által használt edge routerek piacán.

Az Alcatel eredetileg a TriMetra 2003-as felvásárlásával lépett be erre a piacra, és azóta jelentős részesedésre tett szert zászlóshajó-terméke (mai nevén a 7750-es router) révén. Az Alcatel-Lucent 2004 óta kitartóan menetel előre az edge routerek piacán, ahol ez időszak alatt 0-ról 20% közelébe* növelte részesedését. 2010 elején az Alcatel újabb lépést tesz részesedése bővítésére a core routerek piacán a 100 Gbps sebességű vonalkártya (line card) bevezetésével.

„Különösen elégedettek vagyunk az elmúlt évben elért észak-amerikai növekedéssel, ahol új ügyfeleink között tudhatjuk a Cox, az Equinix, a Globalive, a Qwest és más stratégiai fontosságú cégeket. Bár ezekről a sikerekről még nem számoltunk be nyilvánosan, máris hozzájárulnak árbevételünk növeléséhez. A vezeték nélküli hálózatokon bonyolódó adatforgalom lendületes növekedéséből eredően bővítenünk kell a mobil felhordó (backhaul) kapacitást és fejlesztenünk kell a packet core architektúrát. Technológiái és megoldásai bevetésével az Alcatel-Lucent segíteni tud a vezeték nélküli szolgáltatóknak legyőzni a kihívásokat és felkészülni az LTE bevezetésére" – mutatott rá Basil Alwan, az Alcatel-Lucent IP-tevékenységért felelős elnöke.

„Az Alcatel-Lucent továbbra is élen jár a szilíciumtól a szoftverekig, az IP-routerekkel kapcsolatos innováció minden területén és segíti ügyfeleinek nyereséget termelni hálózati eszközeikkel. A gyakorlatban is megvalósítjuk az alkalmazásfejlesztés támogatására (application enablement) kidolgozott jövőképünket és a kapcsolódó High Leverage NetworkTM architektúrát. Ennek sikeréről tanúskodik piaci részesedésünk növekedése."

Az Alcatel-Lucent 2009-ben is megőrizte vezető technológiai pozícióját. A portfóliójában végrehajtott fejlesztések a globális gazdaság talpra állásakor újabb növekedési lehetőséghez juttatják majd a vállalatot.

Az útvonalválasztási szolgáltatások 2009-es innovációi közül említést érdemel az ágazat első 10 Gigabit Ethernetes service routing interfésze edge és metro hálózatokhoz, a hálózat magjának beruházási és működési költségvetését (CAPEX és OPEX) töredékére csökkentő konvergens IP/optikai gerinchálózati átalakítómegoldás, a felhő-alapú nagyvállalati WAN-szolgáltatások alkalmazásfelismerő képességei, egy rendkívül jól skálázható vezeték nélküli internetes átjáró-platform a kisebb távközlési szolgáltatók, vállalati és vertikális piacok LTE technológiájú Evolved Packet Core és új szolgáltatói routerplatformjaihoz. Mindezek a termékek tovább bővítik az Alcatel-Lucent portfólióját és potenciális piacát.

Az Alcatel-Lucent szolgáltatói router portfóliója mindig is az elsők között tette lehetővé a lakossági, üzleti és mobil szélessávú szolgáltatásokat egyaránt támogató, konvergens IP/MPLS hálózatokra történő átállást.

A vállalat piacra lépése óta 100-nál is több ország több mint 300 ügyfele – például a világ 30 legnagyobb távközlési vállalata közül 24 – választotta az Alcatel-Lucent IP/MPLS portfólióját az IP-átállás levezényléséhez.

http://alcatel-lucent.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.