2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ericsson Mobilitási jelentése: 2021-re 150 millió 5G mobil előfizetés várható

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96952"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image12_92.preview.jpg" border="0" width="474" height="343" /></a></span>Az Ericsson Mobilitási Jelentésének, legfrissebb kiadása betekintést nyújt az 5G hálózatok jövőjébe. Az előrejelzés szerint 2021-re 150 millió 5G mobil előfizetés lesz .

Az Ericsson Mobilitási Jelentésének, legfrissebb kiadása betekintést nyújt az 5G hálózatok jövőjébe. Az előrejelzés szerint 2021-re 150 millió 5G mobil előfizetés lesz .

Az Ericsson Mobilitási Jelentésének, legfrissebb kiadása betekintést nyújt az 5G hálózatok jövőjébe. Az előrejelzés szerint 2021-re 150 millió 5G mobil előfizetés lesz .

Várhatóan Dél-Korea, Japán, Kína és az USA járnak majd az élen, itt terjednek majd el először és a leggyorsabban el az 5G előfizetések. Az 5G új típusú eszközöket kapcsol majd össze, így a Dolgok Internetéhez (IoT) kapcsolódó új felhasználási módokat tesz lehetővé; az átállás újabb iparágak és vertikumok infokommunikációs átalakulása előtt nyitja meg az utat.

Rima Qureshi, az Ericsson elnökhelyettese és stratégiai vezérigazgatója elmondta: „Az 5G nem pusztán a gyorsabb mobil szolgáltatásokról szól, a Dolgok Internetéhez kapcsolódó új felhasználási módokat is lehetővé tesz. Az Ericsson elkészített például egy prototípust, ami az 5G hálózati funkcióit és adatelemzését alkalmazza a tömegközlekedésre. A technológia segítségével erőforrásokat lehet majd megtakarítani, csökkenteni a dugókat és a környezetszennyezést. Az infokommunikációs átalakulás minden ágazatban egyre általánosabb lesz az 5G megvalósulásával."

A Jelentés, amely átfogó friss információkat nyújt az új mobilirányzatokról, a mobil videó fogyasztás jelentős növekedéséről számol be, ami az egy okostelefonra jutó forgalom volumenének mintegy hatszoros növekedését vonja maga után Európában és Észak-Amerikában 2015 – 2021 között. Észak-Amerikában az egy aktív okostelefonra jutó adatforgalom 2021-re a jelenlegi havi 3,8GB-ról 22 GB-ra nő; Nyugat-Európában ugyanez a jelenlegi havi 2 GB-ról 18 GB-ra nő majd.

Tekintve, hogy minden másodpercben 20 új mobil szélessávú előfizetést aktiválnak, a mobil előfizetések számának globális emelkedése szintén egyértelműen hozzájárul az adatforgalom növekedéséhez. A Földön jelenleg annyi mobil előfizetés van, mint ember; 2016-ban önmagában az okostelefon előfizetések száma eléri a négymilliárdot.

 

 

Néhány további fontos részlet az Ericsson Mobilitási jelentésének legfrissebb kiadásából:

 • Az adatforgalmat a videó uralja: A globális mobil adatforgalom az előrejelzések szerint 2021-re a tízszeresére nő, a becslések szerint ebben az évben a teljes mobilforgalom 70%-át teszi majd ki. Jelenleg sok hálózatban a YouTube a teljes videó-forgalom akár 70%-áért is felelős, a Netflix részesedése 20% is lehet azokon a piacokon, ahol a szolgáltatás elérhető.
 • Kína az USA-t megelőzve a világ legnagyobb LTE piaca lesz: 2015 végére a kontinentális Kínában 350 millió LTE előfizetés lesz – ez a világ összes LTE előfizetésének csaknem 35%-a. Becslések szerint a piacon 2021-re 1,2 milliárd LTE előfizetés lesz.
 • Afrikában is egyre nő a hálózati kapcsolatok száma: 2010-ben 500 millió mobil előfizetés volt egész Afrikában, 2015 végére ez megkétszereződik. A hálózati kapcsolódási lehetőségek terjedése javítja a lakosság banki szolgáltatásokból nem részesülő 70%-ának a kilátásait arra, hogy pénzügyi szolgáltatásokat vegyen igénybe az egész Afrikában kialakulóban lévő mobil pénzszolgáltatások révén.

 

Az Ericsson szakemberei ismét elkészítették a jelentés európai mellékletét, melyben Európa legfontosabb mobilpiaci trendjeit elemezték. A teljes európai melléklet itt érhető el.

 • Az európaiak mintegy 70%-a állítja, hogy fontos számára, hogy bárhol van is, legyen internetes hozzáférése. A mobiltelefon előfizetések körülbelül 50%-a okostelefon előfizetés.
 • 2021 végére Európában az okostelefonok száma eléri majd a 880 milliót, vagyis a mobiltelefon előfizetések több mint 70%-a okostelefon lesz.

 

 

 • 2015 végére várhatóan az LTE technológia teszi majd ki az összes mobil előfizetés 15%-át. Az LTE/5G előfizetések száma ezután gyorsan fog növekedni, és 2021 végére eléri majd a 800 milliót. Ez az összes mobil előfizetés mintegy 60%-ának felel majd meg.
 • Az egy aktív okostelefon előfizetésen felhasznált adatmennyiség a 2015-ös havi átlag 1,8 GB-hoz képest 2021-re jelentősen megemelkedik, és az előrejelzések szerint eléri a havi átlag mintegy 13 GB-ot.

 

 

 • Az új technológiától a városi élet minőségének a javítását is várják. Rómában három fogyasztóból kettő szeretné, ha az okostelefonja ellenőrizné nyilvános helyeken a vízminőséget. Párizsban pedig az okostelefon tulajdonosok mintegy 60%-a szeretné összehasonlítani a valós idejű energia felhasználását a környéken lévő más háztartásokéval, hogy optimalizálhassa az energia lábnyomát.
 • A dolgozó nők határozott meggyőződése, hogy a technológia hozzájárul a munka és magánélet egyensúlyának a megteremtéséhez. A női vállalkozók és a vezető beosztásban dolgozó nők körében másfélszer nagyobb az érdeklődés a távmunka iránt, mint a férfiak körében.
 • Az on-demand (igény szerinti) tartalom nézése az európai fogyasztók körében egyre lényegesebb szerepet tölt be és módosulóban van a televíziós csúcsidő értelmezése is. Három 25 év alatti fiatalból kettő televíziós vagy videó tartalmat néz az ágyban, mielőtt elalszik, harmaduk pedig reggel, mielőtt felkelne.

 

 • Az infokommunikáció támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdasági modellt: Az infokommunikáció segítségével minden egyéb ipari ágazatban csökkenthető az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátása. A teljes kibocsátás akár 10 gigatonna CO2-vel is csökkenthető, ami 2030-ban a világ teljes üvegházhatású gáz kibocsátásának körülbelül 15%-át teszi ki – ez több mint az USA és az EU jelenlegi karbonlábnyoma összesen.

 Az Ericsson Mobilitási jelentése az adatforgalomról készülő egyik legfontosabb elemzés, ami mélyreható méréseket tartalmaz a világ különböző pontjain működő kereskedelmi hálózatokról. A jelentés a méréseket és a belső előrejelzéseket arra használja fel, hogy betekintést nyújtson az aktuális forgalmi és piaci irányzatokba. A jelentéshez csatolt Traffic Exploration Tool (forgalomvizsgáló eszköz) segítségével személyre szabott grafikonok és táblázatok készíthetők a frissen publikált adatok felhasználásával. Az információkat régió, előfizetés, technológia, forgalom és eszköztípus szerint lehet szűrni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.