Emlékeznek még az álláskereső férfi kálváriájára (http://euroastra.hu/node/48829)? Ha megengedik, leírnám néhány szóban – bár csak egy konkrét példán keresztül a sokból -, hogy mi történt azóta.

 

Emlékeznek még az álláskereső férfi kálváriájára (http://euroastra.hu/node/48829)? Ha megengedik, leírnám néhány szóban – bár csak egy konkrét példán keresztül a sokból -, hogy mi történt azóta.

 

Az egyik olyan – több telephelyes- (multi)céghez, mely elutasította, próbált telefonon eljutni, és megtudakolni, mit tegyen ahhoz, hogy megfeleljen. Mik azok az alapkövetelmények, amik szükségesek a jelentkezéshez? A hirdetésben nem leírtakra gondolt, mert azokra megfelelne. Mik azok az alaptulajdonságok, melyekkel rendelkeznie kellene? Mert erről sincs külön szó, és ha tudna róla, és esetleg benne nem találhatóak meg ezek a tulajdonságok, hát többet nem próbálkozna a jelentkezéssel. Mik azok a tanulmányi alapok, melyeken már túl kellett volna jutnia, ahhoz, hogy megfeleljen? A hirdetésben kérteket már bőven teljesítette.

Önök szerint mi tudott meg? Pontosan. Semmit! Egyik embertől a másikig küldték, tulajdonképpen egyikük sem volt a kérdésben kompetens. Egyik érdemtelen válasz a másik után, és senkit nem érdekelt a telefonok célja. A fiatalember többszöri nekifutással szeretett volna UGYANEHHEZ a céghez elhelyezkedni! UGYANENNÉL a cégnél dolgozni! UGYANEZT a beosztást megpályázni! Senkit nem érdekelt, hogy csak választ szeretett volna kapni arra, hogy mit tegyen még? Mit végezzen még el? Milyen tulajdonság hiányzik belőle? Miért nem felel meg? Hiszen egy óriás cég nem foglalkozik azzal, hogy egy szerencsétlen állástalan miért ragaszkodna ennyire az ő cégükhöz, hisz van helyette ezer más jelentkező.

Engem személy szerint az érdekelne, létezik-e országunkban olyan cég, amelyik válaszolt volna a férfi kérdéseire. Amelyik cég  – akár telefonon is – elmondta volna véleményét, hogyan tovább. Aki választ adott volna arra, hogy a fiatalember fejlessze-e magát tovább, vagy írjon-e másik önéletrajzot, vagy éppen felejtse el az ő cégüket, mert esélye sincs ott elhelyezkedni, mondjuk egyszerűen azért, mert … és itt felsorolná az okokat.

Válasz nincs. Állása úgyszintén. És még mindig dolgozni szeretne. Nem segélyt kérni. Dolgozni!

 Németh Krisztina

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük