Az Ericsson kiterjeszti műsorszórási szolgáltatásait; a HBO az Ericsson segítségével juttatja el TV adását Skandináviába. A cég öt évre szóló megbízást kapott playout és médiakezelési szolgáltatások menedzselésére. A megállapodással az Ericsson újabb lépést tett, hogy a világ elsőszámú műsorszórási szolgáltatójává váljon

Az Ericsson kiterjeszti műsorszórási szolgáltatásait; a HBO az Ericsson segítségével juttatja el TV adását Skandináviába. A cég öt évre szóló megbízást kapott playout és médiakezelési szolgáltatások menedzselésére. A megállapodással az Ericsson újabb lépést tett, hogy a világ elsőszámú műsorszórási szolgáltatójává váljon

Az Ericsson (NASDAQ: ERIC) öt évre szóló szerződést írt alá az Urho Digital Services Oy (UDS) vállalattal a HBO Nordic TV-tartalmának playout és médiaszolgáltatásainak menedzselésére. A HBO Nordic, mely a Time Warner HBO és a Persifal International vegyesvállalatként alakult a közelmúltban, Svédországba, Norvégiába, Finnországba és Dániába juttatja el a HBO adását.

„E stratégiai partneri kapcsolat révén a HBO Nordic újfajta, innovatív televíziós szolgáltatásokat hozhat el a skandináv országokba." – mondta Peter Ekelund, az UDS elnöke, a HBO Inc, HBO Nordic partnere. „Az Ericsson a skandináv térségben az első helyen áll a független playout szolgáltatók között, így nagy örömmel tekintünk a közös munka elé. Célunk, hogy kiváló minőségű TV-s tartalmat nyújtsunk, az Ericsson erős partner lesz ebben."

„Az Ericsson minden eszközével a távközlés, az internet és a média konvergenciájának  erősítésén dolgozik – hogy ezt eredményesen tesszük, új partnerségünk is bizonyítja." – fogalmazott Valter D'Avino, az Ericsson menedzselt szolgáltatások üzletágának vezetője. „Megbízható támogatással a háttérben a műsorszórók könnyebben birkózhatnak meg az  összetett technológiai problémákkal és az egyre élesedő versennyel, mely a gyorsan változó televíziós piacot jellemzi. A műsorszóróknak alkalmazkodniuk kell azokhoz az alapvető változásokhoz, melyeket az igény szerinti és többplatformos televíziós szolgáltatások bevezetése hozott, és bízvást támaszkodhatnak a műsorszórási szolgáltatások terén szerzett tapasztalatunkra, kompetenciánkra."

Bár a TV és a web konvergenciájában még mindig a csúcsminőségű tartalom a legfontosabb elem, a technológia is egyre  jelentősebb szerephez jut. Az Ericsson minden médiatartalmat, és terjesztési csatornát képes kezelni, legyen szó lineáris sugárzásról vagy online on-demand videófolyamról.

Az Ericssoné az iparág legátfogóbb kínálata a menedzselt szolgáltatások terén, mely a hálózat kezelésének minden mozzanatára kiterjed – a napi műveletek tervezésétől, felépítésétől, üzemeltetésétől és menedzselésétől kezdve egészen a szolgáltatási szintű megoldásokig. Felöleli a műsorszórási szolgáltatásokat, az igény szerinti hálózati lefedettség és kapacitás biztosítását, a végfelhasználói szolgáltatásokat és az üzlettámogatási rendszereket is. Az Ericsson a menedzselt szolgáltatások piacvezetőjeként 2002 óta több mint 100 országban, több mint 100 távközlési hálózatüzemeltetővel kötött menedzselt szolgáltatásokról szóló szerződést. E hálózatok világszerte több mint 900 millió előfizetőt szolgálnak ki.

Az Ericsson 2007 óta menedzseli a 2008-ban a TV4 csoport által felvásárolt Canal+ – új nevén C more Entertainment AB – playout szolgáltatásait a skandináv régióban. 2009-ben az Ericsson bejelentette, hogy Svédországban a vállalat üzemelteti a TV4 Group playout szolgáltatásait. 2012-ben az Ericsson felvásárolta a média és szórakoztató ágazatban világelső Technicolor Broadcast Services (műsorszórási) részlegét. A felvásárlás révén körülbelül 900 magasan képezett szakember és számos franciaországi, angol, holland playout részleg került a vállalathoz, melyek vezető műsorszórókat szolgálnak ki.

Az UDS a TV és PayTV többképernyős készülékekkel való összekötésére kínál megoldásokat . Az UDS white label szolgáltatás alapja az Urho Play platform, amelynek már több mint 150 ezer aktív felhasználója van Finnországban. Az UDS az NBO Nordic kizárólagos OTT (Over-The-Top) szolgáltatója.

A HBO Nordic HBO és egyéb prémium tartalmak, TV-sorozatok premier és állandó vetítéseit kínálja nézőinek. Ezen túlmenően a szolgáltatás része lesz egy kiterjedt SVOD-könyvtár és a legújabb DVD-kiadások. A HBO Nordic minden készüléken, valamint a vezető skandináv hálózatüzemeltetőkön és az UDS által biztosított platformon keresztül elérhető lesz. A HBO Nordic a HBO Inc. és a Parsifal International vegyes vállalata.

Ez év áprilisában az Ericsson felvásárolta a Technicolor műsorszórási ágazatát és integrálta a Technicolor műsorszórási szolgáltatásainak kínálatát a megoldásaiba:
www.ericsson.com/thecompany/press/releases/2012/07/1623638

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük