Az Amerikai Kereskedelmi Kamara december 7-én megtartotta 27. Éves Közgyűlését.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara december 7-én megtartotta 27. Éves Közgyűlését.

A közgyűlésen megjelent több mint száz felsővezető Dr. Bársony Farkast, a GE Magyarország ügyvezetőjét választotta az AmCham tizenhatodik elnökének. Dr. Jádi Németh Andreát, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda ügyvezető partnerét választották a Kamara második alelnökének. Az Igazgatótanács két további új taggal bővült: Burján Ákost, a PwC adó és jogi partnerét és Gerendási Pétert, a Deloitte cégtársát, az adó- és jogi tanácsadás üzletág partnerét választották be a tizenkét tagú testületbe. Liam Crow-t, a FirstMed üzletfejlesztési vezetőjét, Előd Beát, a Citi Budapest Szolgáltató Központ vezetőjét és Varga Krisztinát, a Hewlett Packard Enterprise regionális operációs igazgatóját második alkalommal választották meg egy újabb kétéves időszakra.

Pongrácz Ferenc leköszönő elnök éves értékelőjében kiemelte az elmúlt két év sikereit, legfőképpen a kormánnyal való párbeszéd lehetőségét és megköszönte a kamara szakértőinek folyamatos munkáját is. Ezután László Csaba pénztárnok elmondta, hogy a kamara működése stabil és fenntartható, Lippai-Nagy Írisz ügyvezető igazgató pedig beszámolt az elmúlt egy év legfontosabb programjairól, eredményeiről és bemutatta a Kamara 2017-es éves tervét.

A hivatalos program mellett tizenkettedik alkalommal adták át a Dr. Völgyes Iván emlékdíjat, amellyel olyan egyéni életpályákat ismernek el, amelyek jelentősen hozzájárultak az amerikai-magyar befektetői kapcsolatok erősítéséhez. A díjat rendhagyó módon idén Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete kapta. A két nagykövetasszony közös munkája nyomán az elmúlt két évben erősödtek a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok, melyet az Amerikai Kamarával való együttműködésük is szimbolizált.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük