Kiválósági díjakkal ismerte el beszállító partnereit az E.ON csoport a vállalat Széchenyi István téri székházában tartott „E.ON Év beszállítója 2014" díjátadó ünnepségén. Az E.ON Év beszállítója díjat 2009-ben hirdette meg először a vállalat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó anyagbeszállítói részére.

 

Kiválósági díjakkal ismerte el beszállító partnereit az E.ON csoport a vállalat Széchenyi István téri székházában tartott „E.ON Év beszállítója 2014" díjátadó ünnepségén. Az E.ON Év beszállítója díjat 2009-ben hirdette meg először a vállalat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó anyagbeszállítói részére.

 

Idén hatodik alkalommal adták át a díjakat azon alvállalkozóiknak, akik folyamatosan magas színvonalon, a szerződésekben meghatározott feltételek szerint végzik beszállításaikat, és külön erőfeszítéseket tesznek a hatékonyabb együttműködés érdekében.

Az „Év beszállítója 2014" díjak átadása mellett az idei évben ötödször adták át az E.ON Munkavédelmi Díjat is. Az Év beszállítója díjátadóján ezúttal tizenegy kategóriában osztottak oklevelet, összesen 44 hazai vállalkozásnak.

 

Noha a híradások rendre ismertetik az energia ipar számait, a kívülállók számára kevéssé ismert, hogy ez a pénz hogyan válik működő tőkévé a magyar gazdaság számára.  Magyarországon az E.ON csoporthoz tartozó tagvállalatok helyi termék- és szolgáltatás-beszerzéseikkel  2014 folyamán 75 milliárd forint bevételt jelentettek a beszállító cégeknek, melyeknek 97 százaléka magyar többségi tulajdonú vállalkozás.

 

„Az Év beszállítója díj alkalmával nem csak azokat díjazzuk, akik ebben a folyamatban élenjárnak a szakmai elvárások magas szintű teljesítésével, hanem egyúttal arra is fel kívánjuk hívni a figyelmet, hogy mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy részese legyen a sikeres együttműködéseknek. – fogalmazott Zsedényi Zsolt az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának tagja.

 

Az ünnepélyes díjkiosztón az E.ON képviselői biztosították a beszállítókat arról, hogy az E.ON továbbra is elkötelezett a magyar piac és a hazai fenn-tartható, biztonságos energiaszolgáltatás mellett.

„Bár az energiaipar világ-szerte nagy változásokon megy keresztül, ezekre a kihívásokra éppen a be-szállítókkal való szoros együttműködéssel találhatók meg a jó válaszok. Fontos számunkra partnereink fejlődése is, amelyeknek túlnyomó része hazai vállalat, ezért fenntartható és fejlődőképes együttműködést szeretnénk kialakítani." – jelentette ki Zsedényi Zsolt.

Dr. Fekecs Béla Zoltán, az E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a díjazottakat méltatva kiemelte, hogy immár évek óta kétirányú az információ és tapasztalatcsere a minőségbiztosítás, a vállalati folyamatok irányítása és lehetséges fejlesztései, valamint az innováció és a tudásáramlás területén. Mint elmondta, az E.ON számára kiemelt cél, hogy a beszállítóival ne csak egy szerződéses, hanem partneri viszony alakuljon ki.

„Egyre több a javaslat, az újító gondolat a beszállítók részéről is, érezhetően megfogantak azok a vezetési és minőségbiztosítási elvek, amelyeket az E.ON képvisel, és elvár partnereinél is." – mondta Fekecs Béla Zoltán.

 

A kategóriák kialakításakor idén is fontos szempont volt, hogy teljes körűen képviseljék a beszállítói kategóriákat, így adva lehetőséget arra, hogy minden partner egyformán esélyes lehessen. A díjazás 11 kategóriában történt meg, ezekre a jelölteket az E.ON a beszállítók folyamatos kiválósági vizsgálatával választotta ki. Továbbá a munkavédelmi kategóriában a partnercégek saját pályázattal jelentkezhettek, közülük 3 céget díjaztak.

http://www.eon.hu/

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük