www.ecolabel.euwww.ecolabel.eu  

A Környezetvédelmi Virágot, a rangos Európai Öko-címkét az egyik legnagyobb olyan kitüntetésként tartják számon, amely az LCD televíziók környezeti teljesítményét ismeri el.

www.ecolabel.euwww.ecolabel.eu  

A Környezetvédelmi Virágot, a rangos Európai Öko-címkét az egyik legnagyobb olyan kitüntetésként tartják számon, amely az LCD televíziók környezeti teljesítményét ismeri el. Mindössze pár nappal ezelőtt lépett életbe a környezetvédelmi címke új, a korábbinál szigorúbb követelményrendszere. A Sharp ezért különösen büszke arra, hogy az AQUOS LE sorozat új LCD tévé modelljei kiérdemelték ezt az elismerést. Ez azt jelenti, hogy az LCD technológia éllovasa az egyik legelső olyan televízió gyártó, amely kiérdemelte az új szabályok szerint adományozott Öko-címkét.

Hamburg, 2009. november. 2005-ben a Sharp volt az első olyan vállalat, amelyet televízióiért kitüntettek az Öko-címkével. A 2009 október végéig érvényben lévő szabályok szerint a Sharp csokrában összesen 83 szál virág gyűlt össze, összesen ennyi Sharp LCD készülék kapta meg ezt a kitüntetést. Az új EU Öko-címke megjelenése óta, amely még szigorúbb követelményekre épül, nem kevesebb mint 28 különböző Sharp AQUOS LCD televízió kapta meg a környezetvédelmi címkét, ami Környezetvédelmi Virág néven is ismert. Ez egyértelmű elismerése az AQUOS LCD televíziók kimagasló környezeti teljesítményének. A legújabb LE600E és LE700E sorozatok kiemelkedő energiahatékonyságuknak köszönhetően új mércét állítottak fel. A 81 centiméteres (32 colos) képátlóval rendelkező Sharp AQUOS LCD tévék energiaigénye 271 watt helyett mindössze 60 watt[1]. Még a legnagyobb, 132 centiméteres (52 colos) modell energiafogyasztása is 100 watt alatt[2]  marad Home módban, ami azt jelenti, hogy a felhasznált energiához viszonyított teljesítménye lényegesen nagyobb, mint a versenytársaké. A Sharp készülékeinek teljesítménye és az energiahatékonyság terén elért fejlődése ismét meggyőzte az Európai Bizottságot, amely november 1-től, az energiafogyasztás, a felhasznált anyagok és az újrahasznosíthatóság terén, szigorított az EU Öko-címke követelményrendszerén.

„Büszkék vagyunk arra, hogy AQUOS LE szériánknak köszönhetően az első olyan gyártók között lehetünk a világon, akik megfelelnek az új Öko-címke szigorú elvárásainak. Környezettudatosságunkat bizonyítja, hogy a Sakaiban található új LCD gyárunk, ahol ezek a készülékek is készülnek, az világ egyik legkörnyezetbarátabb LCD gyára. Továbbá az új tévék FULL LED háttérvilágításuknak köszönhetően is kiemelkedők, hiszen amellett, hogy pompás képminőséget produkálnak, ez a technológia kivételesen alacsony energiafogyasztást tesz lehetővé," magyarázta Frank Bolten, a Sharp Electronics osztrák-német divíziójának vezérigazgatója. „Jelenlegi energiatakarékosság-bajnokként optimális képminőséget és a piacon elérhető két leghatékonyabb, LED háttérvilágítással rendelkező LCD televízió termékcsaládot kínáljuk a vásárlók számára," folytatta Bolten.

A Sharp által kifejlesztett teljes LED háttérvilágítás egy olyan új háttérvilágítás-típus LCD televíziók számára, amely energiatakarékos fénykibocsájtó diódákat (LED-eket) használ a hagyományos hidegkatód fénycsövek (CCFL) helyett. Ezek az AQUOS LE készülékekben is megtalálható apró fényforrások nem tartalmaznak higanyt, ezáltal Sharp televíziói még környezetbarátabbá váltak.

http://www.sharp-world.com/corporate/eco/index.html

 http://ec.europa.eu/environment/ecolabel/


[1]Az IEC 62087 szabvány szerint Home üzemmódban mérve

[2] pontosan 98 watt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük