„Az elveszett ásatási vödör nyomában" a százhalombattai Régészeti Parkban. Az ütős júniusban különleges őskori környezetben a régészettel ismerkednek meg a látogatók. Elveszett egy vödör… Indulhatnak megkeresni azok, akik ellátogatnak Százhalombattára.

„Az elveszett ásatási vödör nyomában" a százhalombattai Régészeti Parkban. Az ütős júniusban különleges őskori környezetben a régészettel ismerkednek meg a látogatók. Elveszett egy vödör… Indulhatnak megkeresni azok, akik ellátogatnak Százhalombattára.

2014. június 15-én 10 – 17 óráig várják a kalandra vágyókat a Régészeti Park családi rendezvényére.

 

Az izgalmakat ígérő napon a látogató bepillanthat a régészek munkájába.

Elveszett egy vödör…vajon, hol lehet? mit rejthet? A vödörben föld van, a földben sok-sok minden, mintha régészeti leletek lennének. A tárgyakon kívül pici magok, kagylóhéj vagy csigaház darabkái, csontszilánkok mesélnek az őskori növényekről, állatokról. Mikroszkóp alatt vagy szabad szemmel kis maradványok válogathatók külön. Mi történik velük, ha előkerülnek a földből? A látogató bepillanthat abba a folyamatba, ami a régészeti lelet előkerülésétől a kiállításáig tart.

 

10-12 óráig és 14-16 óráig a kézműves foglalkozáson kerül sor az elveszett vödör megkeresésére, cserépragasztásra és a régészeti leletek „feldolgozása". A restaurátor műhelyben leletet tisztogathatnak, és törött edényt ragaszthatnak össze. Megnézhetik, mi minden van a régész munka-asztalán.

 

12-13 óra között szabadtűzön készült őskori ebédet fogyaszthatnak, ahol megkóstolhatják a kőkori egytálételt! Ebéd előtt és után egészen a program végéig őskori lepényt fogyaszthatnak!

 

13 órakor kerül sor a XiloTon Ütőegyüttes műsorára. Az együttes koncertjének programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben..!

 

A „Régészeti Park felfedezésére" indulhatnak azok, akik többet szeretnének megtudni a Parkról és annak történetéről. Megtekinthetik a „száz halmok" egyikét a 2700 éves eredeti helyén feltárt különleges halomsírt, ahol ismerkedhetnek a kor temetkezési szokásával és szertartásával. Régészeti fejtörők, játékok várják még a gyermekeket, de barangolhatnak a labirintusban is!

 

Őskori kalandra fel!, a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.

 

Legközelebbi családi nap a Régészeti Parkban: július 20. 10-17 óráig – Leletek a föl alól és víz alól – Régészkedő a római kori Matricaban.

 

2014. június 15. 10:00 – 17:00

„Az elveszett ásatási vödör nyomában"

Régészeti Park

Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 2.

 

www.matricamuzeum.hu

www.facebook.com/matricamuzeum

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük